Teollisuuden liikevaihto kasvoi marras-tammikuussa 6,5 prosenttia

2
Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan marras-tammikuussa 6,5 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Kotimaan myynti kasvoi 4,3 prosenttia ja vientiliikevaihto 8,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuuden (C) alatoimialojen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)

Teollisuuden (C) alatoimialojen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008) Liikevaihto kasvoi kaikilla teollisuuden (C) alatoimialoilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Kasvu oli voimakkainta kemianteollisuudessa, 12,6 prosenttia, metsäteollisuudessa, 6,5 prosenttia, ja metalliteollisuudessa, 5,0 prosenttia. Hitainta liikevaihdon kasvu oli tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa, 2,9 prosenttia.

Teollisten pääluokkien liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)

Teollisten pääluokkien liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008) Myös lähes kaikkien teollisten toimialojen pääluokkien liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta. Voimakkainta liikevaihdon kasvu oli kaivostoiminta ja louhinta -toimialalla, 9,4 prosenttia. Toimialalla vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito liikevaihto kasvoi 5,9 prosenttia, sen sijaan toimialalla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto liikevaihto supistui 2,9 prosenttia edellisvuodesta.

Teollisuuden liikevaihtokuvaaja kuvaa yrityksiä, joiden päätoimiala on teollisuus. Indeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineiston tietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelun aineistolla. Teollisuusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla isojakin vaihteluita etenkin metalliteollisuuden toimialoilla. Vaihtelut johtuvat pääasiassa laskutuskäytännöistä. Suurten konetoimitusten ja projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka toimitusta varten olisi tehty työtä useita kuukausia tai vuosia.

Tästä julkistuksesta alkaen liikevaihtokuvaajissa siirrytään käyttämään perusvuotta 2015=100.

Lähde: Teollisuuden liikevaihtokuvaaja 2018, tammikuu, Tilastokeskus

Katso myös:

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat helmikuussa 5,7 prosenttia vuodentakaisesta

2 KOMMENTIT

  1. Samaan aikaan Zipilän hallitus itkee EK:n puolesta kirkuvaa työvoimapulaa ja Osaavan työvoiman vaikeaa saatavuutta.
    Laman aikana poispotkittuja ja lomautettuja ei vaan haluta palkata uudestaan.

  2. Kyllä voi taas hyppiä korkealle kun matuille riittää taas enemmän jaettavaa ja meiltä pois otettavaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.