Reijo Tossavainen: Venäjä on roistovaltio, jota valehtelijat, varkaat ja sotakiihkoilijat johtavat

18
Mainos

Suomessa puhutaan lähes aina siloitellusti ja epärehellisesti, kun kerrotaan Putinista, Venäjän muusta johdosta, väkivaltakoneistosta ja oligarkkien joukkiosta.

Sen sijaan Trumpista puhuttaessa kaikki mahdolliset sanalliset keinot ovat käytössä maailman mahtavimman demokraattisen maan demokraattisesti valitun valtionpäämiehen solvaamiseksi. Toki Trumpin toimia voi arvostella ja pitääkin arvostella, mutta samalla pitää huomata myös myönteiset asiat.

Olen usein kriittinen suomalaista mediaa kohtaan. Myös siksi, että se on poliittisen eliittimme tavoin rähmällään Moskovan suuntaan. YYA-ajasta ei ole päästy eroon.

Mainos

Toimittajien joukossa on myös suoraselkäisiä, ja Tommi Parkkonen on heistä yksi parhaimmista. Iltalehden Näkökulma-palstalle hän on tehnyt mainion jutun naapurimaan toimista. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803142200809675_ul.shtml

Parkkosen jutussa on yhteenveto ns. roistovaltioille tyypillisistä teoista, jotka on tehty Venäjän valtiojohdon tietäen ja tahdosta. Siksi lista on erittäin raskauttava. Seuraavana Parkkosen kokoama lista teoista ja valheista:

– Meillä ei ole mitään tekemistä kriittisen toimittajan Anna Politkovskajan murhan kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhan kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä syyrialaisten siviilisairaaloiden pommittamisten kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä ex-vakooja Alexander Litvinenkon myrkyttämisen kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä tsetshenialaisten kerrostalojen pommiräjähdysten kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä Kremlin kriitikon Boris Berezovskin kuoleman kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä omalta kansaltaan rahat varastavien ja samaista kansaa joukoittain tappavien diktaattorien tukemisen kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä malesialaisen matkustajalentokoneen pudottamisen kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä ex-vakooja Sergei Skripalin myrkyttämisen kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä Itä-Ukrainan tunnuksettomien sotilaiden kanssa.

……….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Mainos

18 KOMMENTIT

 1. Olikohan tämä nyt ironiaa vai ajatteleeko Reijo tosiaan noin Venäjästä ja on samaa mieltä,että Venäjä olisi se maailman roistovaltio?Hämmentynyt…

