Ville Niinistö: Hallituspuolueiden farssi saa taas aivan uudet mittasuhteet

4
Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö kommentoi Facebook-sivullaan Kaj Turusen eilistä loikkausta sinisistä kokoomukseen.

Niinistö kirjoittaa:

”Sinisten (ei-perussuomalaisten) kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen. Sitä saa mitä tilaa, Soinilla oli tapana sanoa. Voiko ihmisiä enemmän johtaa harhaan?

En usko että perussuomalaisten äänestäjät viime vaaleissa halusivat tukipuoluetta kokoomukselle ja keskustalla leikata pienituloisilta ja työttömiltä sekä siirtää sote-palvelut yksityisille terveysfirmoille.

Eivätkä he ainakaan äänestäneet kansanedustajaa kokoomukselle. Hallituspuolueiden farssi saa taas aivan uudet mittasuhteet.

Seuraavan vuoden aikana siniset tulevat murenemaan entisestään kun vaalit lähestyvät. Mutta silti keskusta ja kokoomus aikovat jatkaa kovaa politiikkaansa vain 38% kannatuksella suomalaisilta. Ei ole oikein, että näin heikolla tuella viedään läpi historiallinen ja eriarvoistava sote-reformi.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

Ville Niinistö: Kokoomuksen kova politiikka alkaa kääntyä itseään vastaan

4 KOMMENTIT

 1. Hallitus on farssi, mutta niin on myös hörhöpuolue vihreät!
  Muka-vihreä puolue! Monikulttuurisuusutopiaan sokeasti uskova pellelauma, pervoja ja hörhöjä.

  • Seuraavien eduskuntavaalien ääntenlaskenta on jo suoritettu ja tulokset on talletettu valtioneuvoston kassakaappiin julkaistavaksi vaali-iltana. SDP tulee olemaan niukasti voittaja ja Rinteestä tulee pääministeri. Heti kannoilla on Kokoomus, Orposta valtionvarainministeri. Kolmantena Vihreät, Toukosta ulkoministeri. Nämä kolme muodostavat hallituksen, apupuolueena RKP.

 2. Viitsiikö edes tuota kommentoida, sillä Vihreiden Ville Niinistön ja smurffien yhdistelmä samassa jutussa on sellainen yhdistelmä, että kyseessä ovat pelkät akanat.

 3. ”aikovat jatkaa kovaa politiikkaansa vain 38% kannatuksella suomalaisilta”. Väärin.

  Vain 70,1% suomessa asuvista äänioikeutetuista äänesti.
  Esim. 2015 Kesk&Kok äänet 626 218 + 540 212 = 1 166430 ääntä. Kun n.30% ei kannattanut mitään puoluetta niin näiden yhteelaskettu ”kannatus suomalaisilta” oli silloin 21,2% (11,38+9,8%).
  Ensi vaaleissa huomattavasti vähemmän.

  Vielä kun äänestäjät tajuaisivat että nämä ”kymmenyksen mandaatin puolueetkin” valitsevat johtonsa hyvin pienessä porukassa, todellisen demokratian ja äänestäjien ulottumattomissa, niin ehkä se johtaa siihenkin ymmärrykseen että rikkinäistä politiikkaa ei korjata äänestämällä puolueita joiden talous-/itsenäisyysparadigma on sen eri osien yhdistelmissä, eli vain eri versioita samasta ylikansallisuuden ikeestä, eli poliittista hegeliläistä dialektiikkaa. Noihin kyllä lukeutuu kylläkin liian suurilta osin myös perus-us-iionilaiset.
  Ensi tilassa pitäisi päästä irti eurosta, EU:sta ja ylikansallisten keskuspankkien ikeen alta, eli palauttaa Suomelle suvereenius, sitten vasta kaikki muutkin poliittiset mahdollisuudet avautuvat eikä tarvitse keinotekoisesti ja epätoivoisesti – ja aina loppujen lopuksi epäonnistuneesti, räpeltää oireiden hallitsemiseksi.

  Joka tapauksessa, kun puoluekannatuslukuja julkaistaan valheellisesti, niin kannattaa korjata prosenttiluvut tuon 30% korjauksella.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.