Euroopan komissiolta Suomelle 4,9 milj. euroa rajavalvonnan kehittämiseen

10
Euroopan komissio myönsi Suomelle sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) kansalliseen ohjelmaan 4,9 milj. euroa lisärahoitusta rahoituskauden välitarkastelun yhteydessä.

Lisärahoitus kohdennetaan muun muassa rajavalvonnan ja tietojärjestelmien kehittämiseen ja automaattisten rajatarkastusporttien uudistamiseen. Kansallista ohjelmaa muutetaan lisärahoituksen kohdentamiseksi näihin kansallisen ohjelman tavoitteisiin.

Lisärahoitus, 4,9 milj. euroa, myönnettiin rahaston ulkorajoja ja viisumipolitiikkaa koskevaan rahoitusvälineeseen (ISF-B). Sisäisen turvallisuuden rahaston EU-rahoitus ohjelmakaudella 2014–2020 nousee lisärahoituksen myötä noin 68 milj. euroon.

Lisärahoituksesta noin 2,4 miljoonaa euroa kohdennetaan rajavalvonnan kehittämiseen. Rahoituksella hankitaan mm. partioajoneuvoja ja suojavälineitä rajanylityspaikkojen turvallisuuden ylläpitämiseksi sekä liikuteltavaa valvontavälineistöä. Lisäksi rahoituksella pilotoidaan miehittämättömien ilma-alusten käyttöä rajavalvonnassa ja tuetaan rajayhdyshenkilöjärjestelmän ylläpitoa.

Lisärahoituksesta noin 2,5 miljoonaa euroa kohdennetaan tietojärjestelmien, kuten rajanylitystietojärjestelmän, EU:n matkustustieto- ja lupajärjestelmän sekä automaattisen ajoneuvojen rekisterinumeroiden tunnistamisjärjestelmän, kehittämiseen ja automaattisten rajatarkastusporttien uudistamiseen. Tarkoituksena on myös kehittää järjestelmien tietokantoja, parantaa järjestelmien yhteiskäyttöisyyttä ja kehittää kansallisia järjestelmiä esimerkiksi kansalliseen rajanylitystietojärjestelmä-ratkaisuun liittyen.

Rahaston toimeenpano-ohjelmaa tarkennetaan vastaavasti, jotta se vastaa muutettua kansallista ohjelmaa. Muutetun ohjelman mukainen rahaston haku on tarkoitus järjestää loppukeväällä 2018.

ISF-rahaston kansalliseen ohjelmaan tehdään myös poliisiyhteistyötä, rikollisuuden ehkäisemistä ja torjumista ja kriisinhallintaa koskevaan rahoitusvälineeseen sisäisiä uudelleenkohdennuksia, joilla mahdollistetaan mm. poliisin ensipartioiden varustaminen terrori-iskuihin varautumiseksi.

Hallitus hyväksyi asian istunnossaan 15. maaliskuuta.

Lähde: Sisäministeriö

10 KOMMENTIT

 1. Suomalaiset hölmöt kansanedustajat ja ministerit ovat jo vuosia ajaneet säätösyistä itärajan valvontaa alas. Raja-asemat ovat myyty muutamalla eurolla tai päästetty mädäntymään. Kauhavan ilmasotakoulun lakkautus on käsittämättömin asia koko Suomen historiassa. Lisäksi nämä hölmöläiset ovat romuttaneet Maailman parhaan koulujärjestelmän keskittämällä oppilaat homekouluihin jossa erityisopetuksiin ja koluremontoiteihin kuluu moninkerroin rahaa. Hölmöläiset ovat tehneet Suomesta siirtomaan ensin lahjoittamalla valtion kanattavat yhtiöt pilkkahinalla ja nyt roistoille lahjoitetaan verotuloilla hankitut terveydenhultoon tarkoitetut varat.

 2. Tässä on varmaan tarkoituksena etteivät kantasuomalaiset pakene venäjälle. Muutaman vuoden päästä pointti on se että työnorjat halutaan pysyvän Suomessa, koska muuten matujen rahoitus alkaa ontua ja rikkaat joutuvat kaivamaan kuvettaan.

 3. Tornioon rajavalvonta tiukaksi Tulee matuja jatkuvasti Vieraissa maissa tiedetään että huumeita voi tuoda autossa suoraan suomeen koska mitään ei tarkasteta Käytiin Haaparantaa katsomassa ei kukaan huomioinut että ajettiin autolla ruotsin puolelle ja takainin

 4. Liian myöhäistä. Viimeisen kolmen vuoden aikana yhteiskuntamme on muuttunut pysyvästi. Se turvallisuus joka oli ennen rajojen avaamista, se on poissa. Eikä se ikinä enää palaa. Maamme on muuttunut niin radikaalisti, että lastemme ja lastenlastemme henki on uhattuna aina pimeän tullen, hamaan tulevaisuuteen asti.

  Poliisi ja rajavartiolaitos mahdolistivat tämän muutoksen. Heidän on syy että maamme on tässä alennustilassa kuin se nyt on. Joku 5 miljoonaa ei riitä alkuunkaan tuhojen korjaamiseen ja tilanteen ennallistamiseen. Kenties 5 miljardia euroa saattaisi riittää, jos poliisi keskittyisi vain ulkomaalaisten poistamiseen maasta. Eikä keskityiis omien kansalaistensa oikeusturva sortamiseen ja mielivaltaisiin pidätyksiin.

 5. evin McDonald kirjassaan Separation and Its Discontents kuvaa, kuinka ”juutalaisten taipumus lainata rahaa ei-juutalaisille (goyim)” oli syynä syytöksiin taloudellisesta juutalaisesta ylivallasta. McDonald toteaakin, että rahanlainaaminen oli ”merkittävä syy kantaväestön antisemitismille”. Rahanlainaamista pidettiin hyväksikäyttönä. Se aiheutti entistäkin negatiivisemman reaktion, kun huomattiin, että koronkiskontaa harrasti ”etninen ryhmä, joka erosi siitä yhteiskuntaluokasta, jolle se rahaa lainasi”. Monille juutalaisille koronkiskonta oli elanto. Syntyikin käsitys, että rahanlainaaminen oli eräänlaista heimojen ja etnisten ryhmien välistä sodankäyntiä, koska juutalaisyhteisö toimi koko ajan erittäin etnosentrisesti. Juutalaisia pidettiin myös hallitsevan eliitin käsikassarana tavallista kansaa vastaan. Juutalainen historioitsija Robert Chazan onkin kirjoittanut, että keskiajalla Euroopassa uskottiin yleisesti, että ”rahanlainaaminen oli väline, jonka avulla juutalaiset kävivät loppumatonta taistelua kristinuskoa ja kristittyjä vastaan”

 6. Toivottavasti rahat osataan kohdentaa oikeaan paikkaan, eli länsi ja etelä rajalle, josta jos jonkinlaista mutiaista on viime vuosina Suomeen marssinut ja raja vuotaa.

 7. Mielestäni EU:n jalosti kursailevalle Suomelle antama pikkuraha on aivan liian riittämätön sekä pieni, mutta tästähän suomalaiset tsuhnat vain ryyppäävät itsensä toiseen ulottuvuuteen.
  Lähinnä tuo tarkoitus herättää vakavuudestaan huolimatta enemmänkin suoranaista hilpeyttä ottaen huomioon Suomen ”rajaliikenteen” lännestä since 2015.
  Ja mitä tulee Vladimir Putinin valtakuntaan ei muutama Saksanpaimenkoira taluttajineen voi estää sitä mahdollista ja paljon realistisempaa uhkaa, että Venäjä lähtee ”soittokuntineen” jostain mahdollisimman mielipuolisesta syystä Suomea valloittamaan, jolla se ei tee käytännöllisesti yhtään mitään. Joku voi tästä jo laskea alleen, mutta se ei ole realistinen uhka natottajien ja EU:n pyöreiden huoneiden lähettiläiden nousuhumalaisista puheista huolimatta. Eikäpä Putinin täydy olla niin tyhmä. Hänen tarvitsee vain avara raja muslimi-rikastuttajille päin Suomea, jonka Putin nyt armollisesti estää, vaikka maamme eturivin johto räykyttää kuin lintukoira kanalintua puussa Venäjää.
  Kaikki mitä tulee EU:sta on lähinnä nettomaksaja Suomelle pelkkää avointa kettuilua, jota tyhmikset eivät edes siksi ymmärrä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.