 2. Reijo on vissiin tosissaan. Silloin kun vihollinen halutaan kovasti nähdä, se nähdään millä perusteilla tahansa.

 3. Reijo Tossavainen kirjoittaa täyttä paskaa! Neuvostoliitto oli Neuvostoliitto ja Venäjä on Venäjä!!!
  Siis suurvalta, ydinasevalta, konventionaalisten aseiden suhteen ylivertainen maailmassa vaikuttava maailmanvalta, joka harjoittaa tasan tarkkaan sitä samaa suurvaltapolitiikkaa, jota esim. USA on tenhyt koko olemassaolon historian aikana yhtä kyynisesti ja laskelmoidusti kuin Neuvostoliiton yksinvaltias ja diktaattori Josif Stalin (1878-1953) teki omana valtakautenaan harjoittamalla sisäpolitiikassaan kuten erityisesti ulkopolitiikassa aina lähtien Hyökkäämättömyyssopimuksella Saksan kanssa elokuussa 1939, jossa allekirjoittajina olivat molempien maiden ulkoministerit (Molotov–Ribbentrop-sopimus), jossa vielä sovittiin ns. ”etupiirijaosta” Suomen, Baltian maiden ja Puolan suhteen. Tästä seurauksena Neuvostoliitto kiristi itselleen uhkailemalla Baltian maista ”tukikohdat” rajoittamattomalla sotilasmäärillä ja aloitti nk. Talvisodan Suomea vastaan, koska silloinen valtiollinen johtomme ei taipunut kuten Baltian maat petollisiin sopimuksiin. Hitlerin Saksa ja Neuvostoliitto jakoivat keskenään Puolan valtion Saksan hyökätessä tuohon valtioon 1. pnä Syyskuuta v. 1939, josta katsotaan WWII alkaneen.
  En ole putinisti, enkä pussaa ryssää pussaamisen vuoksi tai tunne YYA -kaipuuta rinnassani sekä loputonta liturgista pokkurointia Neuvosto-Venäjän edessä, mutta jo tuohon aikaan ymmärtäen sen, jonka presidentti J.K. Paasikivi (1870-1956) paalutti kovakalloisten suomalaisten päähän sen tosiasian, ”ettemme voi maantiedolle ja geopolitiikalle mitään, vaan meidän on sopeuduttava tilanteeseen juuri sen verran kuin se on viisasta ja vältäämätöntä, mutta pyrkien pitämään Neuvostoliitto ainakin vähintäinkin käsivarren mitan päässä.
  Vladimir Putin on KGB:n mies, joka toimi DDR:ssä Neuvostoliiton hajotessa harjoittaen Suuren Mahtavan Neuvostoliiton turvallisuus ja myyräntyötä länttä vastaan sillä laskelmoidulla ja päättäväisellä kovuudella, jolla tuohon virkaan pääsemiseksi silloin ja nyt vaaditaan.
  Putin palautti mm. Neuvostoliiton aikaisen kansallishymnin sävelen käyttöön luonnollisesti eri sanoituksella, mutta hän halusi pitää kiinni suurvalta-asemasta henkisesti ja pyrki eroon Neuvostoliiton luhistumisen jälkeisestä taloudellisesta ja henkisestä vararikosta maailman silmissä, jossa sille naureskeltiin sekä pidettiin kolmannen luokan valtiona, joka seisoo suolla ränsistyvine asejärjestelmineen, jota ei voi ottaa vakavasti kansainvälisissä neuvottelupöydissä. USA on raunioittanut vastuuttomilla ja valtapoliittisilla sekä öljyn takia tehdyllä hyökkäyksillä koko Lähi-idässä viemällä kurjaa ”demokratiaansa” viikunanlehtenä syrjäyttäen lailliset hallitukset siitäkin huolimatta, että nuo olivat suurelta osin rikollisia ja kansaansa sortavia hallituksia. Lisäksi USA on sotinut Israelin sotia tapattaen omia poikiaan ja tyttöjään juutalaisvaltion hieroessa käsiään tyytyväisenä yhteen, koska Yhdysvalloissa poliitikot ovat sikäläisten juutalaisten talutusnuorassa, joka saa tuon maailmanvallan toimimaan pikemminkin palkattomana palkka-armeijana kuin itsenäisenä ja itsenäistä politiikkaa harjoittavana maana, joka katsoo valkoisen miehen etua suojellen omaa rotuaan sekä yhteiskuntajärjestelmäänsä, joka on joutunut yhä enemmän muiden rotujen hyökkäysten kohteeksi suoralla väkivallalla ja sen kyseenalaistamiseksi onko edes eurooppalauis -lähtöisillä ihmisillä edes oikeutta omaan maahansa, jonka se on suurelta osin rakentanut nykyiseen loistoonsa vai jääkö se Etelä-Afrikan kaltaiseen tilaan, jossa avoimesti sorretaan ja tapetaan valkoista väestöä.

  • Venäjä on yksi roistovaltio muiden roistovaltioiden joukossa! Ei yhtä paha kuin Pohjois-Korea tai Saudi-Arabia, mutta roistovaltio kuitenkin…
   Aivan turhaa MV-Median desantti päätoimittelija sitä puolustaa, sillä se ei mene läpi kuin wittiläisille…

 4. Tossavainen on täys pelle kannattaa kuunnella tämä jakso red ice radiolta. Haista tossavainen kontrolloitu opposio oikeamedia vittu!!! Ja venäjällä ei juutalaisten vaikutus ole lähelläkään sitä mitä eu ja jenkit ym valkoiset maat.

  https://youtu.be/LwuktnMpIsg

  • Näitä myyriä riittää ”kansallismielisellä” kentällä -ja juuri nämä tyypit estävät aidon kansallismielisen toiminnan nousemisen suomessa.

   • MV/Wittiläinen ”kansallismielisyys” on desanttimaista epäisanmaallisuutta Suomea kohtaan!

