Mm. Oikeusministeriön ja Setan järjestämässä LGBT-fobia-seminaarissa keskustellaan sateenkaari-ihmisten oikeuksista

11
Oikeusministeriön koordinoima Rainbow Rights -hanke, Seta ja Euroopan komission Suomen edustusto järjestävät torstaina 17.5. IDAHOT-päivän, eli kansainvälisen homo-, bi- ja transfobian vastaisen päivän seminaarin. Seminaarissa keskustellaan sateenkaari-ihmisten oikeuksista ja moniperusteisesta näkökulmasta yhdenvertaisuustyöhön.

Eurooppasalissa Helsingissä torstaina kello 9.30-11.30 järjestettävän seminaarissa keskustellaan yhdessä viranomaisten, järjestöjen ja tutkijoiden kanssa, miten sateenkaari-ihmisten oikeuksien myönteinen kehitys tulisi koskea paremmin myös niin sanottujen vähemmistöjen vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. Seminaarin puhujina ovat muun muassa kansanedustaja Jani Toivola ja yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien oikeudet ovat parantuneet Suomessa tasaisesti. Esimerkiksi tuoreessa eurooppalaisessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia koskevassa tilastossa, Rainbow Europe Indexissä, Suomi paransi sijoitustaan kahdella sijalla viidenneksi. Raportissa vertaillaan, miten eri Euroopan valtioiden lainsäädännössä ja viranomaistoiminnassa kohdellaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä.

Yhdenvertaisuuden edistämiseen liittyvässä työssä tarvitaan kuitenkin uutta tietoa ja keinoja tunnistaa yhdenvertaisuuskysymyksiä moniperusteisesta näkökulmasta. Moniperusteinen syrjintä tarkoittaa syrjintätilannetta, jossa henkilö joutuu syrjityksi monella eri kielletyllä syrjintäperusteella. Syrjityksi tulemisen syyt voivat ilmetä samanaikaisesti tai eriaikaisesti.

Oikeusministeriön Rainbow Rights -hankkeessa on parhaillaan käynnissä selvitystyö, jossa tarkastellaan vammaisten, etniseen vähemmistöön tai uskonnolliseen yhteisöön kuuluvien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajien syrjintäkokemuksia. Rainbow Rights -hankkeen tavoitteena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhdenvertaisuutta sekä kehittää yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden valtavirtaistamista. Hanke saa rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta (2014-2020).

IDAHOT-päivän miniseminaaria voi seurata verkossa osoitteessa https://www.facebook.com/euroopankomissiosuomessa

Lähde: Oikeusministeriö

11 KOMMENTIT

 1. Miksi eivät mene pitämään seminaariaan saudi arabian mekkaan, kun ihailevat islamin ilosanomaa, kulttuuria ja sharialakia?

 2. ”Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien” on pitkä ja ”LGBT” on kehno akronyymi. Rappioseksuaali on ytimekäs ja täsmällinen kuvaus.

 3. Kertokaapas nyt MITÄ OIKEUKSIA heiltä puuttuu mitä muilla on.
  Keksiikö kukaan?
  Hirveä ÄLÄMÖLÖ TYHJÄSTÄ?

 4. Nämä seksuaalivammaiset raiskaavat muun muassa termit ja käsitteet kulttuurimarxilaiseksi sekasotkuksi. Se, että joku ei pidä jostakin, ei täytä fobian lääketieteellistä määritelmää. Ikään kuin heillä jotka eivät perversseistä pidä, olisi jokin ongelma kun se ongelma on oikeasti perversseillä, ja heillä korvien, ei jalkojen välissä.

 5. Mitä edistettävää perverssien oikeuksissa on. Johan he marssivat perse paljaana pitkin Helsingin katuja. Tiedän mistä lopulta kiikastaa. Perverssien pääsy kouluihin ja päivähoitopaikkoihin pitää saada estottomaksi ja kaikki entinen seksuaalisuus ja sen ilmentäminen pitää saada niin rivoksi, ettei kukaan itseään kunnioittava ihminen edes haluaisi enää elää Maa planeetalla.

 6. Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan PITKÄAIKAISEN operaatiosuunnitelman näin:

  ”ME TEEMME LÄNNEN NIIN KORRUPTOITUNEEKSI, ETTÄ SE LÖYHKÄÄ”

  Ks. ”FRANKFURTIN KOULUKUNTA: SALALIITTO RAPPIOON”,
  http://isovimma.blogspot.fi/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Nykyisin lähes joka tuutista, ml. koulut ja yliopistot, suollettu kulttuurimarxistinen propaganda pohjautuu noihin kommunistisen Frankfurt-koulukunnan kehittämiin mädätysoppeihin.

 7. Oikeusministeriön käyntiosoite on Eteläesplanadi 10.

  Metallilaatassa on kirjoitusvirhe. Siinä pitäisi lukea Oikeusmurhaministeriö.

  Oikeusmurhaministeriö jota johtaa kansanpetturi ja sen alaosastot.

 8. Niiltähän on unohtunu tosta yhestä kohasta toi tärkein pointti.

  ”Syrjityksi tulemisen syyt voivat ilmetä samanaikaisesti tai eriaikaisesti tai tarvittaessa/tilanteessa hyötymisen kannalta takautuvasti, myös ilman todisteita tai todistajia.”

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.