Helsingin poliisi ohjeistaa soittamaan 112, mikäli havaitset uhkaavaa rasismia

15
Rasisminvastaisen viikon merkeissä sosiaalinen media on täynnä erilaisia rasisminvastaisia kampanjoita.

Muun muassa SPR:n ohjeistusta siitä, miten toimia rasistisessa tilanteessa, on jaettu verkossa ahkerasti.

Myös Helsingin poliisi jakoi Twitter-tilillään SPR:n propagandaa. Eniten kummastusta herätti kuitenkin twiitin teksti, joka kuuluu näin: ”Näin voit puuttua rasismiin: Uhkaavassa tilanteessa soita 112. Hae tukea muilta silminnäkijöiltä ja puuttukaa yhdessä tilanteeseen. Mikäli rasistinen puhe sisältää virheellistä tietoa, lyö faktat pöytään.”

Tämä ohjeistus sai jotkut kommentoijat epäilemään, että onko poliisin Twitter-tili mahdollisesti kaapattu, tai onko tekstin kirjoittaja Twitterissä esiintyvä parodiapoliisi Keijo Kaarisade. Poliisi vakuutti Twitter-tilinsä olevan oikeissa käsissä.

Muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä kysyi: ”Oletteko te nyt ihan tosissanne? Tämä ei ole mikään läppä eikä tilinne ole kaapattu tms?”. Toisessa kommentissaan Mäkelä kirjoittaa: ”Eikö teidän mielestänne hätänumeroon soiteta tarpeeksi aiheettomia soittoja? Ihan viranomaisvoimin haluatte usuttaa lisää pilareita?”

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi poliisin twiittiin: ”Onko tämä nyt se kuuluisa Keijo Kaarisade?”

Lue loput kommentit Twitteristä.

Lähde: Twitter

15 KOMMENTIT

 1. Helsingin polittinen poliisi eli polpo suksikoot vittuun, minä sen kykenen sanomaan suoraan. Polpo ei käsitäkkään, kuinka heidän ( Matu kylä helsingin poliisilaitoksen) maine on mennyt koko Suomen kansan silmissä totaalisesti. Suomessa on oikeus mielipiteesen, ja oikeus sananvapauteen, viha puhetta ei ole olemassakaan.

 2. Raiskaamisesta ja pahoinpitelyistä ei kannata soittaa, mutta vihapuheesta ja HETI!

  Woi WATTU tätä suomelian idiotismia! Haluavatko ne tosiaan aikaansaada KAPINAN ??

  • Juuda: Älkäämme provosoituko vaikka meitä provosoidaankin 🙂

   Juu, poliisin tiedotus ei mennyt nappiin… tosin twitteri ei taida llla muutoinkaan sellainen foorumi jossa voisi käsitellä monimutkaisia asioita (oliko se 144 merkkiä?)
   Menee helposti vitsin/parodian puolelle…

 3. Poliisi siis kehottaa soittamaan hätänumeroon jos rääväsuiset suvakkiämmät, nuorisorikolliset ym. soittavat rasistisesti suutaan aikuisille valkoisille heteromiehille, onhan nyt valkoisen heteron vainoviikko…
  Sukupuolirasismia, roturasismia, ikärasismia, verorasismia ym. alkanut ilmetä myös julkisen sektorin taholta valkoista heteromiestä kohtaan joten poliisi heti paikalle…
  Vai viekö poliisi valkoiset heterouhrit putkaan – laiton uhriutuminenko kyseessä?

 4. Asuntovelalliset poliisit on peloteltu ajamaan vihervasemmistolaista ja kokoomus-ja keskustaliberaalia monikulttuurisuutta?
  Vai onko jollekin Helsingin komisariolle lupailtu poliisiylijohtajan virka?
  Onneksi Suomessa on vielä ihan oikeitakin kenttäpoliiseja, jotka ovat varsin kiusaantuneita valitsevasta poliisin politisoitumisesta.

 5. Tämä nyt on vain yksi tapa työllistää ne sadat poliisit joita on otettu kenttätyöstä viettämään aikansa vihapuheen parissa. Lisää määrärahoja tarvitaan vielä

  — Hälytysvalmiuden parantamiseksi. Nykyinen priorisointi jättää uhrit yksin itkemään kärsimystensä kanssa useiksi minuuteiksi.

  — Viha-Karhu ryhmän perustamiseen. Eteen tulee monia tilanteita, joihin tavallinen poliisi ei uskalla mennä tulematta itsekin vihaiseksi. Silloin tulee avuksi tämä Nalle-Karhu-Ryhmä kivapuheineen.

  P.S.

  Onko muuten SPR saanut riittävän rahoituksen kriisiryhmien perustamiseksi, jotta vihapuheen uhreja voitaisiin auttaa taloudellisesti ja seksuaalisesti.

 6. Voi hitsi, olisko pitäny soittaa 112:n tässä kerran taksitolpalla?
  Ajan taksia ja naisasiakas ei mennyt yöntimon kyytiin vaan valitsi minut, kantasuomalaisen.
  Sanoi ettei mene koskaan enää mustaihoisen kyytiin kun oli joutunut ahdistelluksi.
  Rasistinen ämmä, ei saa yleistää, kyllähän suomalaisetkin saattavat näyttää kikkeliään!

 7. Suomalainenhan EI VOI kokea rasismia mamujen/matujen taholta. Minne soitetaan jos niin tapahtuisi ? Vaikka EI VOI TAPAHTUA.

 8. Yhteiskunta istuttaa väkipakolla keskuuteemme käräytyspuhelimen jonka soitot kirjataan ikuisiksi ajoiksi vaikuttamaan ilmoitetun henkilön elämään mutta onko ajateltu mitä soittaja asiasta saa varsinkin kun monet soittelut tullaan suorittamaan nimettöminä prepaideilla.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.