Pohjoismaiden työministerit pureutuvat #metoo-kampanjan vaikutuksiin

7
Pohjoismaiden työelämäalan ministerit kokoontuvat Tukholmassa 13.4.2018. Esillä ovat #metoo-kampanja, maahanmuuttajanaisten kotoutuminen työelämään sekä sosiaalinen polkumyynti. Suomen kokouksessa edustaa työministeri Jari Lindström.

Kokousta edeltävänä iltana ministerit keskustelevat illallisella #metoo-kampanjasta ja sen vaikutuksesta maiden työelämään.  Teemaan johdattaa Ruotsin Konstnärsnämndenin johtaja Anna Söderbäck.

-Suomessa suurimmaksi ongelmaksi on koettu seksuaaliseen häirintään liittyvä vaikenemisen kulttuuri, ei niinkään lainsäädäntö. Huomiota tulisi kiinnittää asenneilmapiirin ja työpaikkojen sisäisten käytäntöjen kehittämiseen. Kynnys häirinnästä ilmoittamiseen ja häirintätilanteiden selvittämiseen pitää olla aidosti matala, toteaa Lindström.

Sosiaalinen polkumyynti esillä ministerineuvostossa

Varsinaisen ministerineuvoston keskusteluteemana on sosiaalinen polkumyynti. Ministerit antavat keskustelun pohjalta yhteisen julkilausuman asiassa, jossa olennaiseksi nostetaan se, että yritysten kilpailuolosuhteet ovat tasapuoliset ja työelämän pelisääntöjä noudatetaan.

Pohjoismailla on pitkät perinteet tietojen ja hyvien käytäntöjen vaihtamisessa ja yhdessä toimimisessa myös näissä asioissa. Mikään yksittäinen toimi ei pysty estämään ongelmia ja väärinkäytöksiä kokonaan. Esimerkiksi Suomessa rakennusalalla on onnistuttu kehittämällä sääntely-ympäristöä kokonaisvaltaisesti yhdessä viranomaisten ja järjestöjen kesken pitkäjänteisellä työllä.

Kokouksessa esillä on myös ajankohtaisia EU-asioita, jotka tällä kertaa ovat komission tuore ehdotus Euroopan työmarkkinaviranomaisesta sekä työsuhteen ehtoja koskeva direktiiviehdotus.

Ruotsin puheenjohtajuuskonferenssissa aiheena on maahanmuuttajanaisten kotoutuminen työelämään.  OECD:n johtaja Stefano Scarpetta esittelee tuloksia myöhemmin julkistettavasta OECD:n tutkimuksesta, jonka aiheena on maahanmuuttajanaisten kotoutuminen. Kotona lapsiaan hoitavien maahanmuuttajanaisten kotoutumiseen kannattaa panostaa, sillä se edistää paitsi naisten tasa-arvoa ja itsemääräämisoikeutta myös lasten kotoutumista.

Lähde: TEM

Katso myös:

Näkökulma: Naisnäyttelijät lokaavat miesohjaajia yhden kerrallaan – Kuka on seuraava?

Mainos

7 KOMMENTIT

 1. Yllättäen taas suomalaista miestä syytetään ja syyllistetään.
  Ehkäpä vasta vetona jatkuvalle syyllistämiselle suomalaisten heteromiesten kannattaisi jäädä kotiin. Tehköön naiset sitten kaikki työt, kun niin perkeleesti haluavat miehet pois työelämästä ja kaikesta muustakin elämästä.

 2. Kyllä on tälle Jarpallekin yritetty kertoa aihepiiristä,mutta on ollut kovin valikoiva ottamaan vastaan informaatiota.Eli kukahan on hän joka vaikenee,ettei vaan mm. Jarppa itse ?

 3. Tämähän on kuin joku parodiakokous.

  #metoo-hömppää, sääntelyllä korjataan aikaisempaa sääntelyä, palkataan lisää viranomaisia yksityisen sektorin kustannuksella vaikka työtä pitäisi löytyä maahanmuuttajanaisille.

  Ja raha juoksee näillä parodian ylläpitäjille matkustelun, lounas- ja illalllistenkin muodossa.

 4. ”Kokouksen aiheena on maahanmuuttajanaisten polkumyynti” -Suomen työministeri Jari Lindström suorittaa sosiaalisen koepolkemisen. #metoo

  Jarin poliittisen uraputken huippuhetki lähenee. Uskon että Kymenlaakso saa jälleen kerran olla ylpeä rehellisen miehen mainetta nauttivasta oman kylän pojastaan. Jari tietää mitä tekee eikä taatusti sorru paineen alla. Paperimiehen korkea moraali ja tinkimätön kansallismielisyys -Suomen ja suomalaisten etu edellä päättäviin pöytiin! #metoo

  Raskaan työmatkan jälkeen saamme vastauksen myös tiedotteen lopussa olleeseen, rahvaan rassukkaa hieman mietyttämään jääneeseen kohtaan ”kotona lapsiaan hoitavan maahanmuuttajanaisen kotoutumiseen kannattaa panostaa” vastauksen. Minä en vajavaisella järjelläni ymmärrä miten maahanmuuttajanaisen lapsenhoito kotona minua hyödyttää? Ei hätää! Jari sen tietää ja palattuaan kertoo. Suoraan ja kiertelemättä niinkuin mies miehelle. #metoo

 5. Jari Lindströmmiä painetaan takatuuppariin pohjoismaisin voimin ja Jari tykkää. On valmis antamaan ulos onnellisena valtamedian edessä sen paskan mitä sai sisäänsä tuolla tapahtumassa. Köyhät varokaa, tämä kerkiää tekemään enemmän kuin Joseph Goebbels.

 6. Joo. Mitäpä sitä työpaikkojen luomisesta kuhnureille, kun saadaan vain akkojen lääppiminen loppumaan. Eihän sitä ole ”tehty” kuin Aatamin ja Eevan päivistä saakka. Kunhan vielä kansalta voitaisiin kieltää syöminen, joka sekin on aivan turha tapa ja epäekologista kaikkinensa. Ilmeisesti ruoska -ministerit eivät ole tyytyväisiä ”tahmatassujen” itsemurhalukuihin ”maalittamisesta” silllä ”Teukka Salaman” rooki -vuosiennätys pitäisi saada nurin kuollutta ruttopainoa olevien heijarimiesten määrässä, jossa naisia ei uhkaa muu kuin kuolonkankeus.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.