Risumiehen kuolemasta vuosi – Sukulaispoika kertoo taustat (video)

5
Tämän viikon tiistaina tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun toissakesänä julkisuuteen ponnahtanut ”risumies” Jorma Hirvonen menehtyi sairaalassa.

Hirvonen oli ollut viemässä risuja ulkoilualueen maastoon, kun paikalle sattui koiranulkoiluttaja, joka alkoi soittaa suutaan Hirvoselle syyttäen häntä ympäristön paskaajaksi.

Hirvonen puolusti itseään verbaalisesti. Koiranulkoiluttaja kuvasi keskustelun ja latasi sen YouTubeen. Tämän seurauksena video levisi kulovalkean lailla, ja Hirvoselle alettiin huudella ja kuittailla aina, missä ikinä hän liikkuikin. Tämän vuoksi hän erakoitui ja linnottautui kotiinsa, eikä liikkunut enää missään.

Hirvonen jopa haastettiin oikeuteen laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta koiranulkoiluttajan kanssa käymästään sananvaihdosta. Tämän jälkeen hänen kuntonsa romahti, ja hän joutui sairaalahoitoon. Jorma Hirvonen ehti kuolla ennen oikeudenkäyntiä.

Jorma Hirvosen kuoleman vuosipäivänä hänen sukulaispoikansa Eetu Pesu julkaisi YouTubessa videon, jossa kertoo isosetänsä kohtalosta ja siitä, mitä sosiaalinen media voi pahimmillaan tehdä ihmiselle.

Lähde: YouTube

5 KOMMENTIT

 1. Toivottavasti Nykysuomi yrittäisi viimeiseen asti välttää tekemästä niitä MV:n roskajuttuja jossa pelkkä video jossa jaarittelua ymp. jonka kylkeen lätkäistään joku klickbait teksti mutta ei asian pihviä tiivistetyssä muodissa.
  Tässä oli kuitenkin hyvä saateteksti. Kiitokset siitä.

  Jorman oman järjen käyttö oli tapauksena kaikille omalla järjellä varustetuille sankariteko.
  Eihän siinä ollut kyse samasta asiasta kuin surkeasta ”metsäkaatopaikka traditiosta”. Päinvastoin. Olisin mielelläni hänelle ilmaissut sympatiani.

  Se tekopyhä maailmanparantaja joka kuvasi Jorman ja rupesi mussuttamaan hänelle, edustaa puolestaan tiettyä pahaa luonnetta mitä suomen kansan keskuudessa on ja mikä tekee maasta ahdistavan paikan elää. Sama pätee kaikkiin vittuilijoihin niin netissä kuin kadullakin.

 2. Kuinka paljon onkaan juntteja tässä maassa, jotka kuvaavat mitä sattuvat, lain kirjainta rikkoen, ja sitten ladataan videot ja kuvat nettiin, josta tämäkin tragedia sai alkunsa. Kuinka moni on esimerkiksi naamakirjaan laittanut luokkakuvia tietämättä sitä, että sen julkaisu vaatii lain mukaan suostumuksen jokaiselta kuvassa olevalta, tiesittekös juntit tätä? Sama juttu siinäkin, että kun jonkun törttöilyä kuvataan liikenteessä tai arjessa, rikotaan yksityisyyttä ja myös lakia, kun materiaali pistetään julki, olkoot kuinka hauska kuvaajan mielestä tahansa. Itselläni ei ole yhtäkään somea, eikä tasan tule, sain kuulla että luokkakuvia oli pistetty julki, ja vaadein niitä myös poistettavaksi, sillä minun kuvia ei ilman lupia laiteta minnekkään, eikä myöskään luvalla. Kaikista kännyköistä tulisikin poistaa kamerat kokonaisuudessaan, puhelin on tehty soittamista varten, ei kuvaamista varten, ja niin s on minullakin eriteltynä, kuvaamiseen on kamera, ja soittamiseen puhelin.

 3. Jos risumies ei olisi vienyt laitonta risukuormaa luvattomaan paikkaan,hän eläisi todennäköisesti vieläkin.

 4. Olikohan nämä Jormaa kiusanneet ihmiset niitä parempia ihmisiä, jotka toreilla huutavat rasismia vastaan? Hehän tunnetusti harrastavat Hikipediaa, meemejä ynnä muuta kiusaamiskulttuuriin liittyvää. He pyrkivät tekemään kiusaamisesta sallittua, moninaisempaa, ja kutsuvat sitä vieläpä kritiikiksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.