Kuopiossa raivataan räjähteitä- Puolustusvoimat: ”Rajoitusalue on 200 metrin säde…”

2
Puolustusvoimat on kertonut raivaavansa ensi viikolla räjähteitä Kuopion Neulalahdessa. Vesialueilla tapahtuva raivaus rajoittaa puolustusvoimien tiedotteen mukaan liikkumista työn alla olevilla alueilla. PV ei kerro tiedotteessaan räjähteiden alkuperää, mutta kyseessä lienee 80-luvulla vesistöön hylättyjen räjähteiden pois keräämisen jatkuminen. 

Puolustusvoimien tiedote kokonaisuudessaan:

”Puolustusvoimat raivaa räjähteitä ensi viikosta alkaen Kuopion Neulalahdessa kesäkuun puoliväliin saakka.

Turvallisuussyistä räjähteiden nostotyötä tehtäessä vesialueella liikkumista rajoitetaan. Rajoitusalue on 200 metrin säde työskentelevän lautan tai sukeltajan ympärillä. Työskentely lautalla ajoittuu pääasiassa kello 8-17 väliselle ajalle arkipäivisin.

Raivaamisvastuu Kuopiossa on Kainuun prikaatilla, jonka vastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat.”

Lähde: Puolustusvoimat

Toimituksille tiedoksi

2 KOMMENTIT

  1. Hyvä kun räjähteet raivaillaan pois. Saa pojat harjoitella. Taitoja tarvitaan. Loppu syksystä kun alkaa todellinen rytinä.

  2. Kannatti heittää räjähteet poissa silmistä poissa mielestä mentaliteetilla järveen!
    Toivottavasti nykyään puolustusvoimat on omaksunut järkevämmän mallin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.