Autoja pysäytteleviä kaupustelijoita liikkeellä – Poliisi: Älä pysähdy

9
Itä-Uudenmaan poliisille on tullut useita ilmoituksia autoja pysäyttelevistä henkilöistä, jotka ovat alkaneet kauppaamaan esimerkiksi aidoksi väitettyjä rihkama-koruja tai nahkatakkeja, ja kertoneet tarvitsevansa rahaa polttoaineeseen tai muutoin vain pyytäneet autoilijoilta rahaa.

Toiminta on aiheuttanut vaaratilanteita erityisesti moottoritieosuuksilla mutta myös muissa paikoissa. Itä-Uudenmaan alueella rahan pyytämiseen tai kauppaamiseen ei ole liittynyt väkivallan uhkaa, joskin tilanne on saatettu kokea painostavaksi.

Poliisi on puuttunut tällaiseen toimintaan sakottamalla autojen pysäyttäjiä liikenteen tarpeettomasta häirinnästä. Pysähtymällä myös pysäytettävä voi vaarantaa tai häiritä liikennettä ja sen vuoksi poliisi suosittelee, ettei tiealueelle pysähdyttäisi kauppaa tekemään.

Eri asia on, jos joku viittoilee apua onnettomuuden johdosta tai on muutoin ilmeisesti lääkinnällisen avun tarpeessa. Tällöin jokaisella on velvollisuus pysähtyä ja ryhtyä tarpeellisiin auttamistoimiin. Muussa tapauksessa on hyvä soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ja ilmoittaa liikennettä häiritsevistä kaupustelijoista.

Lähde: Poliisi

9 KOMMENTIT

  1. Vapaan liikkuvuuden hinta lankeaa maksettavaksi. Tätä on haluttu ja nyt nautitaan kun sitä herkkua vihdoin saadaan. Älkää kuunnelko rasistisen poliisin vihanlietsontaa vaan pysähtykää ja avatkaa lompakkonne -suomalaistenkin on kannettava vastuunsa.

  2. Aina kannattaa hidastaa sen verran että voi kuvan napata rekkarista…tai ajattaa perässä huoltsikalle jonne soittaa poliisit odottamaan.

  3. Kaikkia ne keksii ja suomeen on niin hyvä tulla koska rajat auki ja tullivalvontakin on minimissä Olisko aihetta päättäjien katsella vaikka Australian tulli ohjelmaa tv:stä

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.