Siivoamatta jätetyistä koiran ulosteista seuraa sakkorangaistus

3

Huhtikuun edetessä ja lumien sulaessa saamme nauttia sulavista lumikinoksista ja orastavasta keväästä. Valitettavasti lumien alta paljastuu myös vähemmän nautintoa herättäviä jätöksiä koirien ulosteiden muodossa. Poliisi saa joka kevät lukuisia yhteydenottoja aiheesta ärsyyntyneiltä kansalaisilta.

Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Jättäessään ulosteet siivoamatta syyllistyy koiran omistaja tai haltija järjestysrikkomukseen, mistä on säädetty sakkorangaistus.

Hämeen poliisi muistuttaa koiraihmisiä tästä velvollisuudesta ja toivottaa aurinkoista sekä siistiä kevättä kaikille ulkoilijoille, niin ihmisille kuin eläimillekin.

Lähde: Hämeen poliisi

3 KOMMENTIT

  1. Kuka nyt paskaa keräilisi? Sen ymmärtää jos joku keräilee postimerkkejä, vanhoja rahoja mutta paskaa, NO WAY!!!

  2. Sitten hoitakaa riittävästi roskiksia teiden varsille. Vai ottaako poliisi autoonsa pussit tarvittaessa?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.