Trafi: Kesärenkaat alle kelien ja oman liikkumistarpeen mukaan

5
Nastarenkaiden viimeinen vaihtopäivä on laskettu perinteisesti pääsiäisestä ja tänä vuonna tuo toista pääsiäispäivää seuraava maanantai on tänään 9.4. Renkaiden vaihto kannattaa kuitenkin ajoittaa aina vallitsevien olosuhteiden ja oman ajotarpeen ja aikataulujen mukaan.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. välisenä aikana tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin. Nastarenkaita voi kuitenkin käyttää myös muuna aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Renkaiden vaihtoa suunniteltaessa kannattaa huomioida vallitsevat olosuhteet ja ajankohdat, milloin autoa tarvitsee

”Jos autolla ei ole pakko liikkua myöhään illalla tai aikaisin aamulla, niin Etelä-Suomessa kesärenkaiden vaihtoa voi jo harkita. Turvallisin ajankohta vaihdolle on, kun tiet ovat sulaneet ja kuivuneet ja yölämpötilat ovat pysyvästi asettuneet plussan puolelle”, muistuttaa Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Lähde: Trafi

5 KOMMENTIT

 1. Trafi voisi myös painostaa ministeri Berneriä hoitamaan tieverkoston kuntoa. Kyllä autoilijat osaavat ihan itse valita keliin sopivat renkaat.
  Tiet ovat paikoin niin surkeassa kunnossa että isännät ottavat piakkoin hevosvankkurit käyttöön. Onneksi Bernerin ministeriys on loppusuoralla. Vahinkoja kyllä korjataan seuraavat 20.vuotta.

 2. On se hyvä, että meille suomalaisille neuvotaan joka vuosi ennen talvea talvirenkaiden ja keväällä kesärenkaiden alle panemisesta. Emmehän ole olleet näillä kulmilla kuin vasta vähän jälkeen viimeisimmän jääkauden.

 3. Reilut 800€ alkuvuoden aikana on Trafin autoilunvastaiseen toimintaan tullut sijoitettua ja nyt se jo maksaa itseään takaisin. Olisi nimittäin kevään tulo jäänyt ilman tätä tiedotetta huomaamatta kokonaan!

  Trafin maantierosvoiluista, hyväveli rahanjaosta ja lakien rustaamisesta ulkomaalaisia autoilijoita (varsinkin ulkomaista ammattiliikennettä) suosivaksi lakiviidakoksi -siinä jutun aihetta jollekkin tutkivalle journalistille jos epäkohtien etsiminen kiinnostaa. Tasan ei nimittäin käy nallekarkit edes kotimaan maanteillä -suomipoika on tutussa laskunmaksajan roolissa tienpäälläkin liikkuessaan. Miljoonien eurojen kilpailuetu Balttian taksanpolkijoille ym. mukavaa…

 4. Trafin kyvät voisi lopettaa sen laittoman bisneksen ihmisten yhteystietojen kauppaamisen markkinoinille, kuten turun sanomatkin jälleen paljasti maanantaisessa 9.4.18 lehdessä, josta on Trafin paskoille tullut miljoona bisnes, ja puhelinterroristien kohteeksi joutuneet ihmiset eivät saa latiakaan laittomasta toiminnasta. Se että pitävät rekisteritietoja ihmisistä autojen myötä, ei oikeuta siihen että tietoja saa kaupata markkinointiin ja jopa kolmansille osapuolille siitäkin eteenpäin.

  Pyrkikää ihmiset siihen, ettette jaa puhelinnumeroanne katsastuksien tai katsastus aikaa varatessanne Trafille. Itse jos muutan toisaalle, niin trafi ei saa minulta kuin poste restante osoitteen.

 5. Toivottavasti nastarenkaat kielletään kokonaan, niin loppuisi ihmisillä joka syksyinen ja keväinen miettiminen, että milloin voi vaihtaa renkaat. Rengasvalmistajat suosittelevat talvirenkaita alle +7 asteen lämpötiloissa, koska kesärengas menee liian kovaksi. Suurin osa nastarengaskuskeista ajelee vääränlaisilla renkailla syksyllä ja keväällä. Syksyisin sattuu kaikista eniten renkaista johtuvia onnettomuuksia, kun nastakuskit ajelee kesärenkailla liukkailla, koska eivät viitsi kuunnella rapinaa. Kitkakuskit voi vaihtaa talvirenkaat hyvissä ajoin ennen rengasliikkeiden ruuhkia ja voivat ajaa niillä hyvällä omalla tunnolla riittävän pitkään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.