Lahdessa poliisin valvontaiskuissa tavattiin 10 etsintäkuulutettua sekä huomattava määrä vaarallisia esineitä ja huumeita

Hämeen poliisilaitos teki kolmen valvontaiskun sarjan Lahden keskustassa maaliskuun aikana. Valvontaiskujen tuloksena kirjattiin kaikkiaan kuusi rikosilmoitusta ja 22 sakkoa. Iskussa tavattiin myös kymmenen etsintäkuulutettua. Lisäksi poliisi takavarikoi huomattavan määrän vaarallisia esineitä, huumeita ja muuta tavaraa.

– Valvontaisku tehtiin sekä kansalaisten että keskustan yrittäjien esittämien pyyntöjen johdosta, kertoo ylikonstaapeli Olli Koskinen.

– Kansalaiset ovat kokeneet keskustan välillä melko rauhattomaksi. Poliisi ei kuitenkaan voi puuttua pelkkään kaupungilla maleksimiseen ja normaalin hälinän aiheuttamiseen, sillä ne eivät ole rikoksia. Mutta nyt tehdyssä iskussa todettiin, että keskustan alueella käydään esimerkiksi huumekauppaa.

Valvontaiskussa takavarikoitiin tai hävitettiin muun muassa kymmenen puukkoa, ilma-ase, nyrkkirauta, kaasusumutin, teleskooppipatukka, huumeita, lääkkeitä, yksi väärennetty ajokortti sekä 42 tölkkiä olutta ja huumausaineiden käyttövälineitä.

– Nämä kaikki löytyivät kolmena päivänä muutaman tunnin aikana tehdyissä iskuissa, joten jonkin verran tällaista tavaraa ja huumeita liikkuu Lahden keskustassa. Tämä on huolestuttavaa, etenkin kun monet nuoret myös viettävät paljon aikaa keskustan alueella, Koskinen toteaa.

Rikosilmoituksiksi kirjattiin kaksi huumausainerikosta, yksi pahoinpitely, 1 ampuma-aserikos ja kaksi vaarallisen esineen hallussapitoa. Sakkorangaistuksissa nimikkeinä olivat muun muassa toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito (11 kpl), huumausaineen käyttörikos (11 kpl), lievä väärennös, neljä järjestysrikkomusta, neljä alkoholirikkomusta ja kaksi poissaoloa kutsunnasta.

Lähde: Poliisi

One thought on “Lahdessa poliisin valvontaiskuissa tavattiin 10 etsintäkuulutettua sekä huomattava määrä vaarallisia esineitä ja huumeita

  • 28.3.2018 at 19:47
    Permalink

    Eikös se Lahti ole ollut Suomen Chicago iät ja ajat.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.