Vasemmistoliitto kerää nimiä aktiivimallin kumoamiseksi

9
Vasemmistoliitto on käynnistänyt vetoomuksen, jonka avulla yritetään saada Sipilän hallituksen kiistelty, työttömien etuja leikkaava aktiivimalli kumottua.

Vetoomuksen voi omalta osaltaan käydä tekemässä verkkosivulla, jolla kerrotaan:

Tarvitsemme apuasi, sillä tänään saimme pitkään pelättyjä uutisia: aktiivimallileikkuri iskee joka toiseen työttömään!

Pääministeri Juha Sipilä on itse luvannut, että työttömyysturvaa ei tulla leikkaamaanNyt tuoreet luvut kertovat ihan toista. Kansaneläkelaitoksen ennakkotietojen mukaan hallituksen aktiivimallileikkuri tulee leikkaamaan Kelan maksamia tukia yli puolelta työttömistä. Vaaditaan pääministeriä perumaan aktiivimalli!

Yksin meillä oppositiossa ei ole tarpeeksi vääntövoimaa, mutta jos tarpeeksi moni yhtyy vaatimaan parempia työllisyyspalveluita, voimme saada suuria muutoksia aikaan. Viime viikolla työministeri Jari Lindström myönsi, että valmisteilla ollut aktiivimalli 2 saattaa jäädä toteutumatta. Tämä on todiste siitä, että yhdessä onnistuimme laittamaan niin kovan paineen hallitukselle, että sen oli luovuttava huonosti valmistellusta aktiivimallin jatko-osasta. Nyt on aika iskeä itse aktiivimallin kimppuun!

Vaaditaan pääministeriltä suoraselkäisyyttä pitää lupauksensa ja perumaan aktiivimalli, joka leikkaa työttömyysturvaa. Ansaitsemme toimivia työllisyyspalveluja ja turvatun toimeentulon leikkureiden ja syyllistämisen sijaan!

Allekirjoita vetoomus nyt.

Vastaanottaja: Pääministeri Juha Sipilä 
Vetoaja: [Nimesi]

Pääministeri Juha Sipilä,

Kansaneläkelaitoksen tuoreiden tietojen mukaan hallituksen aktiivimallileikkuri iskee 54 prosenttiin työttömistä. ​Tarkoittaako tämä hallituksen kielelle käännettynä sitä, että joka toinen työtön on epäaktiivinen ja ansaitsee peruspäivärahan leikkauksen? Pötyä! Tarvitsemme toimivia työllisyyspalveluja, emme syyllistämistä ja lisää leikkauksia.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että pidätte lupauksenne siitä, ettei työttömyystukea leikata. Lupaus koskee myös aktiivimallia: nyt on mahdollisuutenne kumota aktiivimallilaki ja rakentaa tilalle toimivat työllisyyspalvelut ja turvattu toimeentulo kaikille. Tästä ratkaisusta kiittää sekä kansa että kansantalous.

Tätä juttua kirjoitettaessa vetoomus on kerännyt 7 270 allekirjoitusta. Vetoomus tarvitsee vielä 5 530 allekirjoitusta lisää, jotta se saavuttaa asetetun tavoitteen, joka on 12 800 allekirjoitusta.

Lähde: actionnetwork.org

Katso myös:

Ville Niinistö: Aktiivimallia on vaikea puolustaa asiaperustein

9 KOMMENTIT

 1. Täyttä paskaa! Vasemmistoliitto ei tehnyt mitään kun allitus eka kertaa väläytteli aktiivimallia. Kun paskat on jo hoiúsuissa on turha enää kiukutella. Vasemmisto vain aloitti eduskuntavaali kampanjansa kerjäten vaalikarjaa huono-osaisista.
  Sitä paitsi eduskunnan oppositio puolueet ovat äänestäneet hallituksen luottamuksen puolesta joka kerta kun hallituksen luottamuksesta on äänestetty eduskunnassa.
  Suomessa on näennäis demokratia. Viime kesänä kun Sipilä, juudas Soini ja presidentti Niinistö hajottivat perussuomalaiset olisi myös koko saatanan istuva hallitus pitänyt ehdottomasti katsoa hajonneeksi ja käydä uudet eduskuntavaalit.
  Kaikki muut puolueet paitsi rintamalinjansa pitäneet perussuomalaiset äänestivät Sipilän hallituksen nauttivan eduskunnan luottamusta.
  Juudas uuvatti siniset eivät olleet silloin edes puolue rekisterissä. Eikä kukaan muu kannattanut juudaksia paitsi loikkarit itse.
  Valtamedia on niin vapaamuurareiden käsissä että yhtään ainoaa poikkipuolista sanaa ei tilanteesta tullut. Sekö on vastuullista journalismia että jopa laiton hallitus saa sylitanssin?

 2. Aktiivimalli on paska. Suoraa rahan siirtoa Suomen työttömiltä täällä loisiville matuille.

  Silti en osallistu mihinkään vasurien hankkeeseen.

 3. Vasemmistoliitto,juna meni jo.Eikös siellä teillä ole jo se kansalaisaloite käsiteltävänä.

 4. Eikös vihervasemmisto kannata avoimia ovia. Tervetuloa kaikki, meillä on tilaa. Jostain sitä rahaa on nyhdettävä juhlapaikan hakijoille. Mistäs seuraavaksi leikattais?

 5. Historiallisen pitkä kirjoitus vasemmistolta ilman yhtäkään mainintaa puolueen tärkeimmästä agendasta eli suomen täyttämisestä kehitysmaalaisilla. Joku saattaa jopa hämääntyä luulemaan vasemmiston olevan suomalaisen duunarin asialla niinkuin se edelleen itse väittää -toisinsanoen valehtelee. Jos kannattaa kantaväestön palkkatason romahduttavaa massamaahanmuuttoa, jokaista hallituksen kansanvaihtoa kiihdyttävää ja kansallisomaisuuden myymistä edistävää aloitetta on melko härskiä vedätystä tässä aktiivimallin kohdalla toimia toisin. Niihin vasemmiston(kin) himoitsemien maahantunkeutujien täysin käsistä karanneisiin elättämiskuluihin ne kantaväestöltä leikatut tukirahat menee. Tasantarkkaan KAIKKI!

  Jokainen suomeen tullut muukalainen statuksestaan riippumatta on koko täällä olo aikansa pelkkä taakka kantaväestölle. Vasemmistokin voi valmistautua henkisesti kaikkien tukien täydelliseen lopetukseen jos nykyinen hulluus jatkuu. Kun tulee se päivä ettei taikaseinästä korvaus kolahdakkaan ja päivän budit jää haaveeksi niin kehoitan miettimään oliko sittenkään kovin fiksua vaatimalla vaatia valloitusjoukkojen vapaata sisäänmarssia? -Niille ei nimittäin taikaseinä tuuttaa tyhjää koskaan sillä juuri sinä arvon vasemmistolainen olet ollut ihan itse vaatimassa omaa maksajan rooliasi. #Unelmalla on hintansa.

 6. Vaalit lähestyy. Nyt on myöhäistä uikuttaa kun paskat on jo housuissa. Minua itseäni vituttaa tämä vaalikarjan kosiskelu ja poliittinen teatteri kun asioita pitäisi tehdä ympäri vuoden myös SUOMALAISTEN hyväksi. Ette ainakaan minun ääniä tule saamaan vaikka kuristaistte valeministeri lindströmmin ministeriaitioon.

 7. Vasemmistoliitto näyttää harhautuneen alkulähteilleen muistelemaan ”menneitä” eli suomalaista työläistä tai paremminkin työtöntä työläistä aivan suunsa mauksi. Tuota voi kutsua ainoastaan katalaksi ja halvaksi julkisuus tempuksi, joita myös toinen turhake Vihreät harrastavat. Sinänsä asia on hyvä eli irvokkaasti ”aktiivimalliksi” kutsuttua ”kannustinloukkujen” purkua vastustavien kannanottojen esittäminen aina koko ”hankkeen” torppaamiseksi. Mutta tämä edellyttää asian vastustajalta katu-uskottavuutta ja edes jonkin mittaisia perinteitä tavallisten valkoihoisten suomalaisten känsäkourien ja henkisentyöntekijöiden etujen valvontaa ja niiden huolehtimisesta pitkällä aikajänteellä eikä vain ”sopivan” tärpin osuessa kohdalle.

 8. Kiitokset hallituksen kyrville tästä automaatti leikkurista, joka minuunkin kohdentui, työkyvyttömyyden rajoilla kun ollaan, eikä edes te keskus ole muistanut minullekkaan tarjota minkäänlaista toimintaa, jolla olisi turvannut toimeentulon. *Leikataan siis itsekkinsairaudenhoidoista ja lääkkeistä, puhelin joutaa pois, ja syömistäkin ilmeisesti pitää vähentää, sekä ylipäätään laskujen maksua.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.