Yhdysvallat lopetti syyrialaisen ”White helmets”-järjestön rahoittamisen- Sitoutuu kuitenkin taisteluun Syyriassa

Syyrian kriisialueella toimiva vapaaehtoisjärjestö ”Syrian Civil Defense” tai tutummin ”White helmets-Valkokypärät”, saivat huonoja uutisia Yhdysvalloilta, merkittävämmältä yksittäiseltä tukijaltaa: Yhdysvallat lopettaa ryhmän tukemisen. Päätös on osa Trumpin alulle panema hanke jäädyttää 200 miljoonan dollarin tuen Syyrian tilanteen kohentamiseksi, joten ”White helmets” ei ole ainoa, joka saa kynsilleen päätöksen myötä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat lähestyneet myös muiden maiden, mm. Saksan valtiota mahdollisen rahoituksen hankkimiseksi ja erinäisten Syyriassa toteutettavien projektien loppuunsaattamiseksi. Aiemmin tänä vuonna Saksan ulkoministeri lupasi 1,1 miljardia dollaria Syyriaan, mutta sen jälkeen virallista sitoutumista rahoitukseen ei ole valtiolta tullut.

Syyriassa työskentelevät tarkkailijat ovat huolissaan paikallisten nuorten radikalisoitumisesta, mikäli ulkomaista tukea ei ole tulossa. Sodan tuloksena muunmuassa lukuisia kouluja on tuhoutunut ja vielä auki olevissa kouluissa varustustaso on vaatimatonta. Yhdysvaltain rahoituksen loppuessa yhä useampi koululainen joutuu esimerkiksi istumaan lattialla opiskellessaan, eikä opettajia tahdo löytyä.

Huolimatta siitä, että ISIS on jo käytännössä hävitetty Syyriasta, taistelut jatkuvat edelleen. Vastakkain ovat hallituksen joukot sekä länsivaltojen tukemat kapinalliset. Yhdysvallat on kertomansa mukaan ”Sitoutunut ISIS:n ajamiseen pois Syyrian alueelta, puolustamaan liittoumaa ja muita liittolaisia, mikäli näitä kohtaan hyökätään”.

Lähde: CBSnews

8 thoughts on “Yhdysvallat lopetti syyrialaisen ”White helmets”-järjestön rahoittamisen- Sitoutuu kuitenkin taisteluun Syyriassa

 • 5.5.2018 at 15:53
  Permalink

  USA joutuu vetämään tuen pois valkokypäriltä koska false flag kaasuisku paljastui.
  Saa nähdä mikä on seuraava syy aloittaa sota assadia vastaan. usa on israelin vasallivaltio, joka sotii israelin sodat lähi-idässä.
  https://www.youtube.com/watch?v=HB2MJpMoqqY

  Reply
 • 5.5.2018 at 17:21
  Permalink

  Miksi eivät pommita kerralla soraläjäksi koko saatanan lähi-itää. Sama temppu afrikalle, niin kunnon ihmisten maailma pelastuisi.

  Reply
  • 6.5.2018 at 11:31
   Permalink

   Etkö tiennyt?Sehän olisi heidän intressejä vastaan.

   Yinon.
   Kaasu.
   Öljy.
   J.wrusalem.
   Aseteollisuus ja rahajärjetelmä.
   .ew world order. Divide et impera

   Reply
 • 5.5.2018 at 22:18
  Permalink

  Hölmöt maksavat Israelille miljardeja.
  Vain koska sionistit ovat kaapanneet niin paljon valtaa Usa:ssa.

  Reply
 • 6.5.2018 at 15:39
  Permalink

  White Helmetshän on al-Qaedan propaganda-osasto, jota käytetään luomaan tekosyitä ”lännen” ts. USA:n iskuille Syyriassa, ja missä ikinä nyt USA:n imperiumi haluakaan jonkun omille intresseille epäsuotuisan hallinnon syöstä vallasta tappaen samalla satojatuhansia.

  Reply
 • 6.5.2018 at 21:56
  Permalink

  Tuo olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Koko nk. kypärä -järjestö oli taqyiaa alun alkujaankin tai korkeintaan halpa tuotantoon keskittynyt katastrofi kuvailmien tuotantoyhtiö, joka säästi henkilöstökuluissa aina ”tuontannossa” käytetyissä näyttelijöissäkin.

  Reply
 • 7.5.2018 at 01:42
  Permalink

  Artikkelissa lienee sarkastisessa tarkoituksessa lainattu ilmauksia suoraan valtamediasta. Noin ei kyllä kannattaisi tehdä ilman oman kommentaarin lisäystä, sillä joku voi kuitenkin lukea Nykysuomeakin kuin piru raamattua, luullen oikeasti että White Helmets olisi vapaaehtoisjärjestö (mitä se ei oikeasti ole, vaan lännen rahoittama Al-Qaedan ja haarajärjestöjensä propagandajärjestö, joka propagandafilmituotantonsa ohella pelastaa ja hoitaa terroristeja), tai että USA:n tuki olisi Syyrian tilanteen kohentamiseen (johon se ei ole koskaan ollut, vaan hyvän ja pidetyn Assadin hallinnon kaatamiseen), tahika että länsimaisen tuen puute olisi syy radikalisoitumiselle ja koulujen heikolle tasolle (kun todellisuudessa tuolla tuella on kaiken aikaa tuettu nimenomaan radikaali-islamistisia kapinallisia, jotka lietsovat nuorten radikalisoitumista ja estävät maallisten koulujen toimintaa).

  Että pientä tolkkua tähän journalismiin, jollaista olen tähän asti Nykysuomelta tottunut (valtamediasta poiketen) näkemään, kiitos.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *