Poliisin tulisi voida puuttua paremmin lennokkeihin ja miehittämättömiin ilma-aluksiin

8
Sisäministeriö on asettanut säädöshankkeen, jonka tarkoituksena on varmistaa poliisille tarvittavat toimivaltuudet puuttua lennokkeihin, miehittämättömiin ilma-aluksiin, aluksiin sekä kulkuneuvoihin. Tehtävänä on myös selvittää poliisin mahdollisuudet käyttää näitä omassa toiminnassaan.

Teknologian kehittyessä lennokkeja, miehittämättömiä ilma-aluksia ja muita miehittämättömiä kulkuneuvoja ja aluksia käytetään yhä enemmän harrastuksessa, elinkeinotoiminnassa ja myös viranomaistoiminnassa. Lennokit voivat aiheuttaa vaaraa ympäristölle ja ihmisille esimerkiksi käyttönsä tai ominaisuuksiensa vuoksi.

Poliisin toimivaltuudet lennokkeihin ja miehittämättömiin ilma-aluksiin puuttumiseen ovat tällä hetkellä puutteelliset. Poliisi ei voi esimerkiksi puuttua siihen, jos miehittämätön ilma-alus on varustettu kuvaamiseen tarkoitetuilla välineillä ja sillä syyllistytään laittomaan tiedusteluun tai yksityiselämän suojaan puuttuvaan salakuvaukseen. Poliisin toimivaltuudet ovat puutteelliset myös sen selvittämiseen, muodostaako ilma-alus uhkan hengelle ja terveydelle tai syyllistytäänkö sillä johonkin edellä mainittuun rikokseen.

Hallitusohjelmassa todetaan, että Suomen turvallisuusympäristön muutos ja uudet uhat edellyttävät koko yhteiskunnalta uudenlaista valmiutta ja varautumista. Tämä koskee erityisesti uusien ja laaja-alaisten uhkien kuten hybridivaikuttamisen torjuntaa.

Hankkeen toimikausi on 14.3.2018–31.12.2018.

Lähde: Poliisi

Mainos

8 KOMMENTIT

  1. Matujen touhuja ei kuitenkaan saa rajoittaa. Pitäähän partalasten saada leikkiä ja keppostella.

  2. Arvatkaa kaksi kertaa valvotaanko poliisin lentopeleillä matuja vai isänmaallisia ihmisiä…
    Suvakkilennokki joka valvoo rajojen auki pysymistä on kivakatselua jota poliisi suvaitsee ja ymmärtää, ”rajat kiinni”-lennokki on vihakatselua josta viedään kuulusteluihin…

  3. minä haluan lisää somaleja ja arabeja raiskaamaan tappamaan ja tuohoamaan….kohta katotaan mitä pyhä raamattu sanoo saatanasta

  4. Tällaisia droneja maanpettureita vastaan. Olisi mukava näky kun pari sataa tällaista lentäisi sisään eduskuntaan.

    Pääministeri Sipilä muuttuisi nöyremmäksi kun hän kohtaisi tällaisia.

  5. Minä taas en kysy keneläkään lupia, jos tollanen kopteri ilmaantuu pihapiiriin, niin ei epäilystäkää ettenkö alas sitä ampuisi.

  6. Ovathan nuo ”hyrrät” paljon vaarallisempia ja siksi vaativia yhä tarkempaan valvontaan sillä aikaa kun keskitytään toisaalla yhä lisääntyvään palvontaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.