Ministeri Virolainen: Yhdysvaltain päätös rajoittaa teräs- ja alumiinituontia on erittäin valitettava

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti maaliskuun 8. päivänä päätöksen teräksen ja alumiinin tuonnin rajoittamisesta Kanadaa ja Meksikoa koskevin poikkeuksin. EU:sta tuotavalle teräkselle asetetaan 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tuontitullit. Rajoitusten on määrä tulla voimaan 23. maaliskuuta 2018. Maat voivat hakea poikkeuksia tähän päätökseen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen pitää presidentti Donald Trumpin ilmoitusta tuontitulleista erittäin valitettavana ja korostaa poikkeusmahdollisuuden osalta jatkuvaa neuvotteluyhteyttä Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välillä.

”EU:ssa arvioidaan nyt huolellisesti tilannetta presidentti Trumpin päätöksen sisällön suhteen ja tulen pitämään tiivistä yhteyttä komissaari Malmströmiin. EU:n yhtenäisyys asiassa on tärkeää”, toteaa Virolainen.

Euroopan unioni on Yhdysvaltojen suurin kauppa- ja investointikumppani ja läheinen liittolainen turvallisuuskysymyksissä.

”Katsomme, että EU-maista tuotava teräs ja alumiini ei uhkaa Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta. Toimilla ei myöskään ratkaista ylikapasiteettiongelmaa, jota koskevaa työtä tulee Yhdysvaltain toimista huolimatta jatkaa kansainvälisillä foorumeilla”, painottaa ministeri Virolainen.

Tullien asettaminen vähentäisi EU:n teräs- ja alumiinivientiä Yhdysvaltoihin merkittävästi. Yhdysvallat on EU-maiden jälkeen Suomen tärkeimpiä kauppa- ja investointikumppaneita. Suomalaiset tytäryhtiöt työllistävät lukuisilla toimialoilla Yhdysvalloissa noin 34 000 henkilöä ja epäsuorat vaikutukset yhteenlaskettuna 70 000 henkilöä.

”Suomi on huolissaan mahdollisista vaikutuksista yritysten työpaikkoihin ja kilpailukykyyn niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa”, toteaa ministeri Virolainen.

Suomen ja Yhdysvaltain välinen kauppa oli arvoltaan 11,6 miljardia dollaria vuonna 2016. Päävientituotteita Suomesta Yhdysvaltoihin ovat metsäteollisuuden tuotteet, mittarit, sähkökoneet ja -laitteet sekä kivennäisöljytuotteet. Vuonna 2017 Yhdysvaltojen osuus Suomen kokonaisviennistä oli teräksen osalta 2,4 prosenttia ja alumiinitavaroiden osalta 0,5 prosenttia.

Lähde: Ulkoasiainministeriö

8 thoughts on “Ministeri Virolainen: Yhdysvaltain päätös rajoittaa teräs- ja alumiinituontia on erittäin valitettava

  • 9.3.2018 at 13:27
    Permalink

    Kuinka tyhmiä ovat suomalaiset politikos ja varsinkin ministerit?

    Jo ennen presidenttiyttään Trump kertoi sakkotullien astuvan voimaan. Ja nyt kun se astuu (tosin pienempänä kuin ensin sanottiin) niin kaikki ovat sitä mieltä että se on ”rajoittamista”. Eikä ole. Se on tullausta, aivan sitä samaa jota EU tekee ulkorajoillaan ja Suomi käytettyjen autojen kohdalla.

    Se on oman kansan suojelua. Se on työpaikkojen luomista ja se on kansakunnan varallisuuden kasvattamista. Ja jos tätä eivät suomalaiset politikot ymmärrä, niin ne ovat vääriä ihmisiä väärissä tehtävissä.

    Joskus näiden aivopireut yllättää. Toisaalta, kun tietää että ne toimii juuri päinvastoin, eli haluavat tuhota Suomen talouden ja suomalaisten ostovoiman+varallisuuden, niin siksi tämä aivopieru ei yllätä.

    OTTAKAA MALLIA TRUMPISTA MITEN TALOUS SAADAAN KASVUUN!!!

    Reply
  • 9.3.2018 at 13:37
    Permalink

    Lähetä kuva virallisesta henkilöllisyystodistuksesta
    Tämän on oltava valokuva voimassa olevasta ajokortista, passista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta, jossa on syntymäaikasi.
    Google poistaa valokuvan ikäsi vahvistamisen jälkeen.
    https://myaccount.google.com/agedisabled?duid=AKGifSV2E_HsloaYzCe4UAAXcIUjVvq0NkO-sU4ocWMCqs1yTkxoxhqzVMSsAYqQJSFxSWVWZMvosvYcpPsj2cdLIsjsI5bN1Q%3D%3D&hl=fi#5

    syy vahigossa väärä alaikäisen syntymä aika Googlen gmailiin
    huh huh sanon minä
    Valitse syntymäaikasi vahvistustapa
    Käytä luottokorttiaSinulta veloitetaan 0,30 $.
    (Summa menee hyväntekeväisyyteen.) NIIN MIHINKÖ MUKA KUKA VALVOO
    Käsittely kestää muutaman minuutin.
    tai
    Lähetä kuva voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksestaLähetä kuva voimassa olevasta virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, kuten ajokortista tai passista. Käsittely kestää muutaman päivän.
    siis voiko tämän vakoilu organisation GOOGLEN toiminta olla laillista

    Reply
    • 9.3.2018 at 13:54
      Permalink

      Joo kerro vaan googlelle kaikki kuviasi myöden, äläkä ihmettele sen jälkeen kun sinuun kohdennetaan omalla nimelläsi mainontaa, tai että tietävät tarkalleen missä asut jne.. Unohtamatta että asetat henkilöllisyytesi ja identiteettisi riskialttiiksi varkauksille ja väärinkäytöksille. Tollaselle runkku firmalle en minä tule kertomaan yhtikäs mitään, enkä koskaan. Eipä ole yksikään googlen sähköposti rekattu omalla nimellä, kuten ei ole yksikään, ja tämä puhtaasti tietoturva syistä, enkä ole yhdessäkään somessa, enkä koskaan tule olemaankaan. Googlen heivasin jo netti selaimistakin pois, kun kyllästyin niihin jatkuviin uteluihin ja tietoturva kyselyihin. Eipä ollut yllätys sekään, vaikka kuinka asetuksista pistää seurannan ja mainonnat pois, ne palautuu seljän takana salaa uudelleen päälle, eli google ei kunnioita vittujakaan yksityisyyttäsi, joten heivatkaa koko google pois. Mitä vähemmän googlea, sitä parempi, ja sama juttu mikkisonnan kanssa. Koko touhu googlen puolelta on täysin laitonta toimintaa, eikä kenenkään tuolle runkku puljulle tule kertoa yhtikäs mitään, varsinkaan oikeasta henkilöllisyydestä.

      Reply
  • 9.3.2018 at 13:39
    Permalink

    Eikös se Vihennes Jorolainen ole jo pidempään ollut horsman ravintona.

    Reply
  • 9.3.2018 at 13:44
    Permalink

    Lähetä kuva voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksesta

    siis tarkoitus on ilmeisesti
    sen avulla tonkia kaikki tieto sinusta 2 päivässä googlen tiedostoihin

    todelilsta yksityisyyden suojaa nauttien
    sairasta

    Reply
  • 9.3.2018 at 13:46
    Permalink

    Valitettavaa sekin, että tämä pelle ministeri lähetti Irakiinkin jo 10 miljoonaa jälleenrakentamiseen, niin milloinkas Suomi oli siellä pommittamassa että edes olisi jonkinlainen velvoite maksaa toisten tekemistä tuhoista?

    Reply
  • 9.3.2018 at 13:49
    Permalink

    Kaikki EU-mafiaa heikentävät toimenpiteet ovat tervetulleita.

    Reply
  • 9.3.2018 at 18:45
    Permalink

    Trump tekee sen mitä lupasi kampanjassaan, vaikka kovemman päälle.Moni ”euro-johtaja” pilkkasi ja ivasi Trumpia jo vaalikampanjan aikaan ja käsky tuli juoppo junkkerilta.. koska tuo alkoholisti vihaa amerikkaa.. Nyt se kostautuu. Nuo ivat ovat tallessa ja analysoitu.Trump ei ole näyttänyt vielä kaikkia korttejaan ja pokeri pitää.Koko EU heiluu nyt enemmän kuin koskaan, romahdus lasketaan vuodessa. Todella mielenkiintoisia aikoja tulossa heti kesän alussa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.