Li Andersson: Maahanmuuttoviraston toiminnasta on teetettävä riippumaton ulkopuolinen selvitys

28
Li Andersson: Vasemmistoliiton puheenjohtaja
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on huolissaan siitä, että kansainvälistä suojelua myönnettiin vuonna 2017 huomattavasti vähemmän kuin vuonna 2015. Sen vuoksi hän vaatii selvitystä maahanmuuttoviraston toiminnasta.

Andersson kirjoittaa Facebookissa:

”Tänään julkaistussa Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan, Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin ja Yhdenvertaisuusvaltuutetun toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksissä tapahtuneita muutoksia. Tutkimuksessa vertailtiin irakilaisia turvapaikanhakijoita koskevia päätöksiä vuosina 2015 ja 2017, ennen turvapaikanhakijamäärän hetkellistä kasvua ja hakijamäärän jälleen normalisoiduttua.

Tutkimuksen tulokset ovat kylmäävää luettavaa. Kansainvälistä suojelua myönnettiin vuonna 2017 huomattavasti vähemmän kuin vuonna 2015: vuoden 2015 tutkituista päätöksistä 14 % oli kielteisiä, 2017 puolestaan 79 %. Vuonna 2015 kolmessa päätöksessä neljästä Maahanmuuttovirasto piti hakijan pelkoa objektiivisesti katsoen perusteltuna, kun taas vuonna 2017 näin oli vain joka viidennessä päätöksessä.

Muutosta eivät tutkimuksen mukaan selitä ulkomaalaislakiin tehdyt muutokset, vaan Maahanmuuttoviraston selvästi tiukentunut tulkintakäytäntö. Turvapaikanhakijoiden profiili ei ole merkittävästi muuttunut eikä turvapaikkahakemusten perusteluissa ole suurta muutosta. Silti Maahanmuuttovirasto arvioi huomattavasti aiempaa harvemmin hakijan olevan vaarassa joutua vainotuksi.

Koska tulkintalinjan muutosta ei voi selittää nimenomaisilla ulkomaalaislainsäädännön muutoksilla, taustasyitä joudutaan hakemaan muualta. Todennäköisimmät selittävät tekijä löytyvätkin peittelemättömästä poliittisesta ohjauksesta ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvan heikentymisestä. Myös Maahanmuuttoviraston maalinjauksilla on ollut turvapaikanhakijan oikeuksien toteutumisen kannalta keskeinen rooli.

Tutkijoiden mukaan kehitys on huolestuttaa perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisen ja suomalaisen oikeusvaltion kannalta. Yhden ihmisryhmän asemaa on dramaattisesti heikennetty, ei demokraattisesti hyväksytyllä lainsäädännöllä, vaan Sipilän hallituksen aggressiivisella poliittisella painostuksella. Perustavanlaatuisten ihmisoikeuksien toteutuminen, viime kädessä oikeus elämään ja ihmisarvoiseen kohteluun, ei saisi oikeusvaltiossa riippua puhtaasti viranomaisten tulkintalinjauksista ja niiden taustalla vaikuttavasta poliittisesta ohjauksesta.

Vaadimme vastauksia hallitukselta tutkimuksen esiin nostamista tuloksista. Maahanmuuttoviraston toiminnasta on teetettävä riippumaton ulkopuolinen selvitys. Myös oikeusministeriön lupailema selvitys turvapaikanhakijoiden oikeusapuun tehtyjen kiristysten seurauksista tarvitaan pian, jotta hallitus voi ryhtyä toimiin ihmisten oikeusturvan parantamiseksi.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

Suomen turvapaikkakäytäntöjä yhtenäistetty muiden EU-maiden kanssa

28 KOMMENTIT

 1. Oisko mahdollista että 2015 tuli oikeita pakoloisia ja 2017 pelkkiä loisia? Hoh hoijaa taas mitä juttuja .

 2. Lii entäs ne vellallisten Oikeudet? Yhdenvertaisuusvaltuuten toimet pitäisi tutkia riippumattoman ulkopuolisen toimesta.

 3. Mielestäni olisi tutkittava petskun ja pipilän saamat käskyt euroopan unionin puolelta. Kaikki zennaa, notta ruottalaiset puski tänne setin paskaa. Maksoiko Suomen valtio roudauskulut ruottin läpi? Koska merkel määräsi?
  Mikä helvetti tätä maata vaivaa?
  100 vuotta Suomeamme ja friikit rullaa!
  En voi ymmärtää, että ovat vallassa mediassa, yliopistoilla( pillunvirkkaus 2 ov.), ym.
  Kandee ryhdistäytyä.
  Lapsillenne syötetään kouluissa, itse asiassa päiväkodista lähtien, semmosta scheiSSee, notta meizi olis kyllä temponu kakarani pois moisesta.

  Lapsille kun rummuttaa valheita, vuosia…vaikka he näkevät, että jokin on pahasti persieellään, he uskovat olevansa itse pahoja kun eivät suvaitse sydämessään, oikeasti, valheita.
  Se on mielestäni huono tie. Monikulttuurisuus tarkoittaa sitä että esim.Turkissa on värinää ym.sotameininkii. Emme kaivanne semmoista Suomenniemelle?
  Suomen valtiossa me määräämme.
  Ugh! Jag har talat!
  Valmistautukaa.

  • ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”
   ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org.uk/

   ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
   The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”
   ”Fifty reasons to leave the EU”,http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

  • Älähän nyt kun monen suomalaisen mielestä julkinen koulutus on vapaata ja laadukasta ja muutenkin vasemmisto jo kuollut ja kuopattu aate.

 4. Niinpä. Migrin 2015 toiminnassa ja päätöksissä on ilmeisesti paljon virheitä. Ne pitää tutkia kunnolla, ei vooi olla että 3/4 sai myönteisen, kun turvapaikkaa tarvitsi maksimissaan 1/10, jos sitäkään.
  Kim Laitinen on oikeassa. Ja veronmaksajat voi kaikki sanoa: Ugh! Jag har betalat.

 5. Voi näitä naaperoita tuntuu ettei löydy minkäänlaista tajua Suomen talouden tilasta.

  Pitäisikö pakolaisten sijasta oikeasti pysähtyä miettimään mitä tehdä Suomen työttömille kun meitä on jo 32% työvoimasta.

  Kuka mahtaa ruokkia nuo kansanedustajat ja heidän järjestämät ylimääräiset suut?

  • Leipäjonlaisilta leikataan kokoajan enemmän että partalapsi viihtyy. Maailman onnellisin maa tämä. Muttei todellakaan kantikselle.

   • Eetee – todellakin näin! Ennen vähä-älyisiä sanottiin onnelliseksi. Eli käsittää nyky-Suomessa ns. päättäjät & heidän äänestäjänsä. Ja aina vaan näitä muun maailman hyysääjiä riittää – muiden verorahoilla! Maksakoon omistaan…

 6. Lii taas esittää hyvää ihmistä.
  Ei ole ensinnäkään mikään ihmisoikeus tulla meidän elätettäväksi.
  Toisekseen nykyinen systeemi se vasta epäoikeudenmukainen onkin!
  Jotkut onnekkaat pääsevät täysihoitoon kun enemmistö kärsii kotimaassaan.
  Ja sillä rahalla millä elätämme täällä esim 20000 pakolaista, lähtömaan lähistöllä elättäisimme vähintään 100-200 tuhatta ihmistä.
  Lisäksi kehitysmaalaiset harvoin sopeutuvat oloihimme ja lakeihimme.

  • tate; Niin, koska tämä hallitsematon maahanmuutto saadaan loppumaan? Oman maan pienituloiset kituuttaa kärsivät! Missä meidän ihmisoikeudet ovat?

 7. Se on helppoa vaatia kaikille tulijoille täydet palvelut asuntoja ja terveydenhuoltoa myöten kun ei itse niitä ole kustantamassa. Kantasuomalaisten asioiden hoito on jätetty aivan retuperälle lukuun ottamatta jatkuvaa
  verotuksen ja välttämättömien hyödykkeiden hinnan nousua. MIR:n 2015 vuoden annetut turvapaikat
  heti syyniin kuten myöskin vastaanottokeskuksissa tapahtuva huumekauppa ja muu rikollisuus.

  Rikolliset tietenkin heti ulos maasta sinneppäin mistä ovat lukuisia turvallisia maita pitkin tänne eksyneet.
  Turvapaikkaa täytyisi voida hakea vain kerran sisältäen vain yhden valituskerran. MIR:n virkamiehet
  osannevat jo tuosta päättää onko maahantunkeutuja oikeasti suojeluksen tarpeessa vai ei.

  Tavallisen suomalaisen mitta rupeaa olemaan täynnä. Tulemme tulevaisuudessa näkemään jonkinlaisen
  konfliktin missä tämän maan petturi päättäjät ja maailmaa halaavat yltiö suvakit laitetaan ruotuun.

  Lopuksi ajattelemisen aihetta: miksi suomalainen tasa-arvoa liputtava ihminen voi haluta maahan
  islamistista uskontoa jossa naisen arvo on lähinnä esineellinen? Eli halutaan palata se 200 vuotta
  takaisinpäin sivistyksen kehityksessä.

 8. Käytäntöjä on syytä kiristää entisestään ja tästä tietoa maahan yrittäville. Joku voisi noille matujen sosiaalisen median alustoille ja siitä käyttäjille kääntää tämän ja suositella Saksaa, Ranskaa ja Ruotsia joissa matuja suorastaan palvellaan ja palvotaan ja ohituskaistat ovat olemassa. Suomi on paska paikka matuille joka kannattaa kiertää kaukaa. Ja painottaa että olot tulevat vielä pahenmaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kun valtaan nousee ns. populistit. Sen jälkeen kyyti on kylmää.

 9. Kommunisti vaatii ”riippumatonta selvitystä”?
  Jopa Li nyt vitsin murjaisi. Anderson ei tunnistaisi ”riippumatonta tutkimusta”, vaikka se vastaan kävelisi ja päivää sanoisi.
  En ole itse kohdannut valtamedian taholta ainakaan 3-4-vuoteen mitään ”riippumatonta” tuotosta. Kaikki nk. ”tutkimukset” ovat tilatut niiltä tahoilta, jotka pitävät sisällään vain samanlaisia yksisilmäisiä politrukkeja kuin siellä tilaus -puolellakin olevat ”pörriäiset”.
  Tälläisen Li Anderssonin vaatiman hataran hätäisesti kokoon hutaistun A4:sen lyijykynä hahmotelman (vrt. S. Niinistön tuomarin tutkintotutkielma) tekisivät joko anarkistit tai hieman akateemisemman version Helsingin Yliopiston virassa oleva pullukka.

  • Jos Maahanmuuttoviraston toiminnasta tehtäisiin selvitys niin todennäköinen selvityksen tulos olisi se että Maahanmuuttoviraston toiminta oli Suomen Lakien ja Sisäministeriön ohjeiden mukaista.

   Paljon tärkeämpää olisi tehdä selvitys miksi Risikko ja Orpo ”jäätyivät” kun piti tehdä päätöksiä pakolaistulvan aikana… Tottakai tuo kaksikko alkaa vinkua että ”mutt ku EU, mut ku hallitus”…

   Nuo Risikon ja Orpon selittelyt eivät riitä, sillä heillä oli valta ja sitä kautta velvollisuus ministeriönsä kautta ohjeistaa maahanmuutto-, poliisi- ja rajavalvontaviranomaisia.

 10. Lii elää omissa vassuriharhoussaan.
  Totta kai enempi kielteisiä kun 2015 rajan yli aiheetta läpsytelleitä elintasopakolaisia palautellaan.
  Naurettava tapaus koko Li ja samoin vihreifen Aalto

 11. Yle Matu kiimaiset toimitajat pitäisi haastaa oikeuteen
  toivottavasti Mikri niin tekee joku päivä

  käsitämätöntä journalismia ylen 18 00 uutiset

  yksipuolinen YLEN viher vasuri toimittajien tuomioistuin

  syytetytä ei kysytä mitään

  eli suomen valtiota edustavalta mikriltä

  siis Ylen juttu oli täysin yksi näkökanta propagandaa

  ja joku ihmetelee miksi viher vasurit luottavat yleen eniten

  gallubeissa
  no siksi kun he ylen toimittajat ovat itse niitä
  ja vielä sitä ääri osastoa
  ääri suvakki
  ääri vasuri
  ääri vihreitä

  jos ostat bentsiini autot minä tapan toimittajia

 12. Vasemmistoliitto on ainoastaan erilaisten marginaaliryhmien, kansainvälisten suuryhtiöiden, federalistien ja maahantunkeutujien asialla. Samoin kuin muutkin paska puolueet. Kukaan lastensa ja omaa tulevaisuuttaan ajatteleva ihminen ei äänestä vasemmistoa, eikä vihreitä, eikä sdp:tä, eikä kokoomusta eikä keskustaa, eikä rkp:tä. sinisiä ei kannata edes mainita. Petturit vetäkööt itsensä hirteen kuten Juudas.

  • Hyvä Matti; Totta haastelet! Ikävä kyllä näitä luettelemiasi puolueita on liian moni äänestänyt ja äänestää. Tuloksesta on kärsitty jo liian kauan ja kärsitään. Olisiko aika tehdä tästä loppu?

 13. Käsittämätöntä. Eikö Andersson tajua mitä tapahtuu kun maassamme on yhä enemmän ihmisiä jotka eivät arvosta pätkääkään lakejamme, tasa-arvoa, demokratiaa, ihmisoikeuksia, sivistystä tai yleensäkään meitä ”vääräuskoisia”?
  Yhä enemmän ihmisiä jotka opiskelevat kirjaa jossa määrätään tappamaan nämä vääräuskoiset?
  Pelaamme venäläistä rulettia jossa kuti osuu omaan otsaan satavarmasti.

 14. Li Anderssonin ja muiden stalinistien toimet tulee tutkia samoin kuin maahanmuuttoviraston vuoden 2015 toimet, jotka ovat selvästi olleet komukoiden ja stallarien poliittisesti ohjaamia – turvapaikkoja on jaettu sokkona ja urakalla ja kaikki kurpitsavankkurivalheet on uskottu ”I am seventeen and I can prove it!” tyyliin.

  • Jos Maahanmuuttoviraston toiminnasta tehtäisiin selvitys niin todennäköinen selvityksen tulos olisi se että Maahanmuuttoviraston toiminta oli Suomen Lakien ja Sisäministeriön ohjeiden mukaista.

   Paljon tärkeämpää olisi tehdä selvitys miksi Risikko ja Orpo ”jäätyivät” kun piti tehdä päätöksiä pakolaistulvan aikana… Tottakai tuo kaksikko alkaa vinkua että ”mutt ku EU, mut ku hallitus”…

   Nuo Risikon ja Orpon selittelyt eivät riitä, sillä heillä oli valta ja sitä kautta velvollisuus ministeriönsä kautta ohjeistaa maahanmuutto-, poliisi- ja rajavalvontaviranomaisia.

   • Mitä tapahtuisi jos Suomea uhkaisi esim. sotilaallinen uhka ja samat ”päättäjät” olisivat vallassa. Suurin osa pakenisi ja pelastaisi oman sukunsa ja rahansa. Täysin kädetöntä porukkaa koska elävät jossain haavemaailmassa ja ovat vieraantuneet täysin siitä mitä Euroopassa tapahtuu. Myös EU:n johto on täysin pihalla Eurooppaa uhkaavasta TODELLISESTA uhasta.Migri on kuitenki jotenkin kartalla tästä, hyvä niin.

    • Huugo olet täysin oikeassa!

     Ainakin sisäministerin ja puolustusministerin pitäisi olla nopean reagointikyvyn omaavia ammattilaisia, eikä tuollaisia palkkiovirassa olevia pidätys- ja toimintakyvyttömiä ääliöitä kuin Orpo ja Risikko ovat olleet! Hyi helvetti!

 15. ”Hyvä” Li laita JULKISEEN tutkintaan ja kaikkiin ”lehtiin” että Suomessa viranomaiset EI noudata Suomen KASTIJÄRJESTELMÄÄ …. Suomen perustuslaki 118 § …. Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tämän PL 118 §:n kastijärjestelmän mukaan kun tavallisten Suomen kansalaisten tuli olla ihmisoikeudettomia ja ne ”ihmisoikeudet” tulee taata tänne juuri tulleille ?

  Muista LI kaikissa lehtiartikkleissa huomattaa; että 2 ”eduksuntaa” on nimenomaan vaatinut PL 118 §:n mukaan ihmisoikeudet vain tänne juuri tulleille.

  Täällä SYNTYNEET ja ikänsä veroja ( sinunkin palkkasi ) maksaneet kuuluvat PL 118 §:n mukaiseen 2 kastiin eli kastittomiin; joilla EI ole ihmisoikeuksia !

  Minä tunnustaudun olevani tällainen kastiton, koska 9.12. 2005 jätin SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyytäjänvirastoon LASTEN; hetero-aviomiesten ja pineyrittäjien ihmisoikeuksien palauttamiseksi / ja lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi !

  Hyvä Li saa jakaa kaikelle kansalle nämä tiedot … archive.is / kimmoleaksi.fi

 16. Li Andersson ja muu vasemmisto käsittää tahallaan ihmisoikeudet väärin. Nimittäin vasemmisto ei huomioi maksajan perus ihmisoikeuksia eli vapautta elämään, vapauteen ja omaisuuteen.

  Tämä tarkoittaakin sitä että turvapaikanhakijat ovat maahantunkeutujia. Heillä ei ole vastaanottajia, kukaan siinä maassa mihin he tulevat (tunkeutuvat) esimerkiksi Suomessa ei ole sopinut mistään yhdenkään turvapaikanhakijan kanssa ei työpaikasta, ei avioliitosta tai muusta kanssakäymisestä taloudellisesta tai ei taloudellisesta.

 17. Mitenkäs Li ne omat asunnottomat Turussa ja
  muualla Suomessa lisäksi partalasten huumekauppa vastaanottokeskuksissa .Siinä työsarkaa Li.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.