Työttömien työnhakijoiden määrä väheni tammikuussa

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli tammikuun lopussa yhteensä 285 800 työtöntä työnhakijaa. Se on 57 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 9 700:lla. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 89 600, mikä on 32 200 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 108 800 eli 20 300 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 8 000 vähemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa eli yhteensä 35 400. Nuorten työttömyyksistä päättyi ennen kolmen kuukauden työttömyyttä tammikuussa keskimäärin 70,0 prosenttia, mikä on 9,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin tammikuun aikana 74 600 eli 16 200 enemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli tammikuussa avoinna 113 800 työpaikkaa, mikä on 22 500 enemmän kuin vuosi sitten.

Koko maassa oli lomautettuna tammikuun lopussa 24 800 henkilöä, mikä on 9 100 vähemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 16 600 henkilöä, mikä on 6 900 vähemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli tammikuun lopussa 121 200 henkilöä, mikä on 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu.

Tilastokeskus: Työttömyysaste 8,8 prosenttia

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli tammikuussa 71 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 69,3 prosenttia, mikä on 2,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden tammikuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 238 000, mikä oli 4 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin.

Työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeiset erot:

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon ja tulevien lomautusten erillisseurantaan, sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on TE-toimistojen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.

TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi: se edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana ja valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.

Lisätietoja tilastojen eroista

Lähde: TEM

Katso myös:

5 thoughts on “Työttömien työnhakijoiden määrä väheni tammikuussa

  • 20.2.2018 at 11:34
    Permalink

    Näppärää. Siinä on vain sellainen pikku juttu että nämä vähentyneet työttömät eivät ole oikeissa töissä josta saisi oikeaa palkkaa. Saatanan temppu”työllistäjä” Pimpström.

    Reply
  • 20.2.2018 at 12:55
    Permalink

    JEEEEE!!!! En ole enää työtön! Pitkä odotus ja jatkuva työnhakuni palkittiin. Ensin minut aktivoitiin ja sitten deaktivoitiin. Nyt ei tarvitse laittaa tikkuakaan ristiin ja raha juoksee tilille, eikä yhtään vähennettynä. Sen minkä työttömyyskorvauksessa menettää, toimeentulotukena voittaa. Ja mikä myös hienoa, minun ei tarvitse lääkkeistä, eikä sairaanhoitotoimenpiteistäkään maksaa enää jeniäkään. On tää hieno yhteiskunta.

    Reply
  • 20.2.2018 at 16:13
    Permalink

    Veikkaan että tuskin nähdään vuosikymeniin enää näin kusipäistä hallitusta kun tuosta joskus eroon päästään.
    Paitsi tietenkin, jos sattuu pääministeriksi nousemaan Antifa-Lii.

    Reply
  • 20.2.2018 at 22:46
    Permalink

    Huhu; hallitus ja kansanedustajat menossa lakkoon, lomat liian lyhyitä, palkka pieni, sopeutumiseläkettä vastustetaan kansan taholta, miten meidän käy? Lisää uusia lakeja ja virkamiehiä tarvitaan kiireesti!

    Reply
  • 9.3.2018 at 12:54
    Permalink

    Kuolleet on siis saatu siivotuksi pois kortistosta. Mistä nämä pellet saavat nuo väitetyt valheelliset työttömyysluvut, joka on pysynyt samassa vuosia jo? Kukaan ei noihin usko, kun oikea luku on lähempänä miljoonaa, sen verta kova tahti oli firmoilla irtisanoa yt:eiden tuloksena väkeä viime vuosina.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.