Työttömien työnhakijoiden määrä laski maaliskuussa

8
Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli maaliskuun lopussa yhteensä 264 100 työtöntä työnhakijaa. Se on 53 100 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 12 100:lla. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 82 900, mikä on 29 400 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 102 200 eli 19 800 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 6 400 vähemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa eli yhteensä 32 200. Nuorten työttömyyksistä päättyi ennen kolmen kuukauden työttömyyttä tammi-maaliskuussa keskimäärin 69,0 prosenttia, mikä on 7,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Lomautukset vähenivät

Koko maassa oli lomautettuna maaliskuun lopussa 23 200 henkilöä, mikä on 7 000 vähemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 15 300 henkilöä, mikä on 4 900 vähemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin maaliskuun aikana 63 700 eli 4 000 enemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli maaliskuussa avoinna 141 400 työpaikkaa, mikä on 18 100 enemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli maaliskuun lopussa 132 000 henkilöä, mikä on 5 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu.

Tilastokeskus: Työttömyysaste 8,8 prosenttia

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli maaliskuussa 37 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 70,0 prosenttia, mikä on 1,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden maaliskuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 240 000, mikä oli 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia eli 0,8 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin.

Työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeiset erot

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon ja tulevien lomautusten erillisseurantaan, sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on TE-toimistojen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.

TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi: se edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana ja valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.

Lisätietoja tilastojen eroista: http://www.stat.fi/til/tyti/tyti_2016-08-23_men_001.html

Lähde: TEM

8 KOMMENTIT

  1. Eiköhän sittenkin olisi helpompi ja järkevämpää viedä työpaikat sinne, missä on ihmisiä ja valmis infrastruktuuri, kuin tunkea ja pakottaa kaikki muuttamaan Kehä 3:n ympärille?

  2. Uskokoon ken haluaa. Ei tänne mitään oikeeta työtä ole paljoakaan syntynyt viime vuoden aikana.

  3. Mielestäni nämä työllisyys/työttömyystilastot pitäisi yksilöidä tarkemmin.Mllä aloilla työllisyys lisääntyi,yksityisellävai julkisella puolella ja minkälaisiin tehtäviin .Paljonko suomalaisia eri aloilla on työttömänä.Tällainen tilastointi ja niiden julkaisemisen ei pitäisi olla mikään ongelma tietokoneaikana.Yksilöidymmista tiedostoista olisi helpompi analysoida mistä oikesti on kyse,ilman poliitikkojen viilausta

  4. 264100 työtöntä+23200 lomautettua+132000 tukityöl.,huuhaa kurssilaista ja pakko-opiskelijaa on yhteensä 419300 vailla kokopäiväistä työpaikkaa ja yhteiskunnan ”statusta”. Rakenna siinä sitten tulevaisuutta. Ei ihme että syntyvyys on romahtanut . Silloin kun Suomella oli vielä arvojohtaja(Kekkonen) 100 000 työtöntä aiheutti ”hätätilan” ja työllisyystöitä. Nykyään haalitaan maailmalta luku/kirjoitustaidotonta väkeä 4.4 kertaa paremmalla sosiaaliturvalla(OECD-tutkimus) mitä kantaväestöllä. Tässä hieman pohdittavaa niille , joille asiassa on jotain epäselvää.https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/&ved=2ahUKEwjszabhttLaAhVKlSwKHZZRBbkQFjAAegQICRAB&usg=AOvVaw1V9RO3JHTRS0WDfhij14ET

  5. Suomessa oikeasti noin 300 000 työtöntä ja noin 600 000 jos kaikki tempputyöllsitetyt-koulutettavat-kurssitettavat otetaan tempputilastoista pois. Tämän 600 000 oikeaa työtöntä mainitsi jokin aika Perjantai-ohjelmassa myös kokoomusmoguli Kyösti Kakkonen ja miksi olisi valehdellut? Se on meinaan niin että 1 tunti työllistämistoimia viikossa poistaa työttömyystilastoista ja 6 tuntia kuukaudessa työtä tekee jo osa-aikatyöläisen. Mietittekö vielä miksi Orpon kokoomus, Sipilän kepu ja Lindströmin siniset määräsivät Aktiivimallin 3 kuukauden tarkastelujakson työmääräksi 18 tuntia, no siksi että 6+6+6 tuntia työtä tekee 3 kuukauden tarkastelujaksolla osa-aikatyöläiseksi. Ovelaa ja hämäävää tilastotyöttömyyden ja työllisyyden temppunostamiseksi. Kyllä tämä porvarihallitus ”osaa laskea työttömyyttä”.
    Niin ja vapaita työpaikkoja on noin 30 000 joista suurin osa epätyypillistä työtä kuten 0-tuntisopimuksia ja proviisopalkkaista puhelinmyyntityötä joissa ihmisiä kusettamalla pärjää ja tienaa korkeintaan joku Jethro Rostedt. Rehellinen suomalainen työtön työläinen ei osaa ja halua valehdella kanssaihmisilleen edes toimeentulonsa takia. Koska Suomessa on laskutavasta riippuen 300 000 – 600 000 työtöntä, vapaita työpaikkoja on 10 – 20 kertaa vähemmän kuin työnhakijoita.

  6. Hyvä oivallus tuo 6+6+6 tuntia työtä/ 3kk = osa-aikatyöläinen. Kerrassaan saatanallinen juoni satatanisti hallitukselta- Ilmankos luku 666 ilmeni järkrkyttävällä tavalla ja on lisätodistus Sipilän hallituksen isännästä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.