Ministeri Häkkänen Pariisissa: Kansainvälisen yhteisön työskenneltävä nykyistä vahvemmin terrorismin rahoituksen estämiseksi

13
Terrorismin kitkemiseksi meidän tulee puuttua sen rahoittamiseen, ja tähän tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä, oikeusministeri Antti Häkkänen sanoi eilen korkean tason konferenssissa Pariisissa. Konferenssin aiheena oli kansainvälisen yhteisön toimet terrorismin rahoituksen estämiseksi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin koollekutsumassa konferenssiin osallistui noin 80 maailman valtiota ja useita kansainvälisiä järjestöjä.

– Terrorismin rahoittamisen kriminalisointi, ihmisoikeuksia kunnioittaen, on välttämätön keino terrorismirikosten estämiseksi. tämä yksin ei kuitenkaan riitä. Me, konferenssiin kokoontunet 80 valtiota ja kansainvälistä järjestöä, voimme muuttaa maailmaa sulkemalla terrorismia tukevat rahahanat. Yksi keskeisistä keinoista terrorismin vastaisessa taistelussa on terrorismin rahoituskanavien selvittäminen ja niiden mahdollisimman tehokas sulkeminen, Häkkänen sanoi.

Ilman kansainvälisen yhteistyön vahvistamista terrorismin pysäyttäminen ei onnistu. Häkkäsen mukaan ensinnäkin tietojenvaihtoa tulee tehostaa, jotta rahavirtoja voidaan seurata aina niiden päätepisteeseen saakka.

– Esimerkiksi kansainväliset tietopyynnöt epäillyistä terrorismin rahoittamisista tulee kaikissa valtioissa käsitellä paljon nopeammin kuin nykyisin. Meidän pitää myös pysyä koko ajan muuttuvan toimintaympäristön perässä. Erilaiset epäviralliset ja usein anonyymisti sekä digitaalisesti toimivat rahansiirtojärjestelmät tekevät terrorismin rahoittamisen estämisestä erittäin vaikeaa, Häkkänen totesi.

– Lisäksi tarvitsemme valtioiden välillä tehokkaampaa ja laajempaa oikeudellista yhteistyötä rikosasioissa. Viranomaisten kaikissa maissa tulee vastata viiveettä kansainvälisiin oikeusapupyyntöihin ja tehdä yhteistyötä mahdollisimman laajasti. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki täällä mukana olevat valtiot sitoutuvat tehostamaan kamppailua terrorismin rahoituksen kitkemiseksi.

– Euroopan unionissa tehdään valtavasti työtä sen eteen, että ihmiset voivat elää turvallista arkea. Pidän myös tärkeänä, että EU on aktiivinen globaali toimija, joka syventää kansainvälistä yhteistyötä terrorismin torjumiseksi, Häkkänen sanoi.

Lähde: Oikeusministeriö

13 KOMMENTIT

 1. TARKOITTAA:
  — Tavalliste ihmisten rahat pitää ottaa hallituksen käyttöön yhä enemmässä määrin.
  — Käteisen käyttö kiellettävä, koska 99 % rikollisesta toiminnasta maksetaan keskuspankin rahalla.

 2. Raha kiertää, toinen käsi ottaa vastaan ja toinen antaa eteenpäin, terroristeille.
  Se on sota joka kannattaa, mailman paras bisnes.
  Pankkiirit ja johtajat tienaavat, sillä sotaan tarvitaan kaikkea mahdollista, ravintoa, kalustoa, majoitusta, polttoaineita……aseita unohtamatta.
  Siksi terrorismi ei lopu.

 3. Ihan turhaa touhua kun Eurooppa on jo miehitetty ja lisää on tulossa. Saas nähdä montako kuolee ählyjen iskujen takia tämän vuoden aikana. Iskisivät paremman väen keskuuteen niin johan aiheuttaisi kuhinaa ja taivastelua. Se että hyökkäilevat tavallisten ihmisten kimppuun, sillä ei ole mitään vaikutusta. Päättäjät ovat hetken aikaa sormi perseessä ja toinen suussa ja sama meno jatkuu. Mitä mainosarvoa kiihkomuslimit ja terroristit ovat saanetakaan mm. Turun terrori-iskun oikeuskäsittelyllä. Juttu yritetään väen väkisin valkopestä. Veikkaan että tuo ukko on pumpattu niin täyteen lääkkeitä että edes silmät eivät muljahtele. Kas kun älysivät viimein että ukko on aito terroristi ja pääsi julistamaan pari kertaa sanomaansa.

  • Nyt vielä joku älypää on saanut aikaan tulkinnan, että vokeista ei saa ilmoittaa poliisille radikalisoituneesta henkilöstä, ellei poliisi itse sitä kysy! Haluaisinpa tietää, kenen aivopieru tämä on?

    • Uusilla tiedustelulaeilla voi pyyhkiä persettä kun viranomaistaho aikaansaa tuollaisia aivopieruja rikollisen toiminnan edistämiseksi.
     Myös käteisen ja muun rahanarvoisen vaihdettavan jako matuille mikä menee matulomailijoiden käsissä tai maanalaisen muslimipankkisysteemin kautta terroristeille on älytöntä, puhumattakaan esim. palestiinalaisille Suomen UM kautta maksettavasta terroristipalkasta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.