Rekan kuljettajalta löydettiin elektroninen ajopiirturin manipulointilaite

4
Länsi-Uudenmaan poliisin partio pysäytti illalla 28.3.2018 Turunväylällä tarkastusta varten Moldovalaisen rekan, jonka tarkastuksessa ilmeni, että kuljettajalla oli käytössä elektroninen ajopiirturin manipulointilaite.

Laite oli piilotettu kojelaudan sisälle ja kytketty digitaaliseen ajopiirturiin. Kuljettajalla oli kaukosäädin, jolla hän sai kytkettyä digipiirturin tallentamaan lepoa myös ajon aikana ja näin hän pystyi rikkomaan ajo- ja lepoaikasäännöksiä.

Mainitunlaista manipulointilaitetta käytettäessä myös ajoneuvon abs-jarrut eivät toimi siten kuin niiden pitäisi toimia. Kuljettaja sai 40 päiväsakkoa, hänen matkansa keskeytettiin ja hänet määrättiin välittömästi ajokieltoon.

Lähde ja kuva: Poliisi

Katso myös:

Anne Berner: Suomessakin kuljetetaan paljon ilmaa – Kuljetuskapasiteettia hyödynnettävä tehokkaammin

4 KOMMENTIT

  1. Kiva kun nämä rekat ohittelee toisiaan ohituskaistoilla ja hekilöauto jono köröttelee perässä. Onko nämä Ohituskaistat todella tehty vain rekkoja varten.

  2. Kyllä nyt pomppas! Onneksi tuokin valtava turvallisuusuhka ja veemäinen rikosnimike saadaan kirjoihin ja kansiin sillä aikaa kun Suomessa on ainakin oliko se peräti 10 000 laitonta vaiko ”vain” 1000 matua tekemässä vähintäinkin perus -rikollisuutta sekä ”radikalisoituessaan” Korkeimman nimeen vannovia ”uskontonsa harjoittajia”.
    Joku hullu haluaa tehdä työtä lepotunnillakin, joka tietenkin katsotaan ahneudeksi, mikä onkin Suomessa monopolisoitu täysin johtaville poliitikoillemme ja verottajalle.
    Ymmärrän toki ”villakoiran ytimen”, sillä villit rekka-autonkuljettajat vaarantavat liikennettä laistamalla lepoaikojaan, eikä tuollainen ”juna” ole häävi kaveri nokakkain henkilöautolla liikkuvan kannalta.

  3. Ehkä noiden käytön saa pois kertaheitolla ottamalla kortin pois vuodeksi ts. leivän menetyksen uhka saa noudattamaan lakia. Työaikalakien rikkojien puolustujat muistavat ettei ole mukavaa jos rattiin nukahtanut teiden sankari jyrää tien päällä vaikka oman perheen jäsenen muusuksi. Villi-länsi on mennyttä maailmaa ja jos nuo eivät aiheuttaisi muille vaaraa tienpäällä, minulle ainakin olisi ihan sama vaikka ajaisivat yötä päivää terveytensä kustannuksella.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.