Ulkomaalaistaustaiset epäiltyinä Subutexin salakuljetuksesta – Katukauppa-arvo 150 000 euroa

Tulli paljasti noin 2 600 Subutex-huumelääketabletin salakuljetusyrityksen marraskuussa 2017. Salakuljetuksesta on epäiltynä yhteensä neljä Suomessa vakituisesti asuvaa ulkomaalaistaustaista henkilöä. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena.

Tulli on paljastanut Subutex-huumelääketablettien salakuljetusorganisaation, jonka jäsenet ovat toimineet ja levittäneet Subutexia pääosin Turun seudulla. Tullin esitutkinnan aikana on selvinnyt, että kahden organisaation jäsenen tarkoituksena oli salakuljettaa suuri määrä Subutex-huumelääketabletteja Ranskasta Suomeen. Salakuljettamista varten kolmannen henkilön oli tarkoitus ajaa pakettiautolla Suomesta Ranskaan, vastaanottaa Subutex-huumelääketabletit Ranskassa ja ajaa niiden kanssa Suomeen. Tulli pysäytti pakettiauton marraskuun 2017 lopussa Helsingissä. Lisäksi Tulli epäilee neljännen henkilön rahoittaneen Subutex-huumelääketablettien hankintaa.

Kätköpaikka pakettiauton rakenteissa

Tulli paljasti Subutex-huumelääketabletit pakettiauton rakenteisiin piilotettuna. Kuljettajana toimi keski-ikäinen lähi-itäläistaustainen mies. Tullin takavarikoimien Subutex-huumelääketablettien yhteenlaskettu katukauppa-arvo olisi ollut noin 150 000 euroa. Suonensisäisesti käytettynä erästä olisi saanut noin 10 500 käyttöannosta.

Tulli on tapauksen esitutkinnan aikana tehnyt yhteistyötä suomalaisten ja EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena. Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja syyttäjä on nostanut siitä syytteen. Syyte käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lähde: Tulli

4 thoughts on “Ulkomaalaistaustaiset epäiltyinä Subutexin salakuljetuksesta – Katukauppa-arvo 150 000 euroa

 • 13.3.2018 at 18:14
  Permalink

  Ullatus?? Maahan pääsee vapaasti elintasopakolaiset, kerjäläiset, taskuvarkaat, huumediilerit, karkurit, murtokoplat, huorat, raiskaajat ym paskasakki!
  Emmehän me voi slkeutua, antaa kaiken kuonan täyttää maamme.

  Reply
 • 13.3.2018 at 18:19
  Permalink

  Taustaista rikastusta, saavatkohan sakkoa yli 10€/kg jos tuovat enemmän kuin 22kg vihervasemmistoanarkistien bileisiin tai risteilylle?

  Reply
 • 13.3.2018 at 19:48
  Permalink

  Saattaa tulla toisille pahojakin vieroitusoireita. Ei sen vuoksi että huumeet kaduilta vähenisivät. Vaan sen vuoksi että Suomen hintataso on paljon kovempi kuin se mihin ne on tottuneet.

  Reply
 • 13.3.2018 at 23:13
  Permalink

  aivo kuolleet pellet! Tietty talmudiin uskova taho haluaa tuhota valkoiset kristityt maat! Älkää vittu länkkyttäky!!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.