Jussi Halla-aho: Opetusympäristö näyttää muuttuvan yhä vähemmän turvalliseksi

11
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi Facebook-sivullaan Helsingin Sanomien uutista, jossa kerrotaan, kuinka eräässä päiväkodissa 6-vuotiaiden käytös on mennyt pöyristyttäväksi. Lapset ovat väkivaltaisia ja haistattelevat aikuisille.

Halla-aho kirjoittaa:

”Aika karua. Kuten on ollut lukemattomia kertoja puhetta aiemminkin, kaupunginosat eriytyvät, koska maksukykyiset vanhemmat haluavat, että heidän lapsensa saavat käydä päiväkotia ja koulua rauhassa ja ilman väkivaltaa tai sen uhkaa.

Helsingin Sanomien toisessa aiheeseen liittyvässä artikkelissa nostetaan esiin ne tavalliset selitykset kuten ilmoitusherkkyyden kasvu. Tosin myönnetään varovasti, että lisääntyneen aggressiivisuuden taustalla voi olla myös lisääntynyttä aggressiivisuutta.

Lisäksi tietysti korostetaan ”positiivisen pedagogiikan” merkitystä. Kodeissa ja kasvatuksessa ei välttämättä ole vikaa. Myös opettajien suuri vaihtuvuus voi olla selitys lasten oireilulle.

Itse kyllä luulen, että opettajien vaihtuvuus on pikemminkin seuraus lasten oireilusta kuin syy siihen. En liioin usko, että 6-vuotiaat oppivat omin päin kutsumaan aikuisia ”vitun ämmiksi”.

Vanhempien raportin mukaan henkilökunta ei puutu lasten keskinäisiin pahoinpitelyihin, törkeästä kielenkäytöstä puhumattakaan, ennen kuin joku vanhemmista tekee sen ensin. Päiväkodin johto ja kaupunki näyttävät löytäneen tarmonsa vasta, kun tilanne on kerrottu julkisuuteen.

Olisi mielenkiintoista kuulla myös päiväkodin arkea elävän henkilökunnan näkemyksiä, vaikka nimettömänä. Ehkä he ovat huomanneet, että puuttumisesta ei ole mitään hyötyä. Onko ylhäältä päin kannustettu hyssyttelyyn? Tulevatko vanhemmat silmille? Siinäpä medialle lisää tutkittavaa.

Tässäkään tapauksessa julistuspolitiikasta ei ole hyötyä kenellekään. Kaikilla toki on OIKEUS turvalliseen opetusympäristöön, mutta todellisuudessa opetusympäristö näyttää muuttuvan yhä vähemmän turvalliseksi.”

Lähde: Facebook

11 KOMMENTIT

 1. Taas yksi aivopieru ja typerä toteamus jonka olisi voinut jättää sanomatta.

 2. Tarpeeksi kehitysmaalaisia jossain ja alkaa white flight.
  Alhainen syntyvyyskin osittain sen ansiota että päiväkodeista, kouluista ja yleensäkin ympäristöstä on tullut monikulttuurista kaaosta.
  Kuka tähän maahan haluaa enää lapsia tehdä?
  Kehitysmaalaiset tietysti lisääntyvät hullun lailla.
  Muutava vuosikymmen ja täällä on ENEMMISTÖNÄ somalit ym.

 3. Lapsikiintiöt ovat nousseet, erityislapsia olisi vieläkin moninkertaisesti enemmän, jos aseman tarvitsevista kaikki sen saisivat. Ts. erityislapsia hoidetaan tavallisina. Pieniä, huonossa tasapainossa olevia insuliinidiabeetikoita raahataan päiväkoteihin hoidettaviksi. Runsaitakaan hoitajien sairastamisia ei sijaisteta. Päteviä lastentarhanopettajia ei ole saatavilla.

  ”Roturisteytyslapset” eivät oikeasti osaa mitään mitään kieltä ymmärrettävästi. Lasten kanssa vielä pärjäisi ilman heidän ”hulluja” vanhempiaan. Lapset valehtelevat hoitajien lyövän tai vanhemmat yrittävät saada lapset sanomaan sellaista voidakseen tulla riekkumaan ja huutamaan.

  Tosiasiassa päivähoitajilla on jo pitkään palkka-ALE, koska samalla rahalla teetätetään moninkertaisesti ja entistä vaativampia töitä. Kaikki pitää vielä kirjata tietokoneelle, mihin työaikana ei ole aikaa.

 4. Niin rikkaitten kakaroitahan tämä ei koske koska yksityiskoulut ovat juurikin sitä varten ettei sinne häirköiviä kehitysmaalaisia oteta. Sääliksi käy ”tavallisten” ihmisten kersoja, joiden koulunkäynti menee persielleen mölyävien ja häriköivien apinoittena takia pilalle.

 5. Eiköhän tuolla Mellumäellä raikaa myös imaamin huuto? Eikös se ollutkin tämä imaami, jonka mielestä homoille tulee kuolemantuomio (jokin ylen ajankohtaisjuttu)?
  Eli jos vhiervasureilta kysyy niin siellä kaikki on Ok, myös siellä Lakavuoren esikoulussa.
  Rohke veto Jussilta kun otti ja sohaisi nogo-alueen ongelmiin

 6. Kyllä melkoista hame meininkiä. Lapsia pitää kasvattaa kunnioittamaan vanhempaa sukupolvea, jos vittuilu alkaa jo leikkikoulussa ei se siitä paremmaksi muutu ala-asteella. Pieni tukistus ei niitä lapsia tapa, on kyllä maailma menossa liuan hyssyttelyksi.

 7. Jos kyseessä ovat suomalaiset lapsoset, silloin syynä on perheiden sisäinen rikkinäisyys, vanhemmuuden hukkatilan, joka tarkoittaa lastensa kasvatuksen laiminlyömisen, individualismi, jossa vanhempien omat ”elämykset” ovat pääsijalla tai alkoholiongelma. Suurkaupungeissa, jonne Juice Leskisen laulun sanoin on ”kulttuuri” saapunut jo aikoja sitten (ei haittamaahanmuutto) on selvää, että lapset ovan häjynpänttisempiä kuin esim. Paltamossa, jossa kaiketi ollaan hieman jäljessä ”ihmisten viisaudesta”.
  Jos taas ovat lähi-idästä, niin en näillä palstoilla ala asiasta ruotimaan sen enempää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.