Laaja valepoliisirikossarja syyteharkintaan

2
Oulun poliisilaitos ja Länsi-Uusimaan poliisilaitos ovat yhteistyössä tutkineet laajaa rikossarjaa, jossa valepoliiseina esiintyneet henkilöt ovat saaneet huijattua iäkkäiltä ihmisiltä verkkopankkitunnukset, jonka jälkeen tileillä olleet rahat on siirretty muille tileille ja nostettu käteisenä.

Osa rahoista on saatu takaisin, mutta suuri osa rikoshyödystä on kulutettu. Mukana on myös tapaus, jossa asianomistajalta on noudettu kotoa hänen pankkikorttinsa, mutta kortti ehdittiin sulkea ennen kuin sitä ehdittiin käyttää. Tutkinnassa on ollut apuna myös muita poliisilaitoksia ja Keskusrikospoliisi.

Rikosilmoituksia sarjassa on yhteensä kolmekymmentä, tutkittavia rikosnimikkeitä ovat törkeä petos, petos, petoksen yritys, maksuvälinepetoksen valmistelu ja virkavallan anastus. Rikossarjassa on useita epäiltyjä henkilöitä eri puolilta Suomea, kaksi epäiltyä on edelleen vangittuina ja seitsemän henkilöä on ollut tutkintavankeudessa.

Vastaavia laajoja valepoliisisarjoja on tutkinnassa muissakin poliisilaitoksissa. Poliisi haluaa edelleen muistuttaa, ettei verkkopankkitunnuksia, pankkikortteja tai mitään tunnuslukuja tule koskaan luovuttaa kenellekään eikä viranomainen niitä koskaan kysele. Myös pankki- ja luottokortit sekä niiden tunnusluvut tulee säilyttää erillään.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Jaa, että kaikki Suomen valehtelevat poliisit laitetaan rautoihin. Hyvä juttu. Eipähän tämän huumepoliisin päällikön Jari Aarnion tarvitse olla yksin kiven sisässä, sillä kolleegoja riittää kokolailla paljon.
    Ikävää, että tunnetusti rehellinen suomen kansalainen tulee pidätetyksi sen vuoksi, että hän puhuu totta, eikä valetta niin kuin poliisi. Sen se teettää tuo kommunismi ja ”kauniit” periaatteet ja rumat teot.

  2. Valepoliiseja ja kansanvihollisia on vielä paljon vapaana.Helsingissä heitä on todella paljon mutta asialle ei voi mitään niin kauan kun poliittinen poliisi valvoo omia tekemisiään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.