Jussi Halla-aho: Armeniassa eletään mielenkiintoisia hetkiä

10
Europarlamentaarikko ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pohtii Armenian tilannetta Facebook-sivullaan.

Halla-aho kirjoittaa:

”Armeniassa eletään mielenkiintoisia hetkiä. Täytyy ottaa nopeasti kantaa ennen kuin ennusteet vanhenevat.

Armenia on korruptoitunut, yksinvaltainen Venäjän satelliitti, samaan tapaan kuin Georgia oli ennen vuoden 2004-2005 vallankumousta. Korruptio ja itsevaltaisuus liittyvät suurelta osin siihen, että Venäjä pyrkii ylläpitämään itselleen myötämielistä johtoa strategisesti tärkeällä alueella sijaitsevassa maassa.

Ukrainasta oli tulossa samanlainen tapaus Janukovytshin aikana 2010-2014.

Niin Armeniassa kuin aiemmin Georgiassa ja Ukrainassakin protesti kohdistuu ennen kaikkea elintason, vapauksien ja demokratian rapistumiseen, mutta vallankumousten kylkiäisenä on yleensä vaadittu irtautumista Venäjän vaikutuspiiristä ja lähentymistä länsimaailmaan, etenkin EU:hun. Tämä ei tietenkään Venäjälle sovi, ja tästä seurasivat Etelä-Ossetian, Abhasian, Krimin ja Itä-Ukrainan tapahtumat.

Armeniassa on venäläisiä joukkoja. Armenian kautta Venäjällä on maayhteys Turkkiin ja Iraniin, jotka ovat keskenään vihamielisiä mutta Venäjän liittolaisia.

Ylimääräisenä komplikaationa on armenialaisten asuttama ja Armenian Venäjän siunauksella miehittämä, kansainvälisoikeudellisesti Azerbaidzhaniin kuuluva Vuoristo-Karabah. Armenia ja Azerbaidzhan kävivät alueesta sodan vuosina 1988-1994, mutta konflikti ei koskaan ole kokonaan loppunut. Siinä, missä Venäjä tukee Armeniaa geopoliittisten, historiallisten ja kulttuuristen syiden vuoksi, Turkki tukee Azerbaidzhania samoista ja lisäksi uskonnollisista ja kielellisistä syistä.

Jos Armenian tapahtumat yltyvät oikeaksi ”värivallankumoukseksi” ja maa omaksuu läntisen suuntauksen ja vaatii venäläisiä poistumaan, huono skenaario on se, että vihreät venäläiset miehet järjestävät vallankaappauksen tai Venäjä sabotoi tapahtumia synnyttämällä jonkin alueellisen konfliktin. Jos venäläiset taas poistuvat maasta suosiolla, Azerbaidzhan (ja Turkki) tietysti näkevät uusia mahdollisuuksia Vuoristo-Karabahin suhteen, eikä Venäjälläkään ole siinä tilanteessa intressiä suojella armenialaisten etuja.

Jotta mielenkiintoista ja huolestuttavaa on.”

Lähde: Facebook

10 KOMMENTIT

 1. Loppupeleissä(The Endgame) Armenian tapahtumilla ei ole mitään merkitystä meille. Kannattaisi huolestua paljon enemmän mitä meillä tehdään rajojen sisäpuolella ja mihin meitä ajetaan.

 2. Hetkinen, mistäs Jussi tämän tiedon on saanut? Ukrainahan oli demokraattinen maa jossa Janukovits lavastettiin globalistien toimesta maanpetturiksi. Ensimmäinen asia jnka amerikkalaiset sotilaat tekivät oli kullan ryöstö keskusholvista. 30tn kultaa hävisi kerralla holvista ja 2tn sijoiteltiin ”oikeisiin paikkoihin” että johtajat saatiin näyttämään syyllisiltä. Hassua että kaikki valtiolliset dokumentit ”piti upottaa järveen”.

  Sen jälkeen tulivat gloalistien hyväksymät johtajat joille pidettiin ”vaalit”. Ja niimpä Itävaltalainen Peter Walzman, rikoksista tuomiitu, pääsi maan johtoon ”suklaakeisarina”. Ja sen jälkeen maa on ollut globalistien kyyttämä. Sitä ennen se oli demokraattisempi maa kuin nyt.

  Onko Jussi unohtanut lähihistorian täysin vai onko se hypännyt jo näin näkyvästi globalistien kelkkaan??

  • Porošenkon alkuperäinen nimi on Peter Waltzman. Waltzman vaihtoi nimensä ukrainalaisempaan helpottaakseen liiketoimiaan. Hän aloitti uransa pesemällä neuvostorahaa, ja tarina ”ahkerasta yksityisyrittäjä Porošenkosta” on myöhemmin sepitetty tarina. Etenemistä rikollisuralla helpotti se, että Petron isällä oli paljon kokemusta alamaailmassa toimimisesta. Isänsä ”yrityksessä” Porošenko osallistui esimerkiksi ryöstöihin, prostituutioon, asekauppaan ja huumebisnekseen. Häntä on syytetty lukemattomia kertoja kavalluksista, korruptiosta, poliitikkojen lahjonnasta ja verorikoksista.

   http://www.magneettimedia.com/ukrainan-uusi-presidentti-on-juutalainen-ammattirikollinen/

 3. Venäläisten vallankaappaus ja vihreät miehet mainittu taas.Kukas niitä vallankaappauksia onkaan tässä maailmassa viimeaikoina edesauttanut?Se ei ole Venäjä vaan länsiliittouma.Halla-aholla tuo Venäjä-vastaisuus alkaa kuulostamaan valtamedian papukaijojen toistelulta.Ei ole ensimmäinen kerta ku USA ja NATO saa kiitosta.Haiskahtaa epäilyttävältä jo…

  • Moni muukin on huomannut saman ja viimeviikkoina on joutunut useammalle kaverille toteamaan että ”MITÄS MINÄ SANOIN?” -Valitettavasti olin jo vuosia taaksepäin Halla-ahon suhteen oikeassa. ”Mestarilla” on mestarit joilta käskytys sanomisiin tulee, jokainen voi päätellä itse mitä uskontokuntaa tuo toimintaa ohjaava (((ryhmä))) edustaa….

 4. Geopoliittinen asema tuhoaa monen maan itsenäisen elämän ja varsinkin sellaisen maan elämänlaadun. Ainoastaan Suomi kykeni elämään jotesankin säällistä elämää vain siksi, että oma sotilaallinen voima huolimatta sen rajallisuudesta suurta naapuria vastaan toi sille Genessaralimus Josif Stalinin arvostuksen, sillä tuo despootti letkautti WWII aikana Rooman paavin lähettämästä protestoinnista jonkun sodanaikaisen tapahtuman johdosta. ”Kuinka monta divisioonaa paavilla on?” Lopusta Suomen kohdalla poliittisesti hoitivat presidentit J.K. Paasikivi ja Urho Kekkonen.
  Joku voi sanoa, että missäs Mauno Koivisto on? Mutta presidentti Mauno Koivisto päinvastoin tuhosi edm. presidenttien ulkopoliittisen linjan kiilaamalla Neuvostoliiton kylkeen napanuoraisesti vannoen Suomen uskollisuutta kaikkeen niihin kannanottoihin ja politiikkaan mitä vain Neuvostoliitto tekee. Ainakaan J.K. Paasikivi aitona kokoomuslaisena ei rakastanut kommunistista Neuvostoliittoa ensinnäkään, mutta reaalipoliitikkona tiesi, että ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”. Ja hieman eri persoonasta ja vivahduksista huolimatta presidentti Urho Kekkonen tappeli jokaiseen loppukommunikeaan maininnan Suomen puolueettomuudesta, vaikka Neuvostoliiton suhtautuminen tuohon mainintaan oli vähintäinkin hapan ellei suoranaisen vihamielinen, sillä tuo suurvalta katsoi Suomen kuuluvan poliittisesti sen etupiiriin ja Suomen puolueettomuudella mällääminen vei sitä kauemmaksi läntiseen maailmaan pyrkimyksenä pitää edes jonkinlaista hajurakoa venäläisiin.

 5. Armenia lienee varsin tyytyväinen Venäjän sotavoiman läsnäoloon maassa.

  Tuoreessa muistissa on Turkin suorittama Armenian kansanmurha. Venäjä on turva islamilaista ja erityisesti Turkin aggressiota vastaan.

 6. Venäjä on Venäjä hyvässä ja pahassa, mutta Armenialaiset ovat valinneet pienemmän pahan koska tunnustavat tosiasiat ja ovat muslimien jatkuvan uhan kohteena.
  Yhdysvallat eivät massiivista pitkäaikaista sotilaallista tukea kristityille antane ellei Armeniasta löydy massiivinen öljykenttä, uraania ja kultaa?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.