Karkottamispäätösten täytäntöönpanoa nopeutetaan

Maasta karkottamista koskevien päätösten täytäntöönpanokelpoisuutta koskevia säännöksiä muutettaisiin siten, että tietyt yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkottamista koskevat päätökset voitaisiin panna täytäntöön nykyistä nopeammin. Lakiehdotus ei koske ulkomaalaisten käännyttämistä.

Valtioneuvosto antoi 28. maaliskuuta eduskunnan käsiteltäväksi asiaa koskevan lakiesityksen.

Päätökset voitaisiin panna täytäntöön 30 päivän kuluttua tiedoksiannosta, ellei hallinto-oikeus ole kieltänyt täytäntöönpanoa. Tällä hetkellä päätöksiä ei voida panna täytäntöön ennen kuin mahdolliset valitukset on hallinto-oikeudessa käsitelty.

Hallituksen esityksessä ehdotetaan myös, että lainmuutoksen kohteena olevia karkottamispäätöksiä koskevat valitukset käsiteltäisiin kiireellisinä hallinto-oikeuksissa.

Lakiehdotus ei koske ulkomaalaisten käännyttämistä. Käännyttämismenettelyä käytetään silloin, kun ulkomaalaisella ei ole ollut oleskelulupaa Suomessa. Turvapaikanhakijan maasta poistamisessa Suomea sitoo EU:n turvapaikkamenettelydirektiivi ja tuleva turvapaikkamenettelyasetus.

Hanke liittyy pääministeri Sipilän hallitusohjelmaan.

Lähde: Sisäministeriö

16 thoughts on “Karkottamispäätösten täytäntöönpanoa nopeutetaan

 • 28.3.2018 at 16:38
  Permalink

  ”täytäntöönpanokelpoisuutta koskevia säännöksiä muutettaisiin siten, että tietyt yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkottamista koskevat päätökset voitaisiin panna täytäntöön nykyistä nopeammin..”

  Mistä tuuli nyt puhaltaa? Meninkin ansaan, koska konditionaalivipu ( ”muutettaisiin”, mutta ei muuteta) on käytössä. Sivulause vain on unohtunut ja silloinhan ei tunnnetusti tapahdu mitään

  Reply
  • 29.3.2018 at 06:57
   Permalink

   Nykyisen hallituksen, eikä tosiasiassa yhdenkään 2000-luvun hallituksen, lupaukset ja teot eivät ole olleet lähellekään linjassa keskenään.
   Toivottavasti edes nyt lupaus karkotuspäätösten täytäntöönpanon nopeuttamisesta pitäisi paikkansa. Sitä odotellessa…

   Ei ole edes palautettavan etu, että karkotuksen toteutus viivästyy vuosi kaupalla sillä heidän kotoutuminen oikeaan kotimaahansakin vaikeutuu, kun huomaavat minkälaisia persreikiä heidän kulttuurinsa on luonnut heidän kotimaistaan verrattuna meidän läntisten sivistysmaiden paljon edistyneempiin systeemeihin verrattuna…
   Toivottavasti kotiinpalaajat ja –palautettavat tekevät jotain omien maidensa elinolojen parantamiseksi eivätkä tule tänne enää vinkumaan että meidän olisi heistä huolta pidettävä…

   Reply
  • 29.3.2018 at 13:06
   Permalink

   Nyt on mennyt Suomen eduskunnalta, suvakki laumoilta ja rahastavilla lakimies armeijoilta todennäköisesti ihan tarkoituksella sekaisin se mitkä ovat syytetyn oikeudet ja etuudenhakijan velvollisuudet!

   Minkä tahansa etuuden hakijan pitää itse todistaa oikeus etuuteen, miksei myös turvapaikanhakijan pitäisi todistaa oikeutensa turvapaikkaan?

   Ei ole Suomen viranomaisten velvollisuus todistaa ettei turvapaikanhakijalla ole oikeutta turvapaikkaan.

   Reply
 • 28.3.2018 at 16:39
  Permalink

  Olisi kannattanut jättää se idioottimainen kutsu esittämättä 2015 ja ottaa mallia Unkarista, Puolasta, Tsekeista ja Slovakiasta, kun Ruotsi alkoi työntää jihadisteja Suomeen.
  Ai niin, mutta silloin ei esimerkiksi Orpon mafia-perhe ja Miapetra Kumpula-Natri ja petri Natri ja muut Luona Oy:n mädättäjät olisi päässeet siirtämään veroeuroja omalle tililleen.

  Ja EU:lle tulisi haistattaa pitkät paskat, erota moisesta itsemääräämisoikeutta rajoittavasta rikollisjärjestöstä ja yhteisvaluutasta, koska EU ei ole enää se puhdas vapaakauppa liitto, jollaisena se kansalle myytiin.
  Mutta Sipilällä ei ole valtiomies taitoja. Hänen olisi syytä palata insinöörin hommiin jos enää wanhana pappana kelpaa.

  http://www.oikeamedia.com/o1-47026

  Reply
 • 28.3.2018 at 18:58
  Permalink

  Kaikki vaan maahan sisään niin päästään vihdoin selvittämään kuka lähtee ja kuka jää tänne asumaan. Sen aika tulee jokatapauksessa ja näin iäkkäämpänä ihmisenä haluan varmistaa että pääsen osallistumaan ko. tapahtumaan. Ei karkotuksia, ei palautuksia ja myös itäraja täysin ilman kontrollia niin saadaan homma käyntiin -ja tämänkaltaiset nollapäätökset loppumaan. Päättäjätason vittuiluahan nämä vaan ovat -mitään sen kummempaa merkitystä näillä ”ollaan mukamas tekevinään” päätöksillä ei ole. Mikään ei muutu.

