Tampereella Kaarilan kouluun perätön uhkaussoitto – Epäiltynä koulun oppilas

1
Tampereella Kaarilan koulun Kaarilan kiinteistöön kohdistui tänään ruokavälitunnin aikaan uhkaussoitto.

Kiinteistössä toimii peruskoulun 5-9. luokat. Poliisi on yhteistyössä koulun kanssa selvittänyt asiaa. On selvinnyt, että puhelussa oli kyse oppilaan tekemästä pilasoitosta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä sosiaaliviranomaisten ja koulun kanssa. Uhkaussoitto ei vaikuttanut koulupäivän kulkuun eikä evakuointitoimia tehty. Epäillyn nuoren iän vuoksi poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Poliisi suhtautuu kaikkiin kouluihin kohdistuviin uhkauksiin äärimmäisellä vakavuudella. Uhkatilanteisiin reagoidaan heti poliisin toimenpitein. Poliisin toimenpiteet mitoitetaan tapauskohtaisesti uhan laadun ja vakavuuden arvioinnin jälkeen.

Rikosoikeudellisesti tällaisessa pilanpäinkin tehdyssä uhkaussoitossa on syytä epäillä perätöntä vaarailmoitusta, josta seurauksena on sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi. Lisäksi alaikäisestä epäillystä tehdään aina ilmoitus myös lastensuojeluviranomaisille.

Rikoslaki 34:10§ Perätön vaarailmoitus:

”Joka tekee pommista, tulipalosta, merihädästä, suuronnettomuudesta tai muusta vastaavasta hädästä tai vaarasta perättömän ilmoituksen, joka on omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimen taikka pakokauhua, on tuomittava perättömästä vaarailmoituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.”

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Kolme koulua suljettu uhkauksen vuoksi Pirkkalassa

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.