Suomi myöntää humanitaarista apua 67 miljoonaa euroa – Kärjessä Syyrian kriisi

10
Suomi on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen päätöksellä myöntänyt yhteensä 67 miljoonaa euroa humanitaarisille avustusjärjestöille alkuvuoden varainjaossa. Apu kanavoidaan merkittävimpien YK-järjestöjen, Punaisen Ristin liikkeen sekä kuuden suomalaisen kansalaisjärjestön kautta.

Alueellisesti humanitaarisen toiminnan keskipisteessä pysyvät Afrikka (12,5 MEUR) ja Lähi-itä (17,3 MEUR). Eniten tukea kohdistetaan Syyrian vaikean humanitaarisen kriisin torjumiseen (12,6 MEUR). Suomi osallistuu huhtikuussa pidettäviin apulupauskokouksiin, jotka koskevat Syyrian lisäksi vaikeita humanitaarisia kriisejä Jemenissä (Suomen tuki 3 MEUR) ja Kongon demokraattisessa tasavallassa (1,9 MEUR). Tämän lisäksi tukea suunnataan mm. Irakiin (1,8 MEUR), Somaliaan (3,1 MEUR) ja Etelä-Sudaniin (3,5 MEUR).

Tuen suurimmat vastaanottajat ovat YK:n pakolaisjärjestö UNHCR (15,5 MEUR), Maailman ruokaohjelma WFP (13 MEUR) ja Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC (10,7 MEUR). Suomalaisista järjestöistä tukea saavat Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset ry, Plan Suomi, Suomen World Vision sekä Fida International. Merkittävä osa Suomen humanitaarisesta avusta – yhteensä 34,5 miljoonaa euroa – kanavoidaan yleistuen ja kohdentamattoman hätäapurahoituksen muodossa, sillä se lisää avun nopeutta ja tehokkuutta.

”Maailman humanitaarinen tilanne jatkuu tänäkin vuonna vaikeana. Kriisien ja luonnonkatastrofien keskellä oleville ihmiselle avun merkitys on ratkaiseva. Suomi kuuluu maihin, jotka yhteistyössä ja osana kansainvälistä avustusjärjestelmää pystyvät auttamaan heitä mahdollisimman tehokkaasti ja luotettavasti”, painottaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Lähde: Ulkoasiainministeriö

10 KOMMENTIT

  1. Niin, ja Suomi ottaa 67 miljoonaa lisää velkaa ja Orpo taputtaa pikku kätösiään. Suomella menee hyvin, saammehan me velkaa vaikka lisää. Ei sitä koskaan tiedä vaikka Anne-mari ilmoittaisi antavansa huvilansa muuttajaine käyttöön

  2. Jorma kupila on meillä idiootit päättäjät ei voi muuta sanoa käsittämätöntä vero rahojen jakamista omat kansalaiset kusessa korvia myöten

  3. Vastuutonta peliä. Ne rahat uppoaa korruptioon ja aseisiin. Taas yksi suvakki akka puikoissa jakamassa muiden rahoja.

  4. No löytyi äkkiä kohde mitä aktiivimallilla leikataan työttömyysturvasta. Lisää rahaa tarvitaan ulkomaille lähetettäväksi, joten aktiivimalli 2.0 odotellessa.

  5. Esimerkkinä tässäkin kylällä on lähes liikuntakyvytön vanhus joka haluaisi johonkin palvelukotiin omasta talostaan, mutta ei kuulemma ole paikkoja eikä rahaa. Asuu vielä melko syrjässä, joten en ihmettele että pelottaa asua yksin.

  6. Täyttä hulluutta ja rahantuhlausta. Ostaisvat puolella tuosta suomalaisia tuotteita tarpeisiin ja roudaisivat sinne, niin hyöty olisi paljon suurempi.

  7. Vois laittaa nää ministerit aktiivimallille..500€/kk..laittakoot öljymaat tavaraa myyntii, ei tartte tulla muiden maiden taloutta sotkee kun ministerit ei ymmärrä mitään..

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.