Vastaanottokeskuspaikat vähenevät – Tampereen ja Siuntion alaikäisyksiköiden toiminta päättyy

3
Tampereen ryhmäkodin sekä Siuntion ryhmäkodin ja tukiasumisyksikön toiminta päättyy syyskuun loppuun mennessä. Yksiköissä on 26 asiakaspaikkaa ilman huoltajaa Suomeen tulleille, alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Asiakaspaikat vähenevät myös Espoon, Kotkan, Oravaisten ja Turun ryhmäkodeista ja tukiasumisyksiköistä. Jokaisesta yksiköstä supistetaan kesäkuun loppuun mennessä viisi asiakaspaikkaa.

Vastaanottokeskuspaikkoja vähennetään, koska paikkojen tarve vähenee. Turvapaikanhakijoita on tullut maahan huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

Ilman huoltajaa tulleille alaikäisille on tällä hetkellä toiminnassa kahdeksan yksikköä, joissa asuu noin 70 lasta tai nuorta.

Tämän lisäksi Kauhavan vastaanottokeskuksen paikkamäärä vähenee syyskuussa. Paikkamäärä on tällä hetkellä 300. Muutoksen jälkeen asiakaspaikkoja on 200. Kauhavan vastaanottokeskuksessa asuu sekä aikuisia että perheitä.

Lähde: Migri

3 KOMMENTIT

  1. Serbiassa odottaa 6000 iranilaista ja Pohjois-Afrikassa neekereitä kuin meren mutaa ”kesä -offensiivin” aloittamista Eurooppaan ts. Suomeen, sillä ”muut” jo sylkevät pois suustaan kuin sitä vastoin täällä syleillään.

  2. Väheneekös paikat sen takia että niitä karkoitetaan maasta pois vai sen takia että ne siirretään kaupunkien/kuntien vuokra-asuntoihin?

  3. Helsinki tarvitsee rautaisia osaajia ja työvoimaa, siirtäkää kaikki sinne.Valmiita vaikka mihin koska ovat korkeasti koulutettuja, paperit vaan puuttuvat mutta eihän sitä papereilla töitä tehdä. Kauhavn VOK muuten loppuu vuoden sisällä, sanokaa mun sanoneen. Hämärien liikemiesten bisneksille loppu ja valtion kuppaamiselle piste.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.