 5. Yksi historian suuria virhearvioita on se että Neuvostoliitto olisi hävinnyt- ei, se kärsi aluemenetyksiä mutta vallanpitäjiä ei todellisuudessa vaihdettu eikä esim. Itä-Saksan kaltaista ”pyykinpesua” suoritettu lainkaan. Nykyinen presidenttikin(=lue: diktaattori) on KGB:n miehiä. Tuttavapiiriin kuuluu virolainen entinen neuvostoarmeijan upseeri joka jo 90-luvun alussa ennusti kammottavalla tarkkuudella viime aikojen tapahtumat. Totesi parikymmentä vuotta sitten että jos neuvostovallasta oikeasti olisi haluttu päästä eroon niin jokainen KGB:n leivissä ollut olisi pitänyt toimittaa soramontun reunalle. Jos Venäjän asiat alkavat mennä huonoon suuntaan niin Putin ei hiukkaakaan epäröi kehittää sotilaallista konfliktia valtansa pönkittämiseksi. Toimintatapa sopii venäläiseen luonteenlaatuun, sotaisat valtiomiehet ovat läpi historian olleet suuressa arvossa itänaapurissa. Toisaalta maailmanpolitiikassa tilanne kiristyy jatkuvasti- painekattilan kansi saattaa poksahtaa tavalla joka ei kuulu Putinin esikunnan suunnitelmiin ja hallitsematon tapahtumavyöry alkaa koko maanosassa. Krimin operaatio sujui täysin käsikirjoituksen mukaan ja lopulta länsimaat vain ”heristivät sormea”, taloudelliset intressit ovat tosiasiassa määräävässä asemassa edelleen, kauniista puheista huolimatta. Todennäköisesti tästäkin tullaan maksamaan arvaamattoman kallis hinta tulevaisuudessa.

  • Lienet oikeassa siinä, että Venäjällä valtaa pitävät nyt häikäilemättömät tahot. Toisaalta ei pidä unohtaa sitäkään, että lännessä ollaan suosittu jo pitkään USA:n maailmanlaajuista ylivaltaa ja päällikkyyttä korostavaa linjaa, johon Putinin on ollut melkein pakko vastata samalla mitalla (ks. nm. ”juha.”:een. erinomainen kommentti yllä).
   Suomen kannalta tilanne on huono, sillä järkevin tapa suhtautua Venäjään olisi toisaalta epäilevä ja varustautuva ja toisaalta mahdollisimman vilpittömästi yhteisiä etuja hakeva. Suomi on kuitenkin monien vaiheiden jälkeen ajettu lännen ylivaltaa korostavien etupiiriin, minkä voi havaita mm. tiedotusvälineiden omaksumasta Venäjää demonisoivasta asenteesta. Onko näin pienellä maalla varaa lähteä ojentamaan Venäjää sen osoittaman kehnon moraalin vuoksi samalla, kun havaitaan, että monet Venäjän toimet ovat olleet reaktioita lännen taholta tulevaan paineeseen. Suomea kohtaan Venäjä on osoittanut jo pitkään kohtuullista suopeutta ja olisi sääli, jos sellainen suhtautumistapa tärvellään lännestä omaksutun moralistisen paatoksen vuoksi. Vieläpä niin, että tuo moralismi on usein vain hatara peite lännen omien geopoliittisten intressien päällä.

  • JEPS. Mutta seinänaapuri kuitenkin. Vaikka minulla ei ole Trumpia vastaan sen kummempaa. Hän tuskin edes kohentaa kampaustaan Suomen takia, jos Venäjän karhu päättää hermostua perskärpäsen nimeltä Suomi piikittelyihin.
   Eli viholliset läheltä ja ystävät kaukaa.. Vai miten se menikään?
   Saudi-Arabian kanssa tehdään kovasti kauppaa mm. viemällä aseita ja oma tähtisilmämmekin on käynyt ihastelemassa sikäläistä ”koulujärjestelmää”.
   EU -Suomi ampuu taloudellisesti itseään valtasuoneen olemalla Brysselin poskipussaajille hymypoikapatsaan arvoinen, jotka Keski-Euroopan maina kärsi guanoakaan kauppasaarrosta, jonka saivat itse Ukrainassa kriisiyttämällä sen poskipussaajien toimesta, jotka ovat yhtä tyhjän kanssa sekä ovat hävittämässä itse Eurooppaa altaan kirveiden kanssa hakkaamalla jo mädättyneeseen paattiin reikiä pohjaan.
   Siispä Suomi voisi käydä kauppaa Venäjän kanssa ja vetää haulit himaan, mutta EI: Sehän on niin rumaakin ja osoittaisi aivan omaa älyllistä toimintaa. Pirkule! Emme ole suomalaisia, olkaamme siis mogadishulaisia.
   J.K. Paasikivi sanoi RKP:n ministerille: ”Moskova ei ole mikään alioikeus!”

   • Asiavirheitä et Tossavainen kirjoituksessa ilmeisesti kuitenkaan pysty osoittamaan. Onko Venäjä siis vähän niin kuin syyntakeeton lapsi, joka toimii niin kuin toimii vain koska USA ja EU siihen pakottavat? Taidat suhtautua Venäjään vähän niin kuin suvakki maahanmuuttajiin. Ei ne sille mitään voi, jos pahojaan tekevät, rasismin syytä kaikki.

 6. Miksei kaikki maat vaan päätä että eivät vakoile, kiistele eivätkä sodi ja asemenot putoaa 95%.

 7. Venäjän ja Putinin haukkuminen ilmentää ennen kaikkea sitä, että Venäjän katsotaan olevan heikko. Jopa Suomessa uskalletaan Juncerin ja Kataisen johtaman EU:n turvaharson takaa räksyttää Venäjän suuntaan, vaikka tosiasiassa Venäjä on ollut Suomen kannalta koko ajan riittävän voimakas. Kun Neuvostoliitto oli vahva, oli USAkin varpaillaan ja Suomessa keskityttiin palvomaan Kremliä.

  Putin toimii, kuten tsaarit, joihin luen mm Lenin ja Stalinin. Tossavaisen lista murhista on järkyttävä. Ajatellaanpa puolestaan Yhdysvaltoja. Montako amerikkalaista ruumista on kertynyt Bushien ja Clintonien toimesta, tyyliin onnettomuuksia, sydänkohtauksia sekä itsemurhia, jotka on tehty monella niskalaukauksella? Vain CIA tietää. Presidentinvaalien tuloksesta syytettiin Putinia, vaikka Bushit ja Clintonit ovat järjestäneet asein monen valtion vallankeikauksen ja saattaneet maat kaaokseen.

  USA on ympäröinyt Venäjän omilla tukikohdillaan. USA puolestaan aloitti melkein maailmansodan, kun Neuvostoliitto meinasi 1962 perustaa tukikohdan Kuubaan. Kun Venäjä järjestää sotaharjoitusen itärajan takana omalla maallaan, täällä ollaan kauhistuneita Venäjän röykeydestä. Sen sijaan ei olla hoksaavinaan mitään, kun Nato järjestää Venäjää vastaan suunnattuja harjoituksia Suomessa.

  Ukrainan kriisi syntyi, kun EU alkoi pullistelemaan olematonta hauistaan Venäjälle. Neuvostoliiton jäljiltä Itä-Ukrainassa on sotateollisuutta ja Krimillä tukikohtia. EU ja USA olivat tunkeutumassa jo Venäjän suolistoon antamalla Ukrainalle katteettomiksi osoittautuneita lupauksia. Mitä USA olisi tehnyt vastaavassa tilanteessa?

  Toimittajien uskottavuus kärsii, jos he ylistävät pataa, kun se soimaa kattilaa.

 8. Mitähän tapahtuu kun Putin heittää lusikan nurkkaan. Nouseeko joku Stalin 2.0 valtaan. Venäjän kanssa saa aina olla varuillaan, olkoon kuka hyvänsä vallassa.Ja johtuu venäläisten kansanluonteesta, leikkivät suurvaltaa mutta oma maa on sekaisin ja soraäänet vainnetaan murhilla ym.Näin on ollut aina. Putin on aloittelija staliniin verrattuna omien kansalaisten tappamisella. Kyllä kommunismi sympatioista tunnettu Roosevelt teki 40-luvulla karhunpalveluksen lännelle, avustamalla stalinia massivisella ase-raaka-aine avulla. Muutenhan venäjälle olisi käynyt ohraisesti.Kommunismin leviäminen olisi loppunut heti alkumetreille ja itä-euroopan maat olisvat vähintään taloudelliseti ja kehitykseltään Suomen tasolla

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.