Suomi myöntää humanitaarista apua 67 miljoonaa euroa – Kärjessä Syyrian kriisi

Suomi on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen päätöksellä myöntänyt yhteensä 67 miljoonaa euroa humanitaarisille avustusjärjestöille alkuvuoden varainjaossa. Apu kanavoidaan merkittävimpien YK-järjestöjen, Punaisen Ristin liikkeen sekä kuuden suomalaisen kansalaisjärjestön kautta.

Alueellisesti humanitaarisen toiminnan keskipisteessä pysyvät Afrikka (12,5 MEUR) ja Lähi-itä (17,3 MEUR). Eniten tukea kohdistetaan Syyrian vaikean humanitaarisen kriisin torjumiseen (12,6 MEUR). Suomi osallistuu huhtikuussa pidettäviin apulupauskokouksiin, jotka koskevat Syyrian lisäksi vaikeita humanitaarisia kriisejä Jemenissä (Suomen tuki 3 MEUR) ja Kongon demokraattisessa tasavallassa (1,9 MEUR). Tämän lisäksi tukea suunnataan mm. Irakiin (1,8 MEUR), Somaliaan (3,1 MEUR) ja Etelä-Sudaniin (3,5 MEUR).

Tuen suurimmat vastaanottajat ovat YK:n pakolaisjärjestö UNHCR (15,5 MEUR), Maailman ruokaohjelma WFP (13 MEUR) ja Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC (10,7 MEUR). Suomalaisista järjestöistä tukea saavat Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset ry, Plan Suomi, Suomen World Vision sekä Fida International. Merkittävä osa Suomen humanitaarisesta avusta – yhteensä 34,5 miljoonaa euroa – kanavoidaan yleistuen ja kohdentamattoman hätäapurahoituksen muodossa, sillä se lisää avun nopeutta ja tehokkuutta.

”Maailman humanitaarinen tilanne jatkuu tänäkin vuonna vaikeana. Kriisien ja luonnonkatastrofien keskellä oleville ihmiselle avun merkitys on ratkaiseva. Suomi kuuluu maihin, jotka yhteistyössä ja osana kansainvälistä avustusjärjestelmää pystyvät auttamaan heitä mahdollisimman tehokkaasti ja luotettavasti”, painottaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Lähde: Ulkoasiainministeriö

14 thoughts on “Suomi myöntää humanitaarista apua 67 miljoonaa euroa – Kärjessä Syyrian kriisi

  • 3.4.2018 at 13:05
    Permalink

    Niin, ja Suomi ottaa 67 miljoonaa lisää velkaa ja Orpo taputtaa pikku kätösiään. Suomella menee hyvin, saammehan me velkaa vaikka lisää. Ei sitä koskaan tiedä vaikka Anne-mari ilmoittaisi antavansa huvilansa muuttajaine käyttöön

    Reply
  • 3.4.2018 at 14:03
    Permalink

    Nuo ne vaan jatkaa itse suomalaisten kurjistamista

    Reply
  • 3.4.2018 at 15:02
    Permalink

    Jorma kupila on meillä idiootit päättäjät ei voi muuta sanoa käsittämätöntä vero rahojen jakamista omat kansalaiset kusessa korvia myöten

    Reply
  • 3.4.2018 at 16:56
    Permalink

    Vastuutonta peliä. Ne rahat uppoaa korruptioon ja aseisiin. Taas yksi suvakki akka puikoissa jakamassa muiden rahoja.

    Reply
  • 3.4.2018 at 17:21
    Permalink

    No löytyi äkkiä kohde mitä aktiivimallilla leikataan työttömyysturvasta. Lisää rahaa tarvitaan ulkomaille lähetettäväksi, joten aktiivimalli 2.0 odotellessa.

    Reply
  • 3.4.2018 at 17:24
    Permalink

    Esimerkkinä tässäkin kylällä on lähes liikuntakyvytön vanhus joka haluaisi johonkin palvelukotiin omasta talostaan, mutta ei kuulemma ole paikkoja eikä rahaa. Asuu vielä melko syrjässä, joten en ihmettele että pelottaa asua yksin.

    Reply
  • 3.4.2018 at 19:59
    Permalink

    Täyttä hulluutta ja rahantuhlausta. Ostaisvat puolella tuosta suomalaisia tuotteita tarpeisiin ja roudaisivat sinne, niin hyöty olisi paljon suurempi.

    Reply
  • 3.4.2018 at 22:49
    Permalink

    Vois laittaa nää ministerit aktiivimallille..500€/kk..laittakoot öljymaat tavaraa myyntii, ei tartte tulla muiden maiden taloutta sotkee kun ministerit ei ymmärrä mitään..

    Reply
  • 29.8.2020 at 16:50
    Permalink

    Good day! I simply want to offer you a big thumbs up
    for your great info you have here on this post.

    I’ll be coming back to your web site for more soon.

    Reply
  • 30.8.2020 at 15:21
    Permalink

    Hey! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

    Is it very hard to set up your own blog?
    I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.

    I’m thinking about making my own but I’m not sure where to
    start. Do you have any points or suggestions? Many thanks

    Reply
  • 30.8.2020 at 23:51
    Permalink

    Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your
    efforts and I am waiting for your further post thanks once again.

    Reply
  • 31.8.2020 at 09:40
    Permalink

    I am sure this post has touched all the internet people, its really really nice article
    on building up new website.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.