NFL:n pelinrakentajaralli sai jatkoa – New Orleans teki jättisopimuksen ”ikämiehen” kanssa

0
Mainos
Viime vuoden lopulla San Francisco 49ers teki maallikoiden silmin naurettavan sopimuksen, kun se nappasi New England Patriotsin riveissä legendaarisen Tom Bradyn varjossa varapelinrakentajana pelanneen, koko uransa aikana vain 23 kertaa pääsarjassa esiintyneen Jimmy Garoppolon muhkeaan 137,5 miljoonan dollarin hintaan. Pahimmassa tapauksessa 49ers sai kaikkien aikojen kalleimman varamiehen ja parhaassa tapauksessa hiomattoman timantin, joka vain odotti vaihtopenkillä ottajaansa. 

Nyt New Orleans Saints jatkoi veteraanipelinrakentaja Drew Breesin sopimusta kahdella vuodella. Yhden vuoden hintalapuksi tässä tapauksessa muodostuu vain karvan alle Garoppolon 27,5 miljoonan vuosipalkasta, eli 27 miljoonaa dollaria. 39 vuotias QB ja tämän työnantaja uhmaavat tilastoja, sillä keskiverto NFL pelinrakentajan ura kestää noin 4,44 vuotta ja yleisesti sarjassa pelaavien urheilijoiden ura noin 3,3 vuotta. Drew Brees aloittaa 18. kautensa NFL-sarjassa ja hänen edellään pelattujen ottelujen määrässä on juurikin mainittu Tom Brady.

Yksi merkittävä ero näiden kahden ”Ikämies pelaajan” välillä kuitenkin on. Bradyn ura on hienoisessa laskussa kun taas Drew Brees ei toistaiseksi ole osoittanut minkäänlaista hidastamista. Toisaalta, Brady oli runkosarjan paras pelinrakentaja mm. heitettyjen jaardien ja touch downien, eli maalien valossa. 27 miljoonalla sai siis varsin laadukkaan pelaajan, mutta fyysisissä lajeissa, kuten amerikkalainen jalkapallo, ikä asettaa varsin ikävät realiteetit. Eräiden arvioiden mukaan loukkaantumisriski kasvaa noin 20% pelaajan ensimmäisen pelatun kauden ja 35+ vuotiaana pelatun kauden välillä. NFL- runkosarja alkaa 6.9.2018 ja siihen asti kaikki on harjoituspelejä lukuunottamatta puhdasta spekulaatiota.

Lähde: NFL.com, statista.com, pro-football-reference.com, footballoutsiders.com

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.