Uudeksi valtakunnansyyttäjäksi viisi hakijaa

6
Valtakunnansyyttäjän viran hakuaika päättyi tänään 5. huhtikuuta. Virkaa haki viisi henkilöä. Virka täytetään 1.8.2018 alkaen.

Irtisanotun Matti Nissisen (kuvassa) seuraajaksi ovat hakeneet:

oikeustieteen maisteri Josef Gantz

johtava kihlakunnansyyttäjä Harri Lindberg

tradenomi Peter Niska

apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe

ma. valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen

Perustuslain mukaan tasavallan presidentti nimittää valtakunnansyyttäjän. Nimitys valmistellaan oikeusministeriössä. Tasavallan presidentti päättää nimityksestä valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta.

Valtakunnansyyttäjä toimii ylimpänä syyttäjänä ja johtaa syyttäjätoimintaa. Valtakunnansyyttäjän tehtävänä on myös edistää ja valvoa syyttäjäntoimen laillisuutta ja yhdenmukaisuutta. Valtakunnansyyttäjä johtaa Valtakunnansyyttäjänvirastoa ja vastaa sen tuloksellisuudesta.

Lähde: Oikeusministeriö

Katso myös:

Valtioneuvosto irtisanoi valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen

6 KOMMENTIT

 1. Looshien pimennoissa puuhastelevat pojat ovat jo valinneet poliittisesti sopivimman ehdokkaan valtakunnan syyttäjäksi.
  On varma juttu että vihapuhe syytteet kokevat nousevan trendin uuden valtakunnan syyttäjän nimityksen jälkeisinä kuukausina. .

 2. Ovatko nyt kaikki hakijat varmasti vapaamuurareita joko demla kommareita, jotka ovat aina valmiitta ampumaan kanta-suomalaisen päivässä.

 3. Eduksi katsotaan vapaamuurari veljeys, pikkurikollisuus ja kaikenlainen kähmintä hyväveli hengessä, myös kokoomuksen jäsenkirja on plussaa.

 4. Raija Toiviainen on se valittu jo ilmeisesti. Syvästi kansaa vihaava juristi joka on ilmoittanut että ottaa nk. vihapuheen erityistarkkailuun. Eli hirttosolmukka sananvapauden ympärillä kiristyy.

  Raija Toiviainen aikoo ottaa erityiseen tarkkailuun tuomioistuinten antamat rangaistukset niin sanotuista vihapuherikoksista.

  Toiviainen on toiminut vasta puoli vuotta apulaisvaltakunnansyyttäjänä, mutta hän on ehtinyt tehdä jo monta syyteharkintaa poliitikkojen harjoittamasta vihapuheesta. Ja tuomioitakin on tullut.
  – Tuomiot ovat tulleet kansandustaja Teuvo Hakkaraiselle, kunnallispoliitikko Terhi Kiemungille ja Sebastian Tynkkyselle, joka myös toimii poliittisesti. Myös eräs poliittinen avustaja ja kunnallispoliitikkoja on tuomittu, apulaisvaltakunnansyyttäjä luettelee.

  https://yle.fi/uutiset/3-9417116

  (Toinen vaihtoehto on Jukka Rape, mutta hän on todennäköisesti vasta toisella sijalla)

  Sananvapaus alistetaan poliittisten valtapyrkimysten alle.

  Sananvapaus vs. totalitarismi

  Vihapuhetta ei edelleenkään ole lainsäädännössämme määritelty. Termistä ei ole olemassa mitään yksiselitteistä, yleisesti hyväksyttyä ja kriittistä tarkastelua kestävää määritelmää. Se ymmärretään niin ristiriitaisilla ja poliittisesti latautuneilla tavoilla, ettei sitä missään nimessä tulisi käyttää julkisen päätöksenteon ohjenuorana, juridisista ratkaisuista puhumattakaan.

  Tässä tämä ”lottovoitto” 5 oikein. Ei ole Eurojackpot täysosuma:

  Poliittinen poliisi, poliittinen syyttäjänlaitos, poliittinen oikeuslaitos, poliittinen opetushallitus, poliittinen Yleisradio.

  Suomessa ei ole laillista hallitusvaltaa. Sillä hetkellä kun hallinto lähti laittomuuden tielle se menetti laillisuutensa. Muodollisesti on virallinen, laillinen hallinto. Tosiasiallisesti, tekojen perusteella arvioituna Suomessa on vain laiton, rikollinen hallinto.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.