  Reply
 • 28.3.2018 at 19:59
  Permalink

  Siis turha valitusprosessi poistetaan ja tästä maasta rikkautta etsivät Roope Ankan kyvyn rahan haistamisessaan jakavat ”ujot pojat” juoksevat – eikun kannetaan – lenkkiä Migrin ovesta sisään ja ulos, jonkun kantajan peräti kaatuessa, mutta välittömästi nousten ylös jatkaakseen juoksua aivan kuten Lasse Viren aikoinaan Mûnchenin olympialaisissa v. 1972, joka kuten nykyinenkin tapahtuma sai jokaisen suomalaisen suolaisiin kyyneliin. Tosin 46-vuotta sitten itkettiin ilosta ja nyt sitten jostain perin masentavasta syystä.

  Reply
 • 28.3.2018 at 21:48
  Permalink

  Juurikin näin, Talvisodanhenki.
  Sisällissota 2.0 ja TAAS VALKOISET VOITTAA!

  Reply
 • 29.3.2018 at 05:48
  Permalink

  Sipilä, muuta se kempleen talo.

  Reply
  • 29.3.2018 at 05:49
   Permalink

   SIIS KEMPELEEN, näin aamusta aivot vielä torkkuu.

   Reply
 • 29.3.2018 at 07:33
  Permalink

  Raja kiinni, koska rajan kautta voi tulla vain norjalainen, ruotsalainen tai venäläinen turvapaikanhakija. Muuthan tulee turvallisesta maasta. Saman tien kielteisen päätöksen kautta lentokentälle. Jos valittaa niin sen voi tehdä ulkomailta, koska aikaa on ollut tarvittavat paperit ja selvitykset hommata ja sitä asianajo apuakin ollut joka jää asioidessa viranomaisten kautta monelta kantasuomalaiselta saamatta tai sitten on puutteellista kun maksuautomaattia ei ole.

  Reply
  • 29.3.2018 at 09:27
   Permalink

   Pekka Paananen: ”Raja kiinni, koska rajan kautta voi tulla vain norjalainen, ruotsalainen tai venäläinen turvapaikanhakija.”

   Emppu Vuori: Jos raja on kiinni niin sieltä ei tule kukaan laillisesti!

   Reply
  • 29.3.2018 at 09:33
   Permalink

   Pekka Paananen: ”””…rajan kautta voi tulla vain norjalainen, ruotsalainen tai venäläinen turvapaikanhakija. Muuthan tulee turvallisesta maasta.”””

   Emppu Vuori: Mitä, eikö Ruotsi ja Norja olekaan mielestäsi turvallisia maita!
   Noh, venäjä on pers reikä maa mutta ei kuitenkaan niin turvaton ettei sinne voisi pääasiassa palauttaa se kansalaisia.

   Reply
  • 29.3.2018 at 12:51
   Permalink

   Pekka Paananen: ”Saman tien kielteisen päätöksen kautta lentokentälle.”

   Emppu Vuori: Kaikki maahan laittomasti tulleet turvapaikan hakijat pitäisi internoida siihen saakka kunnes karkotus on suoritettu tai turvapaikka on myönnetty. Tämän internointi prosessin on alettava heti rajavalvonnan yhteydessä! Ei niitä saa tänne päästää kuljeksimaan!

   Eikä edes myönnetyn turvapaikkaoikeuden pidä välttämättä purkaa internointia! Jokaisen turvapaikan hakijan liikkumisrajoitukset tai liikkumisvapaudet pitää käsitellä yksilöllisesti. Siihen asti, kunnes tämäkin on suoritettu, turvapaikan hakija on pidettävä internoituna!

   Reply
 • 29.3.2018 at 07:56
  Permalink

  Siinähän se heti ensimmäinen maasta poistettava olikin oikein kuvattuna

  Reply
 • 29.3.2018 at 11:05
  Permalink

  Meiltä on viety kokoontumivapaus, yhdistymisvapaus, mielipiteenvapaus ja sananvapaus.

  Nyt on aika laittaa kova kovaa vastaan.

  Reply
  • 29.3.2018 at 12:18
   Permalink

   Meiltä ei ole viety kokoontumisvapautta, yhdistymisvapautta, mielipidevapautta eikä sananvapautta.

   Mutta kyllä niistä kannattaa pitää kiinni, muuten niitä rajoitetaan ja lopulta niitä ei ole!

   Onko sananvapautta esimerkiksi Hesarin ja MV-Median keskustelupalstoilla… aika rajoitettua ja roijoittunutta näyttäisi olevan kummassakin…

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.