Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kroatiassa

3
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee valtiovierailun Kroatiaan 10.–12. huhtikuuta 2018 presidentti Kolinda Grabar-Kitarovićin kutsusta.

Presidentit käyvät kahdenväliset keskustelut Zagrebissa tiistaina 10. huhtikuuta. Presidentit keskustelevat Suomen ja Kroatian kahdenvälisistä suhteista ja kansainvälisistä kysymyksistä. Keskusteluissa ovat esillä myös Suomen ja Kroatian tulevat peräkkäiset EU-puheenjohtajuuskaudet sekä muuttoliike Eurooppaan.

Presidentti Niinistö tapaa Zagrebissa myös Kroatian parlamentin puhemiehen Gordan Jandrokovićin ja pääministeri Andrej Plenkovićin. Lisäksi presidentti Niinistö laskee seppeleen Jugoslavian hajoamissodan kroatialaisuhrien muistomerkille.

Vierailun toisena päivänä keskiviikkona 11. huhtikuuta presidentti Niinistö matkustaa Splitiin, jossa hän tapaa pormestari Andro Krstulović Oparan ja vihkii käyttöön Suomen Splitin-kunniakonsulaatin.

Kyseessä on presidentti ensimmäinen valtiovierailu toisella kaudella. Edellisen valtiovierailun Suomesta Kroatiaan teki presidentti Tarja Halonen vuonna 2009. Kroatian presidentti Ivo Josipovic puolestaan vieraili Suomessa vuonna 2011.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

3 KOMMENTIT

  1. Sale ei siis jäänyt isyyslomalle hoitamaan vaalivauvaa? Miksi meetoo naiset ei nosta äläkkää kun sovinisti Sale pani Jennin paksuksi eikä jää kotiin vaihtamaan kakkavaippoja? Voipu kyllä olla että sale tarvitsee itse kohta vaipan vaihtoa kun alzheimer etenee.

  2. Sale lähtee pehmentämään kraotian johtoa matumyönteisemmäksi. Jos ei hyvällä niin sitten pahalla on salen sanoma.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.