Lukijalta: Äiti kertoo – Lastensuojelun todellinen tila Suomessa

1

YK JA ONNELLINEN SUOMI

Huvittuneena luin tänään iltapäivälehtien lööppejä ”YK: Suomessa onnellisin kansa”.

Suomen valtamedia valitettavasti antaa suomalaisille puutteellista tietoa maamme tilasta ja tilanteesta. Toki seassa on paljon niitä toimittajia, jotka uutterasti puuttuvat epäkohtiin ja jaksavat taistella itsenäisen ja sivistyneen Suomen puolesta ja oikeamielisestä arvomaailmasta. Tosiasia kuitenkin on, että Suomen median luotsaama tieto suomalaisille on maailmalla noteerattu yhtä epäluotettavaksi propagandaksi kuin Venäjän propaganda oman maansa kansalaisille. Erona asiassa lienee se, että venäläiset tietävät ja tunnistavat ongelman, kun taas suomalaiset ovat itsensä kohdalla asiassa sinisilmäisiä.

Tutkimustulokset, joita suomalaislle annetaan niin korruptiota koskien kuin tämän otsakkakkeen aihetta koskien, perustuvat yksinkertaisesti sille tosiasialle, että ne perustuvat Suomen valtion antamiin tietoihin.

Usein viime vuonna ja tänäkin vuonna julkistetun korruptiotutkimuksen mukaan Suomi on kärkisijoilla maailmassa vähiten korruptoituneena valtiona. Kriteereina ovat mm. riippumaton oikeuslaitos ja media. Nämä tiedot siis perustuvat sille, mitä Suomi valtiostaan on ulkopuolisille tahoille ilmoittanut, ei sille, pitääkö väitteet paikkansa ja miten asiaa on tutkittu. Tosiasia on, että ihan toisen korruptiotutkimuksen mukaan Suomi pitää sijaa 1 korruptoituneempana valtiona.

Riippumaton oikeuslaitos ei tarkoita sitä, että se toimii demokraattisesti, lakiin perustuen tai ei ole korruptoitunut.

Kyse on siis siitä, millä käsitteistöllä valtiomme on antanut tietonsa tutkimukseen. YK:lle valtiomme antaa tiedot ihan muilta tahoilta kuin kansalaisia kuullen. Viime kevään YK:n kuulemisessa mm. naisiin ja lapsiin kohdistuneen väkivallan suhteen tuli ilmi, että Suomi on antanut harhaanjohtavaa tietoa YK:lle siinä, että Suomessa ei tehtäisi lainkaan laittomia huostaanottoja.

Tosiasia on, että Suomessa lastensuojelu toteuttaa businestä lapsilla, mitä sote-malli tulee edesauttamaan ja vahvistamaan. Onkin erikoista, että älykkäänä ihmisenä pitämäni Ben Zyskowicz puolustaa Sote-mallia, vaikka hänen jos kenenkä tulisi omien juuriensa vuoksi tietää, mitä vaino voi pahimmillaan olla. Sillä suomessa lastensuojelun uhrit ovat usein viranomaisten uhreja ja joutuneet kattavan byrokraattisen väkivallan keinoin tilanteisiin, joita tavallinen tätä problematiikkaa tuntematon ihminen ei voi käsittääkään.

Tehokkaasti sote-mallin busineksen mallin on ottanut käyttöönsä ajat sitten mm. Hämeenlinna. Eli taho, josta eniten tulee soittoja tukipuhelimiin hätääntyneiltä äideiltä, jotka ovat lastensuojelun uhreja mm. huoltoriitojen yhteydessä lapsineen.

Hämeenlinna kattavasti toteuttaa mallia, jossa lapsia ei kuulla, kouluja ei kuulla vaan vain ja ainoastaan toteutetaan yhden vanhemman vaatimuksia ja määräyksiä, joiden avulla saadaan pidettyä lapsi tilassa ja tilanteessa, josta kaupunki saa korvauksia valtiolta.

Hämeenlinnan lastensuojelu toteuttaa mallia niin tehokkaasti, että asiantuntijat, jotka kyseenalaistavat sadistisen toimintamallin, jolla ei ole minkäänlaisia laillisia perusteita, joutuvat lastensuojelun uhkakirjeiden kohteeksi.

Sote-mallin tarkoituksena on vain ja ainoastaan takoa kunnille ja kaupungeille lisää rahaa, ja se tapahtuu ja tulee tapahtumaan äärimmäisten kärsimysten myötä, missä maksajina ovat lapset. Eikä tämä ole mikään tulevaisuuden absurdi ennustus, vaan totisinta totta ollut Suomessa jo vuosien ajan. Asiantuntijat tietävät tämän mutta heitä ei kuulla.

Pikku-Eerikan tarina toistaa itseään vuodesta toiseen mitä erilaisemmissa elämän kohtaloissa, koska tosiasia on se, että pikku-Eerikan tarinan taustalla on täysin se sama malli kuin mitä lastensuojelussa toteutetaan: lasta ei kuulla eikä yleensä ottaen äitiäkään, taustalla byrokraattista väkivaltaa harjoitetaan mielivaltaisin kirjauksin lapsen tietoihin, joista useimmiten puuttuu kaikki tosiseikastoon perustuva tieto ja näitä kirjauksia esitetään eri tahoille, mukaan lukien oikeuslaitos.

Näin oikeuslaitos (esim. käräjäoikeus) toteuttaa samaa mielivaltaa ilman todistelupohjaa – koska se ei hyväksy todisteita, vaikka sen oikeudenkäyntikaaren mukaan pitäisi näin toimia.

Tosiasia on, että lastensuojelun toimintamalli on täydessä ristiriidassa maamme perustuslain, lastensuojelulain sekä varhaiskasvatussuunnitelman sekä YK:n lasten oikeuksien kanssa. Puhumattakaan sosiaalihuoltolaista, terveydenhuoltolaista tai rikoslaista, ei lastensuojelu näitä lakeja noudata. Sillä kun riittää tarpeen vaatiessa monenlaista säädöstä valituselimien hidastuttamiseksi – vaikka niillä ei ole tosiasiassa minkäänlaista virkaa, sillä lakiemme mukaan aina noudatetaan itse lakeja, ei säädöksiä.

Vaikka ammattitaitoiset pyyteetöntä työtä tekevät lastensuojelutyöntekijät ovat jo pitkään koettaneet saada tolkkua maamme tilanteeseen, tosiasia on, että heitä ei kuulla. Ei vaikka esimerkiksi Paraisilla ovat marssineet ulos ja vaatineet toimia tai se, että Talentia on aiheesta kirjoittanut runsaastikin.

Luulenpa, että EU:n ihmisoikeus asiantuntija tuntee jo kattavasti sitä tosiseikastoa, millä mallilla maamme ihmisoikeuksien suhteen ovat olleet jo pitkään.

Totesihan YK:n edustaja presidenttillemme pari vuotta sitten, että pitäkää parempaa huolta lapsistanne. Tosiasia lienee kuitenkin se, että presidenttimme ei vastaa ainoankaan hädissään olevan äidin tai lapsen avunpyyntöön.

Faktat valtiomme todellisesta tilasta löytyvät kansalaisilta ja ehkä tänä päivänä jo mahdollisesti EIT:stä jossain määrin, sillä sinne onneksi on hiljattain lähtenyt isomman ryhmän kantelu lastensuojelun mielivallasta suomessa.

Liitteenä vielä oikeusasiamiehelle lähtenyt selvityspyyntö.

Teija-äiti

PYYDETÄÄN HUOMIOITAVAKSI

Pyydän huomioitavaksi A. Nupupeterin väitöskirjan Eron jälkeiset vainot, Lapin yliopisto sekä Teija Hautasen väitöskirjan Tampereen yliopistosta koskien oikeusprosessissa  ”katoavaa” väkivaltaa joka kohdistuu lapseen ja/tai toiseen vanhempaan.

Pyydän huomioimaan myös lapsenoikeuskomission huomautukset koskien Suomen oikeuslaitoksia sekä sosiaalitoimia sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen taloudellista ja henkistä sekä fyysistä väkivaltaa koskevaa huoltoriitakiusaamista.

Pyydän myös tarkempaa selvitystä, miksi sovitteluun ei panosteta ja sitä aseteta ensisijaiseksi vaatimukseksi ja vaihtoehdoksi huoltoriitoja koskien.

Yt. Teija

Artikkelikuvan lapsi ei liity asiaan. Kuvituskuva.

Katso myös:

Poliisi teki lastensuojeluilmoituksen perheenäidin nettikirjoitusten vuoksi

Esko Leipälä: Lastensuojelusta on tullut huostaanottoautomaatti

1 KOMMENTTI

  1. Vai että olisi meillä riippumaton oikeus… Meidän oikeuslaitoksemmehan on alistettu eduskunnan politikkojen määräysvaltaan. SE OLI riippumaton, muttei ole enää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.