Ulkomaalaistaustaiset nuorukaiset tehneet Helsingissä useita ryöstöjä alkuvuonna

5
Mainos
Helsingin poliisi tutkii useita alkuvuoden aikana tapahtuneita ryöstöjä, joiden epäillään liittyvän netissä sovittuihin huumekauppoihin. Tapauksia on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan kymmenkunta, joista suurin osa on tapahtunut Itä-Helsingissä.

– Uhrit ovat kertoneet sopineensa Tor-verkossa esimerkiksi ase-, auto- tai elektroniikkakaupat ja tulleensa ryöstetyksi sovitussa tapaamispaikassa. Poliisilla on kuitenkin syytä epäillä, että todellisuudessa myyjä ja ostaja ovat sopineet huumekaupoista. Osa uhreista on viimeistään kuulusteluissa myöntänyt kaupankäynnin kohteena olleen huumausaineet. Kauppojen vuoksi Helsinkiin on tultu kauempaa maakunnista asti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisille on selvinnyt, että huumeidenkäyttäjien keskuudessa liikkuu tieto ryöstetyksi tulemisen vaarasta. Verkkoon on jopa perustettu vihjepalsta, jossa huumausaineiden ostajia varoitetaan ”epärehellisistä myyjistä”.

– Tämä vahvistaa poliisin epäilyä siitä, että ryöstöt liittyvät netissä käytävään huumausainekauppaan. Sekä uhreilla että epäilyillä tekijöillä on huumausainerikostaustaa, Halme jatkaa.

Tutkinnanjohtaja: ”Osa rikoksista on erittäin vakavia sen takia, että tekijät ovat olleet valmiita käyttämään voimakasta väkivaltaa”

Mainos

Tutkinnanjohtajan mukaan voidaan puhua ilmiöstä, joka alkoi viime vuoden loppupuolella.

– Osa rikoksista on erittäin vakavia sen takia, että tekijät ovat olleet valmiita käyttämään voimakasta väkivaltaa saadakseen uhreilta rahat haltuunsa. Vakavimmat vammat ovat olleet leikkaushoitoa vaativia kallovammoja, kertoo rikoskomisario Mikko Halme.

Poliisin tietojen mukaan ryöstöihin ovat syyllistyneet useat eri porukat. Uhrien kuvausten mukaan tekijöinä ovat olleet pääsääntöisesti ulkomaalaistaustaiset noin parikymppiset nuoret miehet.

‒ Tällä hetkellä neljään eri tapaukseen liittyen on pidätettynä yhteensä kahdeksan nuorta ulkomaalaistaustasta miestä. Osa heistä on alaikäisiä. Koska tutkinta on kesken, emme voi antaa julkisuuteen tarkempia tietoja tekijöiden iästä tai kansalaisuudesta.

Lähde: Poliisi

Mainos

5 KOMMENTIT

 1. Ja miksiköhän ei olisi? Nehän elää täälä valloitajina. Ja koska me olemme heidän palvelijoitaan, he saavat tehdä mitä haluavat.

 2. Ruotsia seurataan ja vauhdilla. Poliisi on kusessa vuoden sisällä. Edes helsingin mannekiini poliisi ei saa tilannetta halintaan, koska on keskittynyt lähes koko aivokapasiteetillaan vihapuheeseen. Veikkaan ensimmäisiä kaatoja kun kesä saapuu….Apua pyydetään….taas.

 3. Vaikka kyseessä on hikiset narkit, niin tähän pitäisi reagoida massiivisella voimalla ja ankaruudella. Helppohan noille matu-ukoille olisi järjestää ansa. Ja sitten ainoa oikea ja ankarin rangaistus.

  Mutta ei. Ruotsistanin kohtalo odottaa.

 4. Ei vois vähempää kiinnostaa, aina kun kuulen et joku flirttailee monikulttuurilla ni hyppää pappan sylkkyyn.

  Äblääl äwäbäläb ebläwäsä äbläwäbälä. Ja niin edespäin… eli monikulttuuri on rikkaus ei mulla muuta… päässä edes liikukkaan.

  Lähden tässä hammaslääkäriin, sain ajan eläinlääkäriltä joka on erikoistunut hevosiin.

 5. Hyvä kommentti

  Mihinkäs karkotat näitä ilman radikaalia johtajaa. Kun vielä lisääntyvät ovat niin sanottuja suomalaisia, eli peli menetetty ilman kunnon johtajaa. Tiesittekö että aatu kielsi vapaamuurarit saksassa ja otti kansallisti juutalaisen koronkiskonta järjestelmän. Vitunko väliä ihmiset ovat braindead.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.