Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö täräyttää: Aktiivimalli voimaan myös työkyvyttömille

5

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee pudotti tänään kolumnissaan melkoisen pommin. Sillanaukee kertoi laajaa paheksuntaa herättäneen aktiivimallin koskevan myös pitkäaikaissairaita, joille ei työkyvyttömyyseläkettä olla vielä myönnetty.

”Keskustelussa on noussut esille se, ettei työttömyysturva kohtele loogisesti ihmisiä, joilla on työkyvyn rajoitteita. On kysytty, mitä tapahtuu, jos ihmisellä on työkyvyttömyydestä lääkärintodistus, mutta hän ei saa mitään tukea työkyvyttömyyden tai vamman perusteella. Näin on tilanne silloin, kun ihminen on saanut sairausvakuutuskorvausta enimmäismäärän, eikä voi sitä enää saada, mutta työkyvyttömyys jatkuu, eikä hänelle kuitenkaan ole vielä myönnetty työkyvyttömyyseläkettä.

Silloin työttömyysturva astuu nykyisen sosiaaliturvajärjestelmämme mukaisesti kuvaan. Työttömyysturva on määritelty lainsäädännössä siksi turvaksi, josta toimeentuloa ensimmäisenä paikataan. Ja kun olet työttömyysturvalla, myös aktiivimalli pätee.”

Sillanaukee myöntää mallin hämmentävän ihmisiä, sillä kuten hän itsekin sanoo: ”Työttömyysturvalla on tarkoitus korvata työttömyydestä johtuvaa tulojen puutetta.”

Yllä mainitun kaltaisessa tapauksessa kuitenkin käy niin, että sairasta rangaistaan sairaudestaan.

Lue koko kolumni täältä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Katso myös:

Kolumni: Aktiivimalli se vain ”komistuu”

5 KOMMENTIT

  1. Kuulin Hevosmiesten tietotoimiston suunnalta että sotainvalidien määrä vähenee huimaa vauhtia ___ onkohan tämä signaali että SuurSuomi- eliitti haluaa taas lisätä pikaisesti sotainvalidien määrää ?? !!

  2. Aktiivimallihan on tavalllaan toiminnassa jo vuosikymmenniä, tulee karenssi jos kieltäytyy toimenpiteistä, aivan oikein. Ilmaista rahaa ei tule. Kannattaa ottaa tosissaan viranomaisten päätökset jos haluaa elää Suomessa! Eiketään rangaista , kysymys työvoiman saannista!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.