Viikin palaneesta gorillaveistoksesta esitetty noin 85 000 euron vahingonkorvausvaatimukset

4
Poliisi tiedotti keskiviikkona 10.1.2018, että Helsingin yliopiston Viikin kampuskirjaston edustalla ollut Kaikki on mahdollista -veistos oli palanut maan tasalle. Gorillaa esittänyt veistos oli rakennettu autonrenkaista.

Poliisi julkaisi seuraavana päivänä videon, jolla näkyi, kuinka rikoksesta epäilty mies kävelee veistoksen ohi, palaa takaisin ja vain sekunteja myöhemmin veistos syttyy palamaan. Rikoksesta epäilty tunnistettiin yleisöltä tulleiden vihjetietojen ja poliisin omien tutkintatoimien avulla.

Poliisi otti miehen kiinni torstaina 1.2.2018. Epäily miehen osallisuudesta vahvistui poliisin löytäessä aiheesta tietoteknisiä todisteita. Mies vangittiin todennäköisin syin törkeästä vahingonteosta epäiltynä sunnuntaina 4.2.2018. Mies on vapautettu tutkintavankeudesta odottamaan asian käräjäoikeuskäsittelyä.

Poliisi on nyt saanut valmiiksi tapausta koskevan esitutkinnan, ja asia siirtyy syyttäjälle. Rikoksesta epäilty ei ole myöntänyt poliisille tekoa, eikä teon tarkka motiivi ole selvinnyt.

– Esitutkinnan aikana selvisi, että mies on tehnyt sosiaalisessa mediassa useita tulta, polttamista, tuhoamista tai yhteiskunnan rakenteisiin kohdistuvia antipatioita ilmentäviä julkaisuja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

 Kaikki on mahdollista -veistoksen omistanut Kansallisgalleria on esittänyt 60 000 euron vahingonkorvausvaatimuksen. Veistos sijaitsi noin seitsemän metrin etäisyydellä kampuskirjastosta, ja kirjaston lasiset ikkunat vaurioituivat palon seurauksena. Helsingin yliopisto on esittänyt tästä johtuen noin 25 000 euron vahingonkorvausvaatimuksen, Hietala jatkaa.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Poliisi julkaisi videon Viikin gorillateoksen sytyttämisestä ‒ Tunnistatko tämän miehen?

4 KOMMENTIT

  1. Korvausvaatimuksesta voidaan todeta että:”Kaikki on mahdollista”. Ei tällaisia vahingonkorvauksia ole kuin amerikoissa. Onko Suomi euroopan Amerikkalaisin maa? Vai tuliko tuohon korvausvaatimukseen apina- ja musta-lisät?

  2. Ja suomen valtio maksaa ja jokainen veroja maksava SUOMALAINEN. Tästähän kannatais tehdä pisnes,kuten se ”turvapaikan hakija” jo toisessa allossa ja läpi meni. Paljonkohan näitä todellisuudessa on, taitaa olla ns. jäävuoren huippu. Somalit ainakin ovat kesineet vähän samaa. Itä-euroopan työttömyyskorvausten hyväksikäyttäjät ja kela siinä sivussa. No odotetaan oikeus loppuun. Moni voi ullattua.

  3. Gävlessä Ruotsissa poltetaan olkipukki joka joulun alus muutamassa minuutissa. Siitä saa kiittää ”rikkautta” ja monikulttuurisuutta.
    Gorilla oli jo syntyessään pelkkää ongelmajätettä, joka korvaussummasta päätellen maksoi veronmaksajille ”huolettoman” paljon.
    Avatkaapas eliitti rahapussinne niin, taiteilen vaikka 5-metriä korkean läjän sontaa. Siis taidetta.

  4. Jotakin jäi poliisilta mainitsematta. Milläpäs porukalla on kovasti ”yhteiskunnan rakenteisiin kohdistuvia antipatioita”?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.