Presidentti Sauli Niinistö: Tarvitsemme vahvempaa EU:ta

15
Euroopan unioni ja turvallisuus olivat pääaiheina tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovićin välisissä keskusteluissa Zagrebissa.

”Tarvitsemme vahvempaa Euroopan unionia, joka taistelee rauhan ja vapauden puolesta. Sellaista, joka istuu samassa pöydässä isojen maiden kanssa”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Molemmat presidentit korostivat Suomen ja Kroatian peräkkäisten EU-puheenjohtajuuksien tuomaa mahdollisuutta tehdä yhteistyötä.

”Voimme EU-puheenjohtajuusyhteistyön puitteissa toimia rauhan ja Euroopan yhtenäisyyden puolesta”, presidentti Niinistö sanoi ja korosti pienten maiden mahdollisuuksia saada isommat ymmärtämään globaali vastuunsa.

Arktinen on globaali kysymys

Presidentti Niinistö kiitti presidentti Grabar-Kitarovićia Kroatian toimista lähialueellaan.

”Tuimme aikoinaan vahvasti Baltian maiden EU-jäsenyysprosessia. Kroatialla on samankaltainen rooli Kaakkois-Euroopan EU-yhteyksien rakentajana, Työ on tärkeää paitsi Balkanin maille myös EU:n turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta.”

Presidentti Niinistö sanoi myös olevansa tyytyväinen Kroatian presidentin kiinnostukseen yhteistyöstä arktisen alueen suojelemisessa.

”Arktinen alue on globaali kysymys. Jos menetämme arktisen, menetämme koko maailman”, presidentti Niinistö sanoi ja otti erityisesti esiin tarpeen pienentää mustan hiilen päästöjä.

Presidentti Niinistö tapasi tiistaina Zagrebissa myös Kroatian parlamentin puhemies Gordan Jandrokovićin ja pääministeri Andrej Plenkovićin.

Vierailun toisena päivänä presidentti Niinistö matkusti Splitiin, jossa hän tapasi pormestari Andro Krstulović Oparan ja vihki käyttöön Suomen Splitin-kunniakonsulaatin.

Kyseessä oli presidentti Niinistön toisen presidenttikauden ensimmäinen valtiovierailu sekä ensimmäinen Kroatian ja Suomen välinen valtiovierailu Kroatian EU-jäsenyyden jälkeen.

Lähde ja kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Katso myös:

Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kroatiassa

15 KOMMENTIT

 1. ME EMME TARVITSE EU:ta. EU tarvitsee meitä. Kyllä se Saulinkin pitäisi ymmärtää.Vai onko meillä heikkolahjainen presidentti?

  • Sale puhuu husua!

   Todellisuudessa tarvitsemme huomattavasti PAREMMIN Suomen ja suomalaisten asioita EU:ssa ajavia edustajia nykyisen ”vellihousu” ja ahneesti omia etuja ajavan porukan tilalle.

   EU ahne herrakerho on liian vaikutusvaltainen verrattuna nykyisiin ”etujemme ajajiin”.

 2. Nöyräselkäinen sionisti-globalistien puhuva pää, joka on hakenut ohjeistusta mm. Bilderberg-kokouksesta.

 3. Tätä pankkiirien käsinukkea ovat jopa monet äänestäneet. Ovat vaan liian tyhmiä tietääkseen mitä ovat tilanneet. No , tilanne korjautuu kun suomaliaan saadaan EU;n havittelemat 62 miljoonaa(56,jotain miljoonaa muslimia) asukasta.https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mvlehti.net/2016/06/27/eun-pakolaissijoituslaskelman-mukaan-suomeen-mahtuu-62-miljoonaa-asukasta/&ved=2ahUKEwiC89_m9rbaAhWBVSwKHfusDWoQFjAAegQIBxAB&usg=AOvVaw1B8zWx6byoGkXbfHEHCMHk

 4. Siinä se globalisti taas puhuu sitä euroopassa ja tuota täällä. Ei tarvse arvailla kuka on Suomen vapaan kansakunnan pahin vihollinen sen tuhon arkkitehti.

  • Jos kuitenkin juha. sanoisit sen kuka on Suomen vapaan kansakunnan pahin vihollinen sen tuhon arkkitehti?

   Suomessa yksi ihminen ei päätä Suomen asioista juuri mitään jos koko muu kansa ei ole täysin toimintakyvyttömiä!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.