Ulkomaalaistaustaiset epäiltyinä Subutexin salakuljetuksesta – Katukauppa-arvo 150 000 euroa

4
Tulli paljasti noin 2 600 Subutex-huumelääketabletin salakuljetusyrityksen marraskuussa 2017. Salakuljetuksesta on epäiltynä yhteensä neljä Suomessa vakituisesti asuvaa ulkomaalaistaustaista henkilöä. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena.

Tulli on paljastanut Subutex-huumelääketablettien salakuljetusorganisaation, jonka jäsenet ovat toimineet ja levittäneet Subutexia pääosin Turun seudulla. Tullin esitutkinnan aikana on selvinnyt, että kahden organisaation jäsenen tarkoituksena oli salakuljettaa suuri määrä Subutex-huumelääketabletteja Ranskasta Suomeen. Salakuljettamista varten kolmannen henkilön oli tarkoitus ajaa pakettiautolla Suomesta Ranskaan, vastaanottaa Subutex-huumelääketabletit Ranskassa ja ajaa niiden kanssa Suomeen. Tulli pysäytti pakettiauton marraskuun 2017 lopussa Helsingissä. Lisäksi Tulli epäilee neljännen henkilön rahoittaneen Subutex-huumelääketablettien hankintaa.

Kätköpaikka pakettiauton rakenteissa

Tulli paljasti Subutex-huumelääketabletit pakettiauton rakenteisiin piilotettuna. Kuljettajana toimi keski-ikäinen lähi-itäläistaustainen mies. Tullin takavarikoimien Subutex-huumelääketablettien yhteenlaskettu katukauppa-arvo olisi ollut noin 150 000 euroa. Suonensisäisesti käytettynä erästä olisi saanut noin 10 500 käyttöannosta.

Tulli on tapauksen esitutkinnan aikana tehnyt yhteistyötä suomalaisten ja EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena. Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja syyttäjä on nostanut siitä syytteen. Syyte käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lähde: Tulli

4 KOMMENTIT

  1. Ullatus?? Maahan pääsee vapaasti elintasopakolaiset, kerjäläiset, taskuvarkaat, huumediilerit, karkurit, murtokoplat, huorat, raiskaajat ym paskasakki!
    Emmehän me voi slkeutua, antaa kaiken kuonan täyttää maamme.

  2. Taustaista rikastusta, saavatkohan sakkoa yli 10€/kg jos tuovat enemmän kuin 22kg vihervasemmistoanarkistien bileisiin tai risteilylle?

  3. Saattaa tulla toisille pahojakin vieroitusoireita. Ei sen vuoksi että huumeet kaduilta vähenisivät. Vaan sen vuoksi että Suomen hintataso on paljon kovempi kuin se mihin ne on tottuneet.

  4. aivo kuolleet pellet! Tietty talmudiin uskova taho haluaa tuhota valkoiset kristityt maat! Älkää vittu länkkyttäky!!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.