Eduskunta keskustelee tänään kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistosta

Tänään on kansalaisella nähtävää ja kuultavaa kun eduskunta kokoontuu täysistuntoonsa. Lähetekeskustelussa on nimittäin kansalaisaloite kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistosta, aihe joka on herättänyt suurta keskustelua ja mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Nykyisellään ennen vuotta 2011 valittu, vähintään seitsemän vuotta kansanedustajana ollut kansanedustaja on kautensa jälkeen oikeutettu sopeutumiseläkkeeseen, järjestely, joka ei ole käytössä oikeastaan missään muussa ammatissa tai toimessa.

Kansalaisaloite keräsi yli 70 000 allekirjoitusta ja se lähetettiin eduskunnan käsiteltäväksi 2.3.2018. Käsittely alkaa kello 16:00 ja se näytetään suorana mm. YLE1 kanavalla, joten jokaisella kansalaisella on mahdollisuus se nähdä. Kyseessä on suuri omantunnon kysymys sillä eduskunta karsimassa omia etuuksiaan on äärimmäisen harvinainen näky. Sen sijaan, vastoin yleistä käytäntöä, käytännössä jokainen eduskuntakokoonpano on nostanut omia palkkioitaan.

Lähde: Eduskunta

5 thoughts on “Eduskunta keskustelee tänään kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistosta

  • 15.3.2018 at 09:16
    Permalink

    Nämä Suvi Lundenit ja kumppanit ovat todella härskejä kikkailijoita.
    Näytän kyllä heille persettä jos kohtaan!

    Reply
  • 15.3.2018 at 10:15
    Permalink

    Tämä on todella härskiä, koska pienyrittäkiltä poistettiin TAKAUTUVASTI eläkkeitä ja eläkeaikaa.

    Tulette nyt näkemään; kuinka vedotaan takautuvuuteen kansanedustajinen ; anteeksi ”kansanedustajien” kohdalla.

    Tässä taustaa elakekeskustelulle: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappasu.” ( laki 444/2012 ).

    Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata. ( varastaa ).

    Tässä oli kyse jopa 3 miljardin pienyritysten kautta laittoman suurina kerätyistä tapaturmaeläkemaksuista, jotka siis varastettiin VALTIOPETOKSEN suojissa .

    ( PL 118 § julkinen lakitietoknata Fiinnlex ); ”laki ” estää syyttämisen tällaisissa rikoksissa.

    Henkilökohtaisestyi minulta on varastettu 2,5 vuotta eläkeaikaa / eläkerahaa ; 15 vuotta sitten tein YEL-sopimuksen vakuutuslaitoksen kanssa: eläkeikä 63 – 65 vuotta ( itse päättäen ) … nyt ilmoitus eläkeikäsi 65,5 vuotta … rahat siis kelpasivat mutta eläkettä / eläkerahaa ei saa 2,5 vuoden aikana SOPIMUKSESTA huolimatta . ( kirjallinen sopimus).

    Kysynkin keiden taskuun ”lailla 444/2012” varastetut eläkemiljardit katosivat ?

    Lisää tietoa archive.is / kimmoleaks.fi

    Reply
  • 15.3.2018 at 11:18
    Permalink

    Ainahn keskustella saa, eri asia johtaako yhtikäs mihinkään, sillä tuskin nämä eduskunnassa istuvat kusipäät itseltään moista vastikkeetonta ilmaista tuloa tulevat poistamaan, saati ehtoja muuttamaan. Eihän petturi urpollakaan ollut minkäänlaista halua poistaa tai vaikuttaa veroparatiisi touhuihin, kun selvisi että maanpetturi niinistöllä on sitä kautta toimivia kotimaisia veronkierto yrittäjiä rahoittajina, ja taitaa urpollakin ne bisnekset siellä pyöriä, kuten pipilälläkin & kumppaneilla. Eipä ole enää siitäkään keskustelua nähty, saati edes uutisointia ja tuskin tulemme kuulemaankaan.

    Reply
    • 15.3.2018 at 13:14
      Permalink

      Kansanedustajan nykyisen kaltaisen sopeutumiseläkkeen tilalle pitää saada samanlainen työttömyysturva kuin on normi kansalaisillakin. Ne kansanedustajat jotka maksaisivat työttömyyskassamaksunsa niin he saisivat ansiosidonnaista ja ne jotka eivät maksaisi saisivat peruspäivärahaa… ja aivan samoin ehdoin kuin normi kansalaisetkin!

      Nyt tietekin joku väittää että jos eduskunnasta poistuvat kansanedustajat joutuisivat mahdollisesti aktiivimallin mukaiselle ansiosidonnaiselle tai peräti peruspäivärahalle, niin näillä ehdoilla ei saataisi päteviä kansanedustajia! VÄÄRIN!

      Jos muutos tehtäisiin ehdottamallani tavalla niin, tämän jälkeen saisimme kansanedustajiksi myös henkilöitä jotka:
      – edustaisivat todellista kansaa, eivätkä pääasiassa narsistisia omaneduntavoittelijoita.
      – ajaisivat täystyöllisyyttä tai kohtuullista toimeentuloa myös niille joiden mahdollisuuksissa työllistyä eivät olisi hyvät
      – eduskunnasta ulos jäädessään hakisivat aktiivisesti töitä, eikä heistä tulisi Suvi Lindeneitä tai Tanja Vienosia tai muita yhteiskunnan parasiittejä!
      – tekisivät aktiivisesti töitä sen eteen että äänestäjät äänestäisivät heitä jatkossakin!

      Reply
  • 15.3.2018 at 12:12
    Permalink

    Mikään tuskin muuttuu. Mooses jyrähtää niin demarit eivät ainakaan koske eläkkeisiin koska päivi jää ilman, joutuis raukka vielä hakemaan oikeita töitä. Annetaan pölyn laskeutua ja keksitään uusi nimi ja entistä muhkeampi paketti ”eduskunnasta pudonneiden” helpon loppuelämän takaamisesksi.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.