Suomen perustulokokeilu jatkuu suunnitelmien mukaisesti

5
Suomessa käynnissä oleva perustulokokeilu jatkuu suunnitellusti vuoden 2018 loppuun. Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut, että perustuloa kokeillaan vuosina 2017-2018.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukeen mukaan tässä ainutlaatuisessa kokeilussa edetään suunnitelmien mukaan: kokeilun tulokset kannattaa analysoida ennen kuin tehdään päätöksiä jatkosta. Uskomme Suomessa tietoon perustuvaan päätöksentekoon.

Tuloksia perustulokokeilusta on saatavilla kokeilun päätyttyä. Kokeilun vaikutuksia ei voida raportoida kokeilun aikana, koska se saattaisi vaikuttaa koeasetelmaan ja tutkimustuloksiin.

– Suomessa on pohdittu koko sosiaaliturvajärjestelmän uudistamista ja tässä uudistustyössä on varottava kiinnittymästä liikaa yhteen malliin. Tällä hetkellä käymme hyvin laajasti eri tahoja osallistaen keskusteluja uudistuksen tavoitteista ja päämääristä sekä tutkimme saatavilla olevaa tietoa eri puolilta maailmaa. Perustulokokeilusta saamme paljon hyvää tietoa tätä työtä ajatellen, kuvailee kansliapäällikkö Sillanaukee.

Lähde: STM

5 KOMMENTIT

  • Mietin just ihan samaa. Matuilla perustulo rullaa railakkaasti.

 1. Tämä on tehty varta vasten tulevaisuutta silmällä pitäen, eli matuja varten. Tavallinen kantasuomalainen tästä tuskin paljoa hyötyy ja mm. helsingin seutu tarvitsee valtavasti valtion rahaa matujen ylläpitoon. Tämä on kätevä tapa siirtää räjähdysmäisesti lisääntyviä kaupungin matuista koituvia kuluja taas tavallisen veronmaksajan maksettavaksi.

 2. Suomen päättäjät ovat mestareita kehittämään rahastusautomaatteja loisiville matuille.

  Kuten myös eliitille eli kavereilleen.
  Miljardeja on imuroitu vokkibisnekseen.
  Läpsyttelijät kiittää.

 3. Pelleilyä , luukutusta, sossu, asumistuki , toimeentulotuki, työttömyyskorvaus vai mikä nimi nyt peruspäiväraha vai perusyöpäiväraha, kyykytystä. Vielä vero moisesta . Hurjia aikoja eletään. Kansa leipäjonoissa, missä vika?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.