Rakennusliitto kertoo: Ehtona työhön pääsyyn ero ammattiliitosta

11
Rakennusalan työnantajat ovat asettaneet Rakennusliiton mukaan työhön pääsyn ehdoksi sen, että työntekijä eroaa ammattiliitosta. ”Tämä menettely on tuttu itäurooppalaisista yrityksistä, joita Rakennusteollisuus RT:n jäsenyritykset käyttävät laajasti alihankkijoinaan”, korostaa Rakennusliitto.

Rakennusalalla on alkamassa työnantajien julistama työsulku.

Siinä yritetään Rakennusliiton mukaan ensimmäistä kertaa II maailmansodan jälkeen estää työpaikalle pääsy liiton jäseniltä. Työnantajien tavoite hajottaa ammattiyhdistysliike ja suomalainen sopimusjärjestelmä on Rakennusliiton mukaan vaarallinen linja, joka vaatii koko palkansaajaliikkeeltä toimia.

Helsingissä koolla olleen Rakennusliiton valtuuston mukaan työnantajilla on nyt poikkeuksellisen suuri halu romuttaa rakennusalan työmarkkinaosapuolten hyvä yhteistoiminta, joka on hyödyttänyt rakennusalaa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Rakennusliitto arvostelee myös poikkeuksellisen kovasti valtakunnansovittelija Minna Helteen toimintaa tämän kevään aikana. Liiton mukaan Helle luopui valtakunnansovittelijan tehtävän mukaisesta puolueettomuudesta heti neuvottelukierroksen alussa ja sitoutui työnantajien palkkalinjaan. Helle neuvotteli myös sovittelijatoimiensa aikana työpaikasta Teknologiateollisuudessa, johon hänet valittiinkin.

Rakennusliiton mukaan näin rapautettiin merkittävästi koko sovittelutoiminnan uskottavuus. ”Sovittelutoiminta ei ole nyt lain edellyttämällä tavalla käytettävissä parhaillaan menossa olevan rakennusalan kiistan aikana. ”

Lähde: Rakennusliitto

11 KOMMENTIT

 1. Tottahan toki kotimainen wanna be NWO-eliitti tekee kaikkensa orjuuttaakseen suomalaisen kantaväestön.
  Mikäs eliitillä touhutessa kun duunarit eivät älyä käyttää joukkovoimaa. Kunnon yleislakko kautta linjan kunnes Suomi eroaa Eu:sta, ottaa oman valuuttansa käyttöön ja laittaa kotimaiset mädättäjät linnaan.

 2. Juutalainen mailmanjärjestys. Vapaamuurarit eli jutkujen juoksu pojat tottelee kun kasky kay. torkeita maanpettureita.

 3. Ottakoo RT tukevan etunojan ja vetäköö tumppuun… ..se oli sitten myös viimenen kerta ku kävin suorittamassa työturvakortin, mikä on syntyny pääsääntösesti heiän vaatimuksistaan….

 4. Helteen puolueellisuus oli jo aistittavissa tätä tapausta ennen, mutta nyt tuon tyypin toiminta on ollut aivan uskomattoman räikeää. Samanlaista pelleilyä tosin alkaa olla koko virkakunnan ja julkisyhteisöjen toiminta aina oikeuslaitosta myöten. Ollaan vahvemman puolella, vaikka jo pelkkä järki sanoo sen, että julkisyhteisöjen pitäisi nimenomaan olla kansalaisten välisiä voimasuhteita tasapainottava.
  Toivottavasti Helle nauttii mahtavista eduistaan, joilla omistava luokka hänet palkitsee.

 5. Alkaa touhu mennä 1900-luvun alkupuolelle. Mitä siitä seurasi. EK oli ovela kun jättätyi pois nevotteluosapuolena ja nyt häärää taustalla kuin IKL aikanaan. Vielä kun alkavat muiluttaa AY-pamppuja rottinkipampuilla ja tehostavat vaatimuksia asein.

 6. AY-SDP:hän johti Suomen tähän sisäisen devalvoinnin tilanteeseen yhdessä EK-sekoomusmafian-&kartanoherrojen kanssa. Jos AY liike haluaisi terveempiä markkinoita niin se ei käyttäisi rahoja etuihin pomoille ja ay-aktiiveille vaan tekisi politiikkaa koko rahan edestä, etenkin kampanjoihin, mm. nostamalla esiin tyyppejä ketkä puhuvat järkeä EUn ja euron suhteen.
  AY on passiivinen pelaaja epäreilussa MONOPOLI pelissä(tätä demonstroidakseen koko peli alunperin kehitettiinkin), jonne tosiaankin antoi ”omien miesten” itsensä johdattaa. Tässä Monopoli-pelissä on vain ajan kysymys milloin se ainoa vaihtoehtoinen lopputulos nähdään ja nähtyhän se jo on.
  Onhan se jo toiminutkin niinkin että suuret rakennusfirmat dominoivat totaalisesti kaupungeissa.
  Kannattais alkaa rummuttaa Fixitin puolesta jos on suomalaisen työn ja kulutusvoiman puolesta.
  Mutta kun on kytkyt joka suuntaan mikä sitten estää toimimasta.
  Lukeekohan AY pomot edes muuta mediaa kuin ylettä ja erkkoa ja ajattelevatko asioita koskaan meta-tasolta? Ehkä ovatkin enemmän tietoisia kuin miltä näyttää, mutta miksi vaarantaa omaa saavutettua positiota?

 7. Nonni. Nyt se nähtiin Suomessakin, mitä EU ja maailmanlaajuinen yltiö -kapitalismi tulee tekemään suomalaiselle työmiehelle / -naiselle käytännössä. Voisi puhua jo eräänlaisesta imperialismista. EK jo ajaa Suomea siihen suuntaan, että tänne saadaan nk. ”halpatyövoimaa”, joka tulee aikaansaamaan väistämättä sen, että työn laatu heikkenee ja tulevaisuudessa näemme romahtaneita kauppakeskuksia, kerrostaloja, siltoja ja moottoriteiden sisääntulo teitä, jotka kiemurtelevat ylätasossa sekä lukuisia muita vastaavanlaisia esimerkkejä, joita on jo nyt nähtävissä kehitys- ja muissa sun liirum laarum -maissa.

  • Haikailet paluuta 30-luvulle.Silloin KAIKILLA työtekijöillä on melko ankeaa jos työmarkkinat ovat kuin villissä lännessä. Noo, ei koske minua enää mutta sääliksi käy nuorempaa sukupolvea. Toivotan onnea ihannemaailmaasi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.