Puolet Kelan työttömyysturva-asiakkaista täytti aktiivisuusehdon

Ensimmäinen aktiivimalliin liittyvä 65 maksupäivän tarkastelujakso on päättynyt. Sen ajalta Kela tarkastelee noin 187 400:n työttömyysturvaa saavan henkilön aktiivisuutta. Tähän mennessä kerättyjen tietojen perusteella 95 084 (50,7 %) henkilöä on täyttänyt aktiivisuusehdon. Luvussa on mukana myös ne henkilöt, joilta ei edellytetty aktiivisuutta.

Aktiivisuusehto täyttyy, jos työtön on 65 maksupäiväjakson aikana 18 tuntia palkkatyössä, ansaitsee yrittäjätuloa 241 euroa tai on 5 päivää TE-palveluiden järjestämässä työllistymistä edistävässä palvelussa.

Tammi-maaliskuussa

  • 187 406 henkilöä sai Kelasta työttömyysturvaa koko tarkastelujakson ajan
  • 93 342 henkilöä (49,8 %) täytti aktiivisuusehdon. Heistä
    • 25 193:llä oli työtuloja
    • 71 350 oli työllistymistä edistävässä palvelussa.
    • 1 859 henkilön aktiivisuutta ei seurattu.

Luvut ovat yhä arvioita. Koko ensimmäisen tarkastelujakson tiedot on kerätty vasta noin 10 %:lta Kelan työttömyysturva-asiakkaista.

Kelan tilastot täydentyvät sitä mukaa kuin asiakkaalle maksetaan viimeinen tarkastelujaksolle osuva etuusmaksu. Toukokuun alussa saadaan tieto siitä, kuinka moni Kelan työttömyysetuuden saaja sai huhtikuussa päätöksen työttömyysetuuden määrän pienenemisestä. Kesäkuussa saadaan arvioita siitä, maksettiinko työttömyysetuutta vähemmän aktiivimallin takia. Arvio perustuu toukokuun maksuihin.

Lopulliset tilastot ensimmäisestä aktiivimallin tarkastelujaksosta saadaan heinäkuussa. Silloin tiedetään, kuinka monelle lopulta maksettiin työttömyysetuutta koko tarkastelujakson ajan ja kuinka moni heistä täytti aktiivisuusehdon.

Lähde: Kela

Katso myös:

2 thoughts on “Puolet Kelan työttömyysturva-asiakkaista täytti aktiivisuusehdon

  • 6.4.2018 at 18:11
    Permalink

    Toisen puolen voisi ampua, mutta matut pelastavat heidän henkensä joksikin aikaa.

    Reply
  • 9.4.2018 at 10:30
    Permalink

    Haistakaa sipilä,orpo,nakkilindström piiiitkäää vittu. Joku hermostuu vielä tähän jatkuvaan vittuiluun ja kyykytykseen. Innolla odotan edusukuntavaalien vaalikiertueita.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.