Kansalaisaloite vaatii rikosrekisteriotetta lasten kanssa työskenteleviltä myös lyhyissä työsuhteissa

Vuodesta 2003 alkaen, on työnantaja ollut velvollinen selvittämään työnhakijan rikostaustan, mikäli tämä on pyrkimässä työhön, jossa tulee olemaan tekemisissä lasten kanssa. Samoin alan koulutukseen pyrkiessä on esitettävä rikosrekisteriote väkivalta- ja seksuaalirikosten osalta. Alle kolmen kuukauden virka- ja työsuhteissa tätä ei kuitenkaan vaadita. Tähän haetaan nyt muutosta kansalaisaloitteen keinoin.

”Esitämme, että lakia lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä muutetaan siten, että rikostaustaotetta voidaan vaatia myös alle kolme kuukautta kestävissä työ- ja virkasuhteissa. Lasten kanssa työskentelevien rikostausta olisi myös voitava tarkistaa säännöllisesti.”

Näin kuuluu kansalaisaloitteen vaatimus ja perusteluna tähän käytetään sitä, että nykyinen laki toteuttaa tarkoitustaan vajavaisesti ja mahdollisesti vaarallisetkin henkilöt voivat päästä tekemisiin lasten kanssa. Samoin perusteluissa todetaan, ettei rikostaustaotetta lain mukaan edes saa vaatia alle kolme kuukautta kestävissä työ- ja virkasuhteissa.

Lähde: Kansalaisaloite.fi

3 thoughts on “Kansalaisaloite vaatii rikosrekisteriotetta lasten kanssa työskenteleviltä myös lyhyissä työsuhteissa

 • 13.5.2018 at 10:07
  Permalink

  Entä sitten nämä lasten vanhemmat. Millainen pätevyys ja soveltuvuus heillä on kasvattaa valtion lapsia? Entä vanhempien geneettinen perimä. Täyttääkö se valtion asettamat rotuopilliset tavoitteet?

  Reply
 • 13.5.2018 at 16:17
  Permalink

  Tietyissä hommissa vaaditaan nyt jo jopa poliisirekisteriotetta jonka voit saada vain itsellesi…mutta on pakko näyttää voidakseen toimia…laitonta , mutta minkäs teet?

  Reply
 • 13.5.2018 at 19:49
  Permalink

  Suomessa voi tehtailla itsestään selviä aloitteita, koska rikoslaki sekä erilaiset ammatilliset vaatimukset ovat lakeja, asetuksia ja sääntöjä laativien tahojen juosten kustujen laadittujen lakiehdotusten valmistelun osalta niin ”keskenkasvuisia” ja porsaan reikäsiä kuin Emmentaljuusto etteivät ne tee tehtäväänsä edes auttavasti. Toinen suomalaista yhteiskuntaa hyvin kuvaava ”helmi” on se, että ilmiselvien väärinkäytösten mahdollistama falski kohta laissa ei tule oikaistuksi ja korjatuksi, vaan se saa mätiä ikuisuuden. Erityisesti silloin kuin kyseessä on terveyteen, henkeen, lapsiin, terveydenhoitoon, vanhuksiin, sairaisiin, eläkeläisiin ja muihin vähäosaisia koskettava epäkohta. Sen sijaan, jos kyseessä ovat homot, lesbot, gender, haittamaahanmuuttajat ja joutavanpäiväiset muoti-ilmiö lillukanvarret siihen tartutaan kuin ”Teukka Salama” karkasi aikoinaan läpiajoon NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.