Poliisi selvitti alaikäisten Espoossa tekemät ryöstöt

2
Espoon poliisiaseman A-ryhmän tutkijat selvittivät omien tutkimustensa perusteella tämän vuoden tammikuussa Tapiolassa ja Iso Omenassa tehdyt ryöstöt.

Tutkinnanjohtaja Petri Launiaisen mukaan esitutkinnassa selvisi, että viidestä 11-13 -vuotiaasta pojasta koostuva porukka oli 14.1.2018 tullut metrolla Tapiolaan. Heikintorin edustalla porukka oli tavannut muita nuoria. Porukassa ollut 12-vuotias poika oli uhannut 13- ja 15-vuotiasta poikaa väkivallalla ja nyrkkiraudalla.

12-vuotias oli käynyt uhrien taskut läpi ja vienyt 15-vuotiaalta alle 10 euroa rahaa. Uhrit olivat hakeneet paikalle Heikintorin vartijan ja tekijä oli kavereineen juossut karkuun.

Tutkinnanjohtaja Launiaisen mukaan samat pojat olivat menneet Tapiolasta metrolla Iso Omenaan, jossa he olivat tavanneet toisen nuorisoporukan. Sama 12-vuotias oli uhannut toisessa seurueessa ollut poikaa väkivallalla ja vienyt hänen taskustaan kolikoita.

Tutkijat saivat selvitettyä näiden tekojen lisäksi aiemmin Tapiolan Heikintorilla tapahtuneen varkauden, jossa sama 12-vuotias poika vei R-kioskissa rahapeliä pelanneen naisen voittorahat pelikoneen kaukalosta. Samojen nuorten on aiemminkin epäilty syyllistyneen vastaavanlaisiin tekoihin.

Koska epäilty on alle 15-vuotias, hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Hänet ja muut nuoret on puhutettu poliisin ja sosiaaliviranomaisten toimesta.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Neuvosto: Nuorten kanssa työskentelevien kysyttävä nuorilta rikoksista

2 KOMMENTIT

  1. Rikastusta.
    Olisko nyt aika puhua näiden ”nuorten” kanssa rikoksista ja rikollisuudesta. Vai onko kyse ”kyldyyristä” vai 4- vuotiaansa karkkihyllyn vieressä ”karkkis -odassa” häviämisestä joka on aikaansaanut korjaamattomia traumoja, josta syystä syyllisiä ovatkin joko iskä ja äippä, jotka sovelsivat ”arjalaisia” kasvatusmenetelmiä, jossa ihminen koostaan huolimatta ei saa aina tahtoaan läpi, vaan hänen on pystyttävä myös käsittelemään pettymyksiä terveellä itsetunnolla ja käsittäen, että ne ovat pois ottamaton osa elämää aivan kuten ennen muinoin se, että tytön aitan ovia saattoi aueta auliisti tai sitten ei höystettynä kirvelevillä sanoilla, jotka polttivat miehen mieltä kuin rikkihappo muslimimiesten naimapuiden kasvoja, sillä tuossa maailmassa ei tunneta – niin kuin ei montaa muutakaan – sanaa: Pakit!!!

  2. ”Löyhiä kaveriporukoita”ko joiksi poliisi kutsuu etnisiä kasvavia etelä-suomen jengejä.Näistä muototuu kunnon rikollisjengejä kunhan harjoittelvat ja kototuvat Suomalaiseen yhteiskuntaan. Malli on suoraan Amerikan latino ym. jengeistä päivitettynä pohjolan oloihin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.