Näkökulma: Hesarin feminismi menee naurettavuuksiin

8
Helsingin Sanomat on nielaissut kiihkofeministien  tarjoaman täkyn ruotoineen.

Viime viikolla Hesari kitisi siitä, miten festareilla esiintyvien artistien sukupuolijakauma on vinoutunut.

Myös Hesarin haastatteleman Flow-festivaalin taiteellisen johtajan Tuomas Kallion mielestä muusiikkialalla on liikaa miehiä. Flow onkin sitoutunut valitsemaan esiintyjiksi yhtä paljon miehiä ja naisia vuoteen 2022 mennessä.

Kallion mukaan 50/50-sukupuolitavoitteessa tärkeintä on esitellä ensisijaisesti mielenkiintoisia artisteja ”kaikista mahdollisista sukupuolista”.

Se nyt vaan on tosiasia, että yleisesti ottaen muusikot ovat pääasiassa miehiä, tyttöbändit ovat harvassa. Toisaalta menestyneissä sooloartisteissa naisia on viime aikoina ollut runsaasti.

Mutta mitä sitten? Mitä väliä sillä on, kumpaa tai mitä sukupuolta esiintyjät ovat, kunhan musiikkitarjonta ja ohjelmisto on laadukasta?

Voimmekin lähivuosina varautua siihen, että festareiden musiikillinen anti ja taso laskevat. Jos esiintyjiksi pitää saada yhtä paljon naisia kuin miehiäkin, tarkoittaa se käytännössä sitä, että festareiden lavoille raahataan sukupuolikiintiöiden nimissä kaikenlaisia ala-arvoisia tyttöbändejä kellareiden kätköistä.

Se ei oikeasti järjellä ajateltuna palvele ketään, mutta pääasia, että kaikensukupuoliset feministit ovat tyytyväisiä.

Naistenpäivän floppi

Naistenpäivänä tuli varsinainen rimanalitus lehdeltä, jonka pitäisi olla valtakunnan ykkösaviisi.

Hesari oli jättänyt suurimman osan etusivustaan tyhjäksi. Ainoastaan oikeassa alanurkassa oli tekstiä noin neljäsosan verran koko tekstitilasta.

Tekstissä luki:

Sivullamme olisi paljon tyhjää, jos jättäisimme sinne vain naisten äänet. Tällä hetkellä kolmannes artikkeleissamme esiintyvistä henkilöistä on naisia. Tämän pitää muuttua. Sitoudumme lisäämään naisten osuutta artikkeleissamme. Voit seurata kehitystämme reaaliajassa osoitteessa:https://www.hs.fi/tasapalsta

Suomi on tasa-arvon edelläkävijöitä maailmassa. Myös median on oltava moniääninen. Sillä on väliä, kuka saa määritellä maailmaa, jossa sinä elät.

Toisin sanoen puolueeton tiedonvälitys sekä mielenkiintoisista tapahtumista, asioista ja ilmiöistä uutisoiminen ei ole enää Hesarin prioriteetti. Hesarille on jatkossa pääasia, että sen palstoilla näkyy naisia vähintään yhtä paljon kuin miehiä. Viis siitä, ovatko ne naiset kiinnostavia, tai ovatko he tehneet mitään merkittävää, kunhan saadaan palstoille naisia.

Kannen lisäksi Hesarissa julkaistiin tämä naisten kirjoittama ala-arvoinen artikkeli asiaa selittämään. Taas puhuttiin sukupuolien vinoumasta, ja siitä, että myös trans- ja muunsukupuolisten sekä eri etnisten taustojen ihmisten kuuluu päästä esille lehdessä. Luonnollisesti asiaa kommentoimaan kerättiin ”asiantuntijoita”, jotka kaikki ovat naisia.

Hesarin tempaus ei ymmärrettävästi kerännyt pelkkää kiitosta. Lehden rehvastellessa Facebook-sivullaan muka-rohkealla ulostulollaan, sai se ehkä Hesarin porukan yllätykseksi viiltävää kritiikkiä.

Kun pitää alkaa miettiä kiintiöitä, mennään pahasti metsään ja laatu kärsii. Mitä jos julkaisisitte jatkossakin artikkeleita sen perusteella ovatko ne tärkeitä, ajankohtaisia ja mielenkiintoisia? Ja unohtakaa ketä ne artikkelit koskee. Se on tasa-arvoa.”, kommentoi eräs nainen.

Eräs mies taas kommentoi näin:

Eikö tuollainen sukupuolen perusteella tapahtuva jaottelu ja laskeminen nimenomaan lisää epätasa-arvoa ja erottelua? Mitäs jos kohdeltaisiin kaikkia ihan vain ihmisinä?

Asiaa kommentoitiin myös näin:

Uutisen arvolla ei ole väliä. Ei myöskään asiantuntijuuden pätevyydellä. Vain sillä on väliä että naiset pääsevät lehteen yhtä paljon kun miehet :DDDDDD”

Todella vaikee saada kiinni nyt sitä punasta lankaa tästä. Mitä helvetin tekemistä sillä on tasa-arvon kanssa, että kuinka paljon teidän jutuista on naisista kertovia?

Eikä!!! Menee nyt ihan pelleilyksi. Eikö jutuista ja ihmisistä voisi lukea ihan niiden kiinnostavuuden tai vaikka yhteiskunnallisen vaikuttavuuden, tai minkä tahansa muun kuin sukupuolen perusteella?!! Vielä vuonna 2018?? Kiintiönaisjuttuja? Ette oo tosissanne! Journalismin pohjanoteeraus..

Vähennättekö siis Trumpia parjaavia juttuja? Ehkä samalla lisäätte äärifeminismin idioottimaisuuksista kertovia juttuja. Kai määräätte Jarlan lisäämään Fingerporiin naishahmoja?

Nämä ovat vain pintaraapaisu kommenteista, joita HS sai osakseen. Loput kommentit voit käydä lukemassa täältä.

On järkyttävää seurata, miten HS on ryhtynyt tänä päivänä niin muodikkaan mutta tuhoisan ja järjettömän äärifeminismin äänenkannattajaksi. Helsingin Sanomien toiminta on kaukana tasa-arvosta, se on silkkaa miesvihaa.

Ihmiset, viimeistään nyt on tullut aika irtisanoa tilaukset, mikäli tämä julkaisu vielä jollekin tulee.

Lähteet: HS.fi, Facebook

8 KOMMENTIT

 1. Ihmettelen nykyään päivittäin (koska päivittäin keksivät uusia yksisuuntaisia valituskohteitaan) feministien kykenemättömyyttä rationaaliseen ajatteluun.

  Monetko miehet ryhtyvät harjoittelemaan tanssimista vakavissaan ja verrattuna naisten määrään? Aivan.

  Miehiä viehättää luonnostaan luoda ääntä soitinten kautta.
  Naisia luonnostaan taas viehättää fyysinen ilmaisumuoto. Siksi naiset helpommin myös ajautuvat laulamaan siinä missä miehet taas soittavat enemmän.

  Balettiin, showtanssiin, laulukilpailuihin 50% mieskiintiöt heti! No ei.

 2. Hesarista on tullut melkoinen pellemedia. Olisikohan aika miettiä PÄÄ toimittajan hieman linjaansa ja siivota toimittelijoita, ettei käy kuin finlaysonille.

 3. Hesari on sairas julkaisu. En ole lukenut sitä enää vuosiin.

 4. Naisten aseman tukeminen ja kehittäminen yms. vastaavat aktiviteetit on hienoja ja sivistyksellisiä instituutioita, mutta sitten kuitenkin hommat kustaan, kun niistä pitää hampaat irvessä tehdä lyömäaseita ja hyökkäyksiä vastakkainasettelulla, kilpailulla, provokaatioilla ja kitinällä. Eihän se ihme ole, ettei mikään ei toimi kunnolla ja lopulta aktiviteetit näyttää saavan enemmän vastustusta kuin myönteisyyttä. Ja sitten taas kitistään. Huoh………

 5. HS = HNS = Helsingin naisten sanomat. Vaikka olen nainen, niin ei kiitos, pitäkää hyvänänne!

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.