Helsingin yökerhoissa asiakkaiden omaisuutta anastaneet vangittu

3

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla tapauksesta, jossa miehet olivat tarkkailleet asiakkaita yökerhossa Helsingin keskustassa. Heidän epäillään varastaneen omaisuutta asiakkaalta. Epäillyt on vangittu eilen Käräjäoikeuden päätöksellä. Syytteennoston päivämäärä on 15.5.2018.

Epäillyt otettiin kiinni Mikonkadulla – tarkkailivat asiakkaita ja anastivat omaisuutta yökerhossa

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin siviilipartiot olivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suorittamassa valvontaa Kasarmikadulla sijaitsevassa yökerhossa. Siviilipartio havaitsi, että kaksi miestä tarkkaili muita asiakkaita heidän asioidessaan baaritiskillä. Samat miehet seurasivat jonkin aikaa kolmea naista ja poistuivat sen jälkeen nopeasti ravintolasta.

Poliisi seurasi miehiä Esplanadin puiston läpi Mikonkadulla sijaitsevalle pankkiautomaatille. Toinen mies yritti hävittää käsistään nostotositteita. Molemmilla miehillä oli hallussaan esineitä, jotka kuuluivat yökerhossa samana yönä asioineelle naiselle.

Poliisi otti molemmat miehet kiinni ja vei heidät Pasilan poliisivankilaan maksuvälinepetoksesta ja varkaudesta epäiltyinä. Miehet ovat saaneet aiemmin tuomioita samanlaista rikoksista.

Poliisin vinkit lompakkovarkauksien ja PIN-koodiurkintojen ennalta estämiseksi

1. Muista aina suojata tunnuslukusi. Lompakkovarkauksia ja erityisesti pin-koodien urkintatapauksia tapahtuu tyypillisesti ravintoloissa ja yökerhoissa, sillä ihmiset ovat ravintoloissa liikkeellä huolettomin mielin.

2. Kannattaa aina harkita tarkoin yöelämään lähtiessään mitä kaikkea omaisuutta tarvitsee ylipäänsä ottaa mukaan.

3. Mikäli pankki- tai luottokortti syystä tai toisesta katoaa, kannattaa se kuolettaa mahdollisimman pikaisesti. Kännykkään kannattaa tallentaa etukäteen pankkien oma kuoletusnumero. Oman pankin sulkupalvelun numeron voi tarkistaa esim. nettisivuilta https://www.korttiturvallisuus.fi/Apua/.

4. Kannattaa miettiä missä lompakkoa ja pankkikortteja säilyttää. Lompakko ja arvotavarat kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan jatkuvasi käsituntumaetäisyydellä.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Miehet tarkkailivat asiakkaita ja anastivat omaisuutta yökerhossa Helsingissä

3 KOMMENTIT

  1. On se kumma kun viitsii nähdä vähän vaivaa niin tuloksia syntyy sitä vastoin kun käyttää virka-aikansa vittuiluun se ei vie mitään asiaa eteenpäin pätkääkään.

  2. Voi kauhiaa, helsinki saa sitä mitä on tilannutkin. Siis hyysää rajojen yli tulleita rosvoja. Nämä yritteliäät moniosaajat saavat rankkojen ”työduunien” jälkeen parasta palvelua kaupungilta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.