ELY-keskus markkinoi suomalaisia pikkupaikkakuntia turvapaikanhakijoille mainosvideolla – Katso!

ELY-keskus on maaliskuussa julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa suomalaisia pikkupaikkakuntia esitellään maahanmuuttajille. Tarkoituksena lienee tällä tavoin houkutella maahanmuuttajia asumaan kyseisille paikkakunnille.

Voit katsoa mainosvideon ylempää. Videon kuvauksessa sanotaan:

”Pieni paikkakunta – hyvä asua, helppo kulkea

Kunnan asukasmäärä 15.000 ja 8.000

AMIF-rahoitteisen OSKU-hankkeen tuottamilla videoilla pienillä paikkakunnilla asuvat maahanmuuttajat kertovat elämästään. Videoista on neljä eri kieliversiota arabia, dari, tigrinja ja selkosuomi.

OSKU – Täsmäohjaus pakolaisten kuntiin siirtymisen tueksi – hankkeen (AMIF) tavoitteena on oleskeluluvan saaneiden henkilöiden entistä nopeampi siirtyminen vastaanottokeskuksista kuntiin.

Valtakunnallisen hankkeen kohderyhmänä ovat kuntien, valtionhallinnon ja vastaanottokeskusten yhteyshenkilöt sekä myönteisen kansainvälisen suojelun päätöksen saaneet turvapaikanhakijat.

Video: Mainostoimisto SST Oy.”

Verovarojen hyötykäyttöä?

Vastaavia esittelyvideoita eri kielillä on tehty myös Suomen eri maakunnista. ”Lappi – Pohjoista elämää” -niminen video on saanut YouTubessa tämän artikkelin kirjoitushetkeen mennessä arabiankielisenä 36 katsojaa, darinkielisenä 27 katsojaa ja selkosuomella peräti 7 katsojaa. Kyseiset videot ovat olleet katsottavissa jo yli kuukauden ajan.

Uudenmaan esittelyvideo panee vielä paremmaksi. ”Uusimaa – Kaikki kätevästi lähellä” -video on tigrinjankielisenä saanut kokonaiset 7 katsojaa reilussa kuukaudessa. Myöskään video ”Pieni paikkakunta – polkuja työllistymiseen” -video ei tigrinjankielisenä katsojaluvuilla mässäile: 36 näyttökertaa reilun kuukauden aikana.

Tällaisista videoista kiinnostunut kohderyhmä on siis erittäin suppea. Kommentoi alle, kannattaako verovaroja käyttää tällaisiin produktioihin, jotka eivät ole mitään halpoja toteuttaa. Olisiko näiden videoiden tuottamiseen käytetyille varoille ollut järkevämpää ja tarpeellisempaa käyttöä?

Lähde: ELY-keskuksen YouTube-kanava

7 thoughts on “ELY-keskus markkinoi suomalaisia pikkupaikkakuntia turvapaikanhakijoille mainosvideolla – Katso!

 • 10.4.2018 at 15:45
  Permalink

  Ei pakko lopetaa valtamedian lukeminen kokonaan

  He heitävät joka puolen tunnin välein niin kipeää

  sairasta islamia puolustelevaa järjen vastaista lööppiä

  että se on oikeasti mielenterveydelle haitallista

  Al-Taee toivoo, ettei mediassa kerrottaisi Bouananen määrittelemää tarinaa

  eli sitä että hän on JIHADISTI Islam isis terroristi

  Kerrotaan turkulaisten tarinaa, niiden, jotka päättivät kutsua samana vuonna muslimin joulurauhan julistustilaisuuteen pitämään puhetta suomalaisten vahvasta luonteesta ja yhtenäisyydestä.

  Näytetään maailman medialle mallia, että miten Suomen media ei tee tästä tyypistä hullujen ja pahantahtoisten Breivikiä! Ei enää hymykuvia tästä luuserista, al-Taee kirjoittaa.

  Breivikiä siis mitä samaa on Breivikissä verratuna Bouananen

  Breivik lahtasi demareita juuri siksi

  etteivät he politiikalaan päästäisi tulevaisuudessa Bouanaeita maahansa

  kuten he nyt ovat tehneet

  Bouanaan on nyt siellä suomen käräjillä syytetynä islam terorismista

  onko brevik 2 oikeuden käyntiä nähty 14 vuoteen tai samantyylistä tekoa tehty missään
  sen jälkeen
  euroopassa ei olla

  mutta islam terrorismia kyllä euroopassa vuoden välein
  kenen syy

  Reply
 • 10.4.2018 at 15:55
  Permalink

  Näytetään maailman medialle mallia, että miten Suomen media ei tee tästä tyypistä hullujen ja pahantahtoisten Breivikiä! Ei enää hymykuvia tästä luuserista, al-Taee kirjoittaa.

  voisiko joku kertoa mitä hän tällä tarkoitaa
  minä en ymmärrä vaikka kuinka yrittäisin hahmotaa tämän lauseen sisältöä

  juttu on Demarista ja al-Taee on Martti Ahtisari suvakki klubin joku muslimi päälikkö

  Siis nämä hänen kommentinsa Pyyntönsä suomen medialle

  ovat puhdasta poliitista islamia SDP riveistä

  Reply
 • 10.4.2018 at 15:59
  Permalink

  Miksi ely-keskus ei tee videota, jossa kerrotaan kuinka Irakissa, Syyriassa ja Somaliassa on rauhallista ja jälleen rakentajista huutava pula? Tehosteeksi voisivat näyttää miten Bagdadin, Raggan ja Mogadishun yökerhoissa juhlitaan khattimälliä jauhaen.

  Reply
 • 10.4.2018 at 17:12
  Permalink

  Nämä pitäisi KOTIUTTAA, eivät kotoudu.
  Rievut päässä kulkevat ja kohta vaativat moskeijaa kylälle.
  On sentään perhe kyseessä eikä ihan selkeitä elintasopakolaisia, onkohan äijä töissä?

  Reply
 • 18.10.2020 at 14:13
  Permalink

  Tässä taitaa olla taustalla se, että osa helsinkiläisistä viherkommunisteista on jo itsekin ruvennut huomaamaan, ettei se kymmenien tuhansien kouluttamattomien arabien ja afrikkalaisten haaliminen Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle taidakaan olla niin hyvä juttu kuin aluksi tuntui.

  Mutta mikä neuvoksi tämän ongelman ratkaisemiseksi?

  Koska oma ylpeys ja monien kohdalla myös omasta puoluetoimistosta annettu tiukka ohjeistus eivät salli virheen myöntämistä julkisesti, on sitten keksitty tällainen kiertotie.

  Eli jatketaan tätä kouluttamattomien tyhjäntoimittajien ja jopa suoranaisten rikollisten haalimista Suomeen ihan entiseen malliin, mutta Helsingin sijaan pyritään heitä nyt sijoittamaan mahdollisimman paljon maan muihin osiin; etenkin sellaisille seuduille, jotka tähän asti ovat onnistuneet välttymään maahanmuutolta ja sen aiheuttamilta ongelmilta.

  Reply
  • 20.10.2020 at 08:09
   Permalink

   Keksiluokan ja sivistyneen yhteiskunnan alasajo on kyseessä. Lenin ja Stalin korkkaavat. Miljardöörisuvut määräävät että näin mennään. Orjaplaneettaa luodaan. Volvo julkaisi just mainoksen jossa kehuvat miten uusiin autoihin tulee valvontakamerat jotka estävät auton käytön jos kuski vaikuttaa humalaiselta tai siltä että ei keskity ajamiseen kunnolla.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.