Kurdit osoittivat mieltään Helsingissä – Katso video

15
Kurdit kokoontuivat noin klo 15 eduskuntatalon eteen mielenilmaukseen. Heidän tukenaan on myös joitain Antifan edustajia.

Helsinkiläiset saivat jälleen maistaa palasen monikulttuurista todellisuutta, kun kurdit huutelivat iskulauseitaan eduskuntatalon edessä ja vajaan tunnin päästä jatkoivat siitä marssiaan läpi kaupungin iskulauseitaan huudellen.

Eduskunnan kyselytunnin alkamisaika oli klo 16, mutta mielenosoittajat eivät pyrkineet sisälle eduskuntaan, vaan poistuivat eduskuntatalon edestä hieman ennen sitä. Kurdit lähtivät marssimaan joukolla pois paikalta, ja alkoivat huutaa entistä kovemmalla voimakkuudella kuorossa iskulauseitaan.

Paikalla olleiden henkilöiden mukaan kurdit vaativat iskulauseillaan terroristijohtajana pidetyn, vuodesta 1999 vangittuna olleen Abdullah Öcalanin vapauttamista. Mielenosoittajilla on myös mukanaan Öcalanin kuvilla varustettuja kylttejä.

Joidenkin tietojen mukaan tänään olisi kansainvälinen kurdien mielenosoituspäivä. Vastaavia mielenosoituksia olisi tämän tiedon mukaan muissakin maissa.

Poliisit toimivat paikanpäällä erittäin aggressiivisesti tapahtumaa kuvannutta suomalaista kohtaan. Kuvaajalle oli tullut poliisin ennaltaehkäisevän yksikön edustajalta puhelu, jossa häntä kiellettiin menemästä 30 metriä lähemmäs mielenosoittajia, tai hänet viedään putkaan.

Kuvaajan lähdettyä seuraamaan kurdien äänekästä mielenosoitusmarssia, saattoi häntä useat naispoliisit, jotka käskyttivät miestä jatkuvasti pitämään 30 metrin turvaetäisyyden kurdeihin.

Kurdien mielenilmaus sitoo paljon poliisien työvoimaa ja kalustoa. Paikalla on kymmeniä poliiseja, lukuisia poliisiautoja sekä useampia poliisien erikoissuojattuja mellakka-autoja, Mörköjä ja Möhköjä.

Yllä olevan striimin lisäksi paikan päältä tulee myös toinen striimi, jota voit seurata alta. Suorien lähetysten päätyttyä voit katsoa lähetykset jälkikäteen alusta asti.

Lähde: YouTube

15 KOMMENTIT

 1. Luulin tähän asti että poliisi on kantasuomalaisen tuki ja turva. Vittu erehdyin kyllä tosi pahasti.

  • Onhan se mielenkiintoista seurata SKE:läisen Narsisti-Panun ääliömäistä vinkumista ja hölmöilyä videon kohdasta 1:20:00 lähtien.

 2. Paikka on väärä mutta kurdit on ollut kovin ryhmä taistelussa isisiä vastaan. Suomalaiset ovat kouluttaneet heitä paikanpäällä. Turkki sotii nyt heitä vastaan ja siitä syystä varmasti tämä mielenosoitus.

 3. Ihme kun kuvaajia naurattaa vaikka omassa maassa estetään perustuslaillinen oikeus liikkua. Kanattaisi lakimiehen pistää soittamaan sisäasiainministeriöön ja poliisipäälikölle. Ei milestäni siinä ole mitään nauramista, ennemin hävettävää olla pakolaisesna omassa maassa.

  • Vain vastamielenosoittajia estettiin menemästä liian lähelle kurdien mielenosoitusta! Muut suomalaiset saivat liikkua ihan vapaasti.

 4. Hei; onko tosiaan näin, ettei nykytekniikalla saada parempaa yhteyttä ja mikrofonin toistoon? Ei näin ollut edes 80-luvulla ja nyt pitäisi olla eri tilanne ???????

 5. Kyllä soisin heille oman valtion. Mutta miksi ne tulevat Suomeen osoittamaan mieltä? Osoittaisivat mieltä siellä, missä ne kiistan osapuoletkin ovat. Ja eduskuntatalon edessä. Suomiko ne heidän jo satoja vuosia vanhat kiistat ratkaisee? Eikös heidän pitäisi olla puolustamassa asiaansa siellä itse paikalla? Terveet, sotakuntoiset miehet. Paitsi kurdeillahan tosiaan on naissotilasjoukkojakin, että sekö se selittää.

  • Miksi Emma Kari ei sano että kurdimiehiäkin saa hävetä kun jättävät naiset kotimaahan taistelemaan ja karkaavat Suomeen?
   Kurdimiehille voitaisiin järjestää lentokuljetukset taistelualueelle vaikkapa lelulähettiläinä.
   Joku voisi järjestää mielenosoituksen oheen rekisteröitymispisteen vapaaehtoisille jotka poliisin möröt kuljettaisivat lentokentälle pikapikaa ja migri antaisi perillä luvatun joukkoihinkotoutusrahan varustehankintoihin.

 6. Siellä Marco ce witin porukat huutelivat ohikulkeville suomalaisille nuorille naisille heroiinihuoraa. Käsittämätöntä porukkaa. Liittyy nyt pikkaisen tuohon mielenosoitukseen, kun olivat narun toisella puolen.

 7. Näille pakoloisille valtiolta täysvarustus, rynnäkkökiväärit ym., Finnair heittää heidät sitten sinne kurdialueelle hoitamaan asiansa ihan ite.
  Muutama koneellinen tulis äkkiä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.