Ilmastoneuvottelut jatkuvat Bonnissa maanantaina – Tavoitteena edetä Pariisin sopimuksen säännöissä

5
YK:n kansainväliset ilmastoneuvottelut jatkuvat virkamiestasolla Saksan Bonnissa 30.4.­–10.5. Neuvottelujen tavoitteena on edetä Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanosääntöjen laatimisessa. Sääntökirjasta on määrä sopia ensi joulukuussa Katowicen ilmastokokouksessa.

”Pariisin sopimuksen uskottavuus riippuu siitä, millaiset säännöt sille saadaan – ja siitä, että niistä sovitaan tämän vuoden loppuun mennessä. Selkeät säännöt mahdollistavat maiden ilmoittamien päästövähennystavoitteiden mittaamisen ja seurannan. Ne myös auttavat maita omien ilmastotoimiensa suunnittelemisessa ja toimeenpanossa”, Suomen pääneuvottelija Outi Honkatukia sanoo.

Säännöt koskevat esimerkiksi päästöjen ja ilmastotoimien raportointia ja seurantaa sekä prosessia, jolla ilmastotoimien yhteenlaskettua riittävyyttä arvioidaan ja kiritetään viiden vuoden välein. Pariisin sopimukseen annetuilla nykyisillä sitoumuksilla maapallon keskilämpötilan nousua ei vielä rajata alle kahteen asteeseen.

Suomen ja EU:n tavoitteena on, että Pariisin toimeenpanosäännöt ovat kaikille osapuolille yhtäläiset ja selkeät. Viisivuotistarkastelusta EU haluaa sellaisen, joka aidosti kirittäisi päästövähennystavoitteita.

Maailmanlaajuinen Talanoa-dialogi käynnissä

YK:n ilmastoneuvottelujen alainen Talanoa-dialogi käynnistyy Bonnin neuvottelujen yhteydessä. Talanoa-termin toi ilmastoneuvotteluihin edellisen ilmastokokouksen (COP23) puheenjohtajamaa Fidži. Vuoropuhelulla pyritään saada maat korottamaan sitoumuksia, joita ne Pariisin sopimusta varten antoivat.

Talanoa-dialogissa ajatuksena on jakaa tietoa ja kokemuksia, jotka johtavat parempaan ymmärrykseen ilmastokriisistä ja keinoista sen ratkaisemiseksi. Keskeiset dialogin kysymykset ovat missä olemme, mihin pyrimme ja miten sinne pääsemme.

”Fidzi kokoaa nyt pyöreän pöydän ääreen ilmastosopimuksen osapuolet ja ei-valtiolliset toimijat ja haastaa nämä edistämään yhteisiä ilmastotavoitteita. Hienoa, että olemme jo ehtineet käydä Suomessa ensimmäiset omat Talanoa-dialogimme – ne antoivat hyvää evästystä Suomen puheenvuoroille Bonnissa”, Honkatukia toteaa.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen järjestää yhteensä kolme pyöreän pöydän Talanoa-keskustelua, joista ensimmäinen pidettiin keskiviikkona 25. huhtikuuta. Suomen Talanoa-keskustelujen antia hyödynnetään paitsi valmistautumisessa Katowicen ilmastokokoukseen myös Suomen vuoteen 2050 ulottuvan vähäpäästöisyysstrategian valmistelussa. Tämän lisäksi vuoropuhelua käydään ympäristöministeriön sidosryhmätilaisuuksissa ja näkemyksiä kerätään myös verkkokyselyillä. Ensimmäisen verkkokyselyn mukaan Suomen ilmastopolitiikkaa pidetään oikeansuuntaisena mutta lisäkunnianhimoa kaivataan.

Lähde: Ympäristöministeriö

5 KOMMENTIT

 1. YK on ylikansallinen kulttuurimarxistinen, kommunistinen ja avoimen rasistinen valkoista rotua vastaan, jonka se katsoo olevan pelkästään maksumies ja syyllinen kaikkeen. Kaiketi myös Raamatun syntiinlankeemukseenkin.

 2. Sionistiglobalistien suuri ilmastohuijaus. Suomestakin heidän maksetut nukkensa suunnittelevat uusia kansankusetusveroja ja -maksuja pudotettavaksi jonnekin sionistiglobalistien pohjattomaan kankkulankaivoon hyödyttäen vain noita ihmiskunnan orjuuttajavihollisia kuten esim. Rockefeller ja kasaarijuutalainen johtava sionisti Rotschild, joka hallitsee läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää, johon puolestaan Suomikin on kytketty euron kautta (johon maanpetturit saivat Suomenkin liitettyä huijaamalla ensin vaalipetoksella kansaa ja sitten eduskuntaa, ks. ”Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä ”A-nelosella””, http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella).

 3. Energia verotus tulee nousemaan pilviin saakka. Tuulivoimaloita aletaa tukemaan verovaroin vielä avokätesimmin kuin nyt. On se saatanan hauskaa kun ilmastokusetuksella pakkorahastetaan valtion myötävaikutuksella. Maksaisivat ne idiootit vapaaehtoisia lisämaksuja eneriasta jotka vihreään valheeseen uskovat ja realistit vain energian todellisen hinnan mukaisesti ja ilman veroja + sähkönsiirto maksuja. se olisi oikein.

  • Ei niitä tuulivoimaloita ihan pienellä rahalla tueta nytkään…

   http://www.tuulivahinko.fi

   Ja bisnesmiehet hymyilevät leveästi matkalla pankkiin jossakin veroparatiisissa. Tyhmä kansa katsoo Temptation Islandia, ääenstää vaaleissa vihreitä tai jättää kokonaan äänestämättä ja vanhempi väki uskoo Yleen ja Hesariin. Kun vielä saadaan Ilja Janitskin telkien taa, niin valtakunnassa kaikki hyvin. Mitään muutosta ei tapahdu.

 4. Se on yksi lottovoitto lisää. Ja kun saa katsoa euroviisut ja seurata julkkisten laihdutuskuuria on suomalainen tyytyväinen. Tosin pelokas ja alistettu(vaikka ei itse sitä tajua), mutta tyytyväinen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.