Sisäministeriö ja SPR tiivistävät valmius- ja varautumisyhteistyötään

11
Sisäministeriö ja Suomen Punainen Risti (SPR) vahvistivat yhteistyötään entisestään allekirjoittamalla yhteistyöpöytäkirjan 26.huhtikuuta. Yhteistyöpöytäkirja koskee sisäministeriön ja SPR:n valmius- ja varautumisyhteistyötä.

Suomen Punaisella Ristillä on merkittävä rooli kansalaisten omatoimisen varautumisen edistämisessä ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyssä sekä väestön suojaamiseen liittyvän varautumisen ja valmiuden ylläpidossa. SPR:n vapaaehtoistoiminta ja sen koordinoima järjestöyhteistyö linkittyvät valmius- ja varautumisyhteistyöhön. Vapaaehtoistoiminta on tuonut usein korvaamatonta apua viranomaisille kriisitilanteissa.

Sisäasiainhallinto ja SPR tekevät monipuolista yhteistyötä

SPR tekee yhteistyötä sisäasiainhallinnon kanssa muun muassa hälytystehtävissä ja niihin varautumisessa, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanoton tukemisessa ja laajamittaiseen maahanmuuttoon varautumisessa, meripelastustoiminnassa, kansainvälisen avun antamisessa ja vastaanottamisessa. Sisäministeriö ja SPR myös jakavat tilannetietoa kriisitilanteissa.

SPR edistää omien toimintojensa ja tavoitteidensa kautta kansalaisten kriisinsietokykyä. Tähän järjestö pyrkii etenkin nostamalla esiin ihmisten omaa vastuuta turvallisuudestaan, oman selviytymisen vahvistamista, sekä korostamalla ennaltaehkäisyn ja jälkihuollon merkitystä. Omatoiminen varautuminen sekä arjen turvallisuuden ongelmien ennalta ehkäisy ovat myös osa sisäministeriön sisäisen turvallisuuden strategiaa.

Lähde: Sisäministeriö

11 KOMMENTIT

  1. Eiköhän vaan nuo hullut valmistele uutta maahantunkeutumista ja Suomen lopullista tuhoamista.

  2. Kelvoton kansa , jolla on keskimääräisesti alle kolmen kuukauden poliittinen muisti, ansaitsee tuhoutumisensa. Sääliksi käy muita jotka osaavat ajatella. Kiitos Nestori hyvistä kommenteista MV:ssä.

  3. Tekevät rahalle tilaa takataskuihin ja veroparatiiseihin, kun uusi mutavyöry saapuu. Todennäköisesti Valtion lainaama raha ei edes Suomessa käy, ennenkuin veroparatiisit saavat osansa, sitten ripotellaan kavereille ja niiden firmoille. Pitäisi kansantuomioistuimet saada toimimaan ja tuomiot päälle, ennenkuin nämä rikolliset karkaavat rahoineen niistä nauttimaan.

  4. Ovatko puolustusvoimain laukkujenkanto yksiköt valmiudessa ja SPR:n puurokattilat valmiina palvelemaan vaativia vieraita. Nyt sitten parasta pöytään ettivät vaan loukkaannu, perskele kun viimeksi yrittivät syöttää koiranruokaa raukoille jotka henkensä hädässä pakenivat sotaa ja vainoa. Ainoastaan I-phonet säästyivät mutta muu, kuten henkilöpaperit hukkuivat joka ainoalta.

  5. Molemmat isoisäni joutuivat 1939 rajoille Suomea turvaamaan kivääri kädessä. Onneksi eivät ole näkemässä tätä valloitusta, kun rajojen yli kuka tahansa muukalainen(josta ei edes oikeaa nimeä tiedetä) voi lampsia vaatien loppuelämän elatusta itselleen ja kotimaahansa jääneelle perheelleen kanta-asukkaiden piikkiin. Kuulen kuinka luut kolisevat esi-isiemme haudoissa näiden katsoessa jälkipolviaan;” Kuinka halpa tämä maa onkaan teille”?

    • Vallankahvaan kiipineet, EU-diktatuurin ostamat maanpetturit pitävät kaikki portit auki maahantunkeutuville elintasopakolaisille ja muille kehtitysmaalaisille onnenonkijoille tarjoten niille ilmaisen täysihoidon ja ilmaisen sairaanhoidon persaukisen Suomen veronmaksajien kustannuksella – tänäkin noususuhdanne-vuonna KOROLLISTA ULKOMAANVELKAAMME 3 miljardilla eurolla lisäten, josta noiden maahantunkeutuneiden täysihoitolaisten osuus on miljardiluokkaa. Ks. myös http://www.velkakello.fi

  6. Minulle SPR on vihollinen ja sellaisena tulen jokaista järjestön tehtävissä toimivaa kohtelemaan kun suomessa ”alkaa tapahtumaan”